Otomobil İçin En İyi Lastik Markası Hangisi

By_Trol

Yönetici
Puan 113
Çözümler 66
By_Trol
Sedan otomobile yeni lastik alınacak marka konusunda kullanıcı olarak deneyimli yorumlarınızı yazar mısınız.

Doblo özelinde konuşayım, pek yük taşımayız. Lassa lastik aldık sert çıktı, Bridgestone aldık o da öyle çıktı, sonra bir de ucuz deneyelim dedik petlas kışlık aldık çok memnun kaldık 4 sene kullandık artık hamuru eskidi. Continental yazlık aldık bu sene çok memnunuz yumuşak tutuşu iyi. Komşu Duster'ına Good Year almış hoşlanmamış.

Michelin de olsa petlas da olsa en önemli şeyi üretim tarihinin satın alma tarihinden maksimum 6 geçmiş olması. Ek olarak kesinlikle yanağı dolgulu Runflat veya yük için özel vesaire lastik tavsiye etmiyorum, yanak sertleştiği için yoldaki titreşim arabayı çok yoruyor. Dobloda bile yük lastiği kütük gibi yapıyor arabayı.

Ben, Chevrolet Aveo aracımda uzun yıllardır Hankook kullanıyorum, gerek yol tutuşu ve gerekse sessizlik bakımından memnunum.

Ben ülkemiz şartlarında fiyat/performans olarak, Bridgestone markasını tavsiye edebilirim. Egea aracımda yaz lastiği olarak Bridgestone Turanza 6 kullanıyorum.

Testlerine bakarak karar veriyorum. Yol tutuş, ses seviyesi, yağmurda fren mesafesi vs gibi değerler yüksekse onu alıyorum.

Testlerine bakarak karar veriyorum. Yol tutuş, ses seviyesi, yağmurda fren mesafesi vs gibi değerler yüksekse onu alıyorum.
Katılıyorum, ben de tam olarak aynı şeyi yapıyorum. Bridgestone tavsiye etmemin nedeni de buydu aslında. Okuduğum yurtdışı incelemeleri ve bu testlerde öne çıkan lastiklerin ülkemiz fiyatlarına bakınca Bridgestone mantıklı geliyor bana. Performans olarak Continental, Michelin, Pirelli gibi lastiklerle yarışıyor ama fiyat olarak daha ulaşılabilir.
Edit: Lastik işi bir yerde de tamamen fiyat ve beklenti meselesi.

Sadece marka değil modele göre de değişiyor galiba. Sağlamlık arıyorsanız Bridgestone öneririm. Yumuşaklık, konfor, sessizlik için ise bence Michelin ve Continental daha iyi. Benim tecrübelerim şöyle oldu, hepsi yazlık lastik bu arada.

- Michelin Primacy 3 veya 4'tü sanırım, yol tutuşu çok iyiydi ve sessizdi. Fakat çok yumuşak lastik olduğu için biraz dayanıksızdı.1 defa garantiden zor bela değişim oldu, 3-4 kez de patlamıştı.

- Bridgestone Turanza t005 hayatımda kullandığım en sağlam lastikti, tank gibiydi. Fakat konfor açısından Michelin'den gerideydi sebebi de sert olması.

- Şu an üzerinde Continental Ultra Contact var. Bu lastik de Michelin ile Bridgestone arası gibi. Yol tutuş, konfor olarak fena değil lakin eski kalitesinde değil gibi geldi. Tekerleğime vida girmiş, lastikçi de 30-40 metre ilerdeydi. Bir şey olmayacağını umarak lastikçiye kadar gittim ama tel kısmından hasar görmüş ve yenisini almak zorunda kaldım. Bridgestone olsaydı hiçbir şey olmayacaktı, aynı lastiği yama yaptırıp kullanacaktım bundan eminim.

Hatta resim de atayım.

fd68a7ed-2e5f-4498-a510-4adedc80f5fc.jpeg

Son düzenleme:
Bridgestone olsaydı hiçbir şey olmayacaktı, aynı lastiği yama yaptırıp kullanacaktım bundan eminim.
Bence bu konuda pek emin olmayin vida kötü girmiş yarım cm içeri girse kurtarilirmiş. tam araya kaymış. Ama lastik patlaması ile lastiğin yumuşaklığı arasında pek ilişki olduğunu düşünmüyorum.

Yakın zamanda Falken deyimim oldu FK510 performans serisi parasını hak etmiyor. Bridgestone pilot sport veya Continental premiumcontact serilerine göz atılmalı.

Paylaşımlarınız için teşekkürler araç üzerinde fabrika çıkışlı Dunlop vardı. Araba çok dolgun ve heybetli görünüyordu fakat dönel kavşaklarda kayma trafik ışıklarında da ilk kalkışta patinaj yapıyordu. 3 Yıl sonra aynı ölçüde Michelin lastik alındı yol tutuşu iyi ses seviyesi aynı fakat o dolgun ve heybetli görünümlü araba resmen küçük göründü. Şimdi yine 3 Yıl sonra lastik alınacak bu nedenle yorumlarınıza ihtiyaç oldu. Goodyear hakkında hiç yorum yapılmadı Goodyear ile Michelin arasında tercih yapacağız gibi

Geri
Üst Alt