Pc toplama tavsiyesi

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,784
Beyaz Sistem

Toplam : 87.106 TL

Fiyat biraz aşağı çekilebilir. Ama cepten fazladan bi 10k çıkacak o kesin maalesef. :sirit

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
943
51
Arkadaşlar bu işte estetiğe köstetiğe, renge ota çoka dalarsanız, üzerler. Yaanisi; saçalamak için paranız varsa bana da laf düşmez amma, salonun ortasındaki sehpa üstüne konan biblo değil bu. Yaptığı iş önemli, gerisi hikaye. Ha eğer belli bir seviyeyi aşar da custom mod yapabilir hale gelirseniz başka, o zaman fantazilerinizin sınırı hayal gücünüzdür.

Cooler master stacker 810 kasa kullanıyorum mesela. 15-16 yıllık belki. Makina eskidi mi, değiştir mobo, ram, vga ve işlemciyi bak yoluna. Dana gibi, doğal olarak serin. Ayrıca sağlam. Şu an piyasada yok ne yazık ki. Ben ölene kadar, masaüstü işi ölmezse, gömer beni. Renkten ziyade soğutma performansı yüksek, serin, hava dolaştıran, emiş ve egzostu efektif bir kasa bakın.

Dahili bileşenlerle ilgili arkadaşlar illa destek verecektir ama ne oynayacaksınız? O da önemli... Girin o oyunların forumlarına, bakın hangi kombo en çok önerilenlere girmiş. Evde kallavi bir i9 cpu'lu, 64 ramli 4080 gpu'lu bir makina var. Resmen workstation. Amma gel gör ki, benim sıpanın taktığı bir simülasyon var, deli gibi kasıyor, deli gibi ısınıyor. Çünkü oyun (ya da simülasyon, artık ne 💩sa...) moloz. Biz alırken alfa idi, daha yeni betada. Araba parası verip makina toplasam gene aynı olacak. Kimi oyunlar içinse vga önemli, cpu 2. planda, bazılarında ise cpu gücü de gerekli. Burada önerilen konfig 4 mevsim lastik gibi olmuş. Tüm oyunlarda yeterli performans sunacaktır. Tabi 4 mevsim lastikle piste çıkıp fantazi yapmak isterseniz, o fantazi zevk vermez.

Gibi gibi.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,784
Arkadaşlar bu işte estetiğe köstetiğe, renge ota çoka dalarsanız, üzerler. Yaanisi; saçalamak için paranız varsa bana da laf düşmez amma, salonun ortasındaki sehpa üstüne konan biblo değil bu. Yaptığı iş önemli, gerisi hikaye. Ha eğer belli bir seviyeyi aşar da custom mod yapabilir hale gelirseniz başka, o zaman fantazilerinizin sınırı hayal gücünüzdür.

Cooler master stacker 810 kasa kullanıyorum mesela. 15-16 yıllık belki. Makina eskidi mi, değiştir mobo, ram, vga ve işlemciyi bak yoluna. Dana gibi, doğal olarak serin. Ayrıca sağlam. Şu an piyasada yok ne yazık ki. Ben ölene kadar, masaüstü işi ölmezse, gömer beni. Renkten ziyade soğutma performansı yüksek, serin, hava dolaştıran, emiş ve egzostu efektif bir kasa bakın.

Dahili bileşenlerle ilgili arkadaşlar illa destek verecektir ama ne oynayacaksınız? O da önemli... Girin o oyunların forumlarına, bakın hangi kombo en çok önerilenlere girmiş. Evde kallavi bir i9 cpu'lu, 64 ramli 4080 gpu'lu bir makina var. Resmen workstation. Amma gel gör ki, benim sıpanın taktığı bir simülasyon var, deli gibi kasıyor, deli gibi ısınıyor. Çünkü oyun (ya da simülasyon, artık ne 💩sa...) moloz. Biz alırken alfa idi, daha yeni betada. Araba parası verip makina toplasam gene aynı olacak. Kimi oyunlar içinse vga önemli, cpu 2. planda, bazılarında ise cpu gücü de gerekli. Burada önerilen konfig 4 mevsim lastik gibi olmuş. Tüm oyunlarda yeterli performans sunacaktır. Tabi 4 mevsim lastikle piste çıkıp fantazi yapmak isterseniz, o fantazi zevk vermez.

Gibi gibi.
Valla hocam fiyatlar ortada.
DDR5 RAM'ler uçtu gitti.
Ben de orta karar bir konfigürasyon yapayım dedim.
Bana kalsa DDR4'te alınır ama artık yeni işlemci gelmiyor o tarafa, o yüzden önü kapalı.

Kasa olarak da dediğiniz gibi havadar kasalar önerdim.
Şahsen tenekeye çok para bağlama meraklısı değilim, piyasa genel olarak uçmuş.
Şahsen ben Lian-Li Lancool 205 Mesh modelini 3 tane argb fanıyla 2500 gibi bir rakama almıştım.
Şimdi malzeme kalitesi düşük kasalar o fiyata.
Bana kalsa onlar da alınır, sonuçta parçaları üstünde taşımaktan başka bir vasfı yok.
Ama 70-80 lira gibi bir bütçeye de biraz iyi bir kasa yakışır dedim.
Seçtiğim Antec ve NZXT modelleri zaten 3 fan ile birlikte geliyor.
En önemlisi de ön tarafı mesh.

Performans konusu dediğiniz gibi, oyuna göre değişir.
Kimi CPU kullanır, özellikle FPS oyunları, kimi de GPU ister.
Ben şahsen 3060ti ve Ryzen 5 5600 kullanıyorum, Full HD'de bir eksiklik hissetmedim.
Battlefield 6 çıktı mesela, onu oynarken en yüksekte oynayamıyorum sadece, o da normal.
Ki RTX açık oynuyorum.

İşlemci ve PSU'yu belirli bir güçte seçtikten sonra zaten yükseltmenin önü doğal olarak açık.
850 Watt PSU da çoğu GPU modeline yeter. Yerine göre 4090 5090 gibi kartları da çalıştırabilir.
PSU'suna bağlı tabi ki. Her 850 Watt onu yapamaz.
Benim PSU mesela MasterWatt 750, Maksimum 750 Watt ama 900 Watt yükün altından bile kalkabiliyor.
Tamamen mühendislik meselesi.

Bu işler de para ile orantılı maalesef.
Ama günümüz güncel işlemcileri ve gpu'ları bence fazlasıyla güçlü.
Ryzen 9000 serisi bir CPU alıp bu yetmiyor diyebileceğimiz senaryo az.
Elbette x3D olanların yeri ayrı ama fiyatları bana biraz balon gibi geliyor.
Ki ben günümüz sistemlerinde Ryzen 5000 serisini de gayet yeterli buluyorum.
Orta halli bir GPU 20-30 arası olunca diğer bileşenlere de bütçe kalmıyor.

Sorun fiyatların çok yüksek olmasında.
SSD'ler de zamlanacak, DRAM piyasasından dolayı.
Ekran kartlarına da zam yakında geliyor.

Şahsen şu sıralar sistem toplama şansım yok, zaten yeni bir oyun da yok beklediğim.
Bir GTA 6 var o da çıkana kadar durumları düzeltirim diye umuyorum.

Sistem toplayacak olanlar elini çabuk tutsun derim ben.

Geri
Üst Alt