Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Ohoooo saat 11 e geliyor çay karardı halen kimse yokBileti aldım,yola çıkıyoruz,ona göe adem
Ohoooo saat 11 e geliyor çay karardı halen kimse yokBileti aldım,yola çıkıyoruz,ona göe adem
Merhaba. bende de 12 yıllık bir 42pfl5603d var. 1-2 haftadır bir sorun yaşıyorum. Biraz rahatsız olduğum için ilgilenememiştim. Bugün denedim ve ilginç şekilde ucu sizin bu gönderinize vardı.ustalar tecrübeli bir arkadaş tüyo verdi rasgeldi bizim dükkana geldi tv nin kapağını tak yada dışardan hoparlör tak yoksa bu tvler çalışmıyor dedi devre tamamlama açısından hoparlörü takılı olması gerekiyormuş yani büyük bobinin orda iki adet kondansatör patlamıştı ilk geldiğinde( 33pf 6kv ) onları değiştirdim çalışmadı halbuki olmuş ancak hoparlör görmediği için sistem açmamış buda bir tecrübe oldu ancak şimdi başka bir sorun var ekranın sol tarafı 5 cm yukardan aşağı komple karanlık florasan olmadığı kanaatindeyim yine devrede sıkıntı görünüyor
Kapağı açmadan yapılabilmesi çok zor ,mutlaka açılıp da yapılacak bir işlemdir maalesef.Merhaba. bende de 12 yıllık bir 42pfl5603d var. 1-2 haftadır bir sorun yaşıyorum. Biraz rahatsız olduğum için ilgilenememiştim. Bugün denedim ve ilginç şekilde ucu sizin bu gönderinize vardı.
.....
Kesin çözüm için yeniden açıp o kısıma denk gelen kablo ve bağlantıları gözle kontrol etmek isterim ama hem anlaşılacağı üzere elektrik- elektronik işlerinden hiç anlamıyorum hem de cihazı yine kaldırabilecek güç bulabilmem zaman alacaktır. Yine de pratik veya yardımcı olabilecek bir şeyler yazmak isteyen olursa çok sevinirim.
Kapağı açmadan yapılabilmesi çok zor ,mutlaka açılıp da yapılacak bir işlemdir maalesef.
Aslında çok zor değil ,bunun için yardım da alabilirsin ,sadece arkadaki vidalar sökülüp yeni bir hoparlör takılacak (en kötüsünü yazdım),bu arada nerede bulunuyorsunuz ,il olarak yani.
Kesin çözüm için yeniden açıp....
Olabilir ,kayıp olmuş olabilir ,elinde test amacıyla kullanılacak hoparlör varsa denemelisin bence ,en azından denedim denir,ama tvdeki hoparlörlere göre omajını tutturmak lazım,yani omajı tutmazsa uzun süre kullanılmamalı , sadece test amaçlı kullanılabilir.Dediğim gibi zaten açmışlığım var. Ancak sorun devam ediyor...
Yani, anlayabildiğim kadarıyla:
-Şu an bantla kasarak engellediğim hoparlör devresinin hatasına ben açtığımda yol açmışım (bunu fiziken uygun olduğumda tekrar açıp o kısımdaki kablo ve vidaları kontrol ederek gözden geçireceğim).
-Diğer, kasayı ilk açmama sebep olan ve ısındığında geçtiğini varsaydığım feedback'e benzer gürültü bantlı kısımdan veya kasayı ellemekten bağımsız olarak devam ediyor. TV bir süre kapalı kaldıktan sonra açılınca iki hoparlörden de yüksek, ekrandaki resim değişirse frekansının da değiştiği, arka arkaya 3-4 kez kumandadan açıp kapayınca kesilen tiz ses hala mevcut. Cihazın sesini açıp kapamak veya bilgisayar bağlantısını (elektrik kablosu dışında tek kablo) çıkartmak veya başka bir prize takmak sonucu değiştirmiyor. Yıllarca hiçbir sorun çıkarmamasına ve hareket etmemesine rağmen durduğu yerde birden başlaması da enteresan. Yine de hoparlör bağlantılarından olabilir mi acaba...ikisi de düzgün çalışmasına rağmen?
Bu arada internetten cihazın servis kılavuzunu buldum. Gerçekten de "cihazın tek koruma mekanizması hoparlör devresidir" diye belirtmişler.