Onvo ov50f900 yazılım sorunu

T Çevrimdışı

tepecik34

Yeni Üye
24 Nis 2023
5
40
Öncelikle herkese merhaba forumda yeniyim sorunum şu 5 ay önce almış olduğum ov50f900 android TV me gelen android 11 güncellemesi sonra renklerin ara ara karışması TV YouTube de iken kendi kendine uydu kanallarına geçip tekrardan YouTube ye geri gelmesi gibi problemler yaşamaya başladım tv yi sıfırladım herhangi bişey değişmedi servis geldi sıfırladı yine bişey değişmedi eski yazılımı kurma gibi bir şansım varmı Adem helvacı bey yada başka çözümü varmı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

0 Çevrimdışı

006dean

Yeni Üye
31 Ocak 2022
14
44
Bende de 43f900 var, güncellemez olaydım televizyon çok kasmaya başladı, hergün güncelleme kontrol ediyorum belki bir düzeltme gelir diye. Onvo müşteri hizmetlerini aradım bir bayan çıktı derdimi anlattım belki kendilerinde yazılım vardır diye düşündüm fakat servise yönlendirdi neyse servisi aradım bana televizyonu resetlemekten başka bir çözüm sunamadı. Yani televizyonu bile açmak istemiyorum eski akıcılığından eser kalmadı. Cihaz kaldırmıyor işte ne diye güncelleme yollarsınız, bari güncelleme yolladınız en azından geri dönüş için bir çözüm sunun.

T Çevrimdışı

tepecik34

Yeni Üye
24 Nis 2023
5
40
Bende de 43f900 var, güncellemez olaydım televizyon çok kasmaya başladı, hergün güncelleme kontrol ediyorum belki bir düzeltme gelir diye. Onvo müşteri hizmetlerini aradım bir bayan çıktı derdimi anlattım belki kendilerinde yazılım vardır diye düşündüm fakat servise yönlendirdi neyse servisi aradım bana televizyonu resetlemekten başka bir çözüm sunamadı. Yani televizyonu bile açmak istemiyorum eski akıcılığından eser kalmadı. Cihaz kaldırmıyor işte ne diye güncelleme yollarsınız, bari güncelleme yolladınız en azından geri dönüş için bir çözüm sunun.
Şikayetim var da ayni sorunu yaşayan onlarca kişi gördüm ama forumda aynı durumdan muzdarip kimse yok heralde çözümü bilen umarım birileri çıkar.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Onvo serisi ile ilgili biz herhangi bir yazılım desteği sunamıyoruz. Ayrıca servis dışında herhangi bir kaynaktan temin edeceğiniz alt sürüm yazılım, yazılım yükleme prosedüründe downgrade (Versiyon düşürme) işlemi kapsamında düşünüleceğinden kendi içinde riskler içerebilir. Sonuçta donanım açısından uzun süreler güncel teknolojiye ayak uyduracak yeterlilikte olmayan cihazlar için bunun yaşanması kaçınılmaz gibi görünüyor. 1.5 Gb Ram içeren bir sistem ile problem yaşamaktansa cihazınızda başka problem yoksa bir harici Android TV BOX edinerek cihazdan yararlanmaya devam etmeniz en mantıklı seçenek gibi görünüyor.

Konuyla ilgili Yapay zekaya sorumuz ve aldığımız yanıtlar aşağıdaki gibidir;

T Çevrimdışı

tepecik34

Yeni Üye
24 Nis 2023
5
40
Onvo serisi ile ilgili biz herhangi bir yazılım desteği sunamıyoruz. Ayrıca servis dışında herhangi bir kaynaktan temin edeceğiniz alt sürüm yazılım, yazılım yükleme prosedüründe downgrade (Versiyon düşürme) işlemi kapsamında düşünüleceğinden kendi içinde riskler içerebilir. Sonuçta donanım açısından uzun süreler güncel teknolojiye ayak uyduracak yeterlilikte olmayan cihazlar için bunun yaşanması kaçınılmaz gibi görünüyor. 1.5 Gb Ram içeren bir sistem ile problem yaşamaktansa cihazınızda başka problem yoksa bir harici Android TV BOX edinerek cihazdan yararlanmaya devam etmeniz en mantıklı seçenek gibi görünüyor.

Konuyla ilgili Yapay zekaya sorumuz ve aldığımız yanıtlar aşağıdaki gibidir;

TV box alacaksam android TV almamın ne kıymeti kaldı. lisanslı android olduğu için aldım yerli üretim ve fiyat performans ürünü olduğu için.her zamanki gibi yine yanildik çok yazık

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075

Geçmiş olsun .
Bendede Onvo tv var .
Artık oluruna bıraktım gibi ( kafayı fazla takmamaya çalışıyorum )
Nadirende olsa bazen kanal kilitleniyor tvyi anahtardan ( fişten gibi ) açıp kapayınca düzeliyor .

Tercihim düz televizyon olurdu .

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

tepecik34

Yeni Üye
24 Nis 2023
5
40
Rem/Ram durumu neydi bu ürünün acaba, 2/16 mıydı :alala
1.5 hafıza 8

Geçmiş olsun .
Bendede Onvo tv var .
Artık oluruna bıraktım gibi ( kafayı fazla takmamaya çalışıyorum )
Nadirende olsa bazen kanal kilitleniyor tvyi anahtardan ( fişten gibi ) açıp kapayınca düzeliyor .

Tercihim düz televizyon olurdu .
Aslında güncelleme geldiğinde tereddütte kalmıştım acaba mi diye sonra düşündüm heralde yazılımcı mühendisler benden daha akıllıdır kaldırmasa yayinlamazlar diye ☹️ İşte bu yüzden Apple bazı cihazlarına güncelleme yayınlamayı durduruyor.Onlarda biliyor işlemcinin güncellemeyi kaldırmiyacagini cihazda kasma donma vs olacağını ama gelde bizim millete anlat dur.Dedigin gibi gülü seven dikenine katlanır mecbur böyle kullanicaz.Bizi mecburiyetlere mecbur edenler utansın.

Son düzenleme:
istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
Aslında güncelleme geldiğinde tereddütte kalmıştım acaba mi diye sonra düşündüm heralde yazılımcı mühendisler benden daha akıllıdır kaldırmasa yayinlamazlar diye ☹️ İşte bu yüzden Apple bazı cihazlarına güncelleme yayınlamayı durduruyor.Onlarda biliyor işlemcinin güncellemeyi kaldırmiyacagini cihazda kasma donma vs olacağını ama gelde bizim millete anlat dur.Dedigin gibi gülü seven dikenine katlanır mecbur böyle kullanicaz.Bizi mecburiyetlere mecbur edenler utansın.

Teknik kısmı bilmem .
İspatı zor .
Tüm Onvo ov50f900 larda sorun varsa dava hakkınız doğar .
Yada mantıken yazılım yeni yazılım yüklense dahi ana yazılım sistemini değiştirmeyen kısmı var burası oynanmış yada kart bozuk .
Yazılım yüklenmesi esnasında sorun .

Başıma gelen bir durumu açıklayayım .
X marka ve model kombi firmasının ürünü satın aldım garanti kapsamıda iken gaz kesme hatası verdi .
Resetleme yapıyorum olmuyor .
Ana merkezine telefon açtım firmadan da reset yapın dedi yine olmadı servis yönlendirler .
Bu arada siğortadan kapatıp açmak yapmak aklıma geldi . ( tam reset gibi )
Şimdi arıza düzeldi dedim ( sonra servis hizmetini iptal ettirdim , gelse ne yapacak )
Aklıma gelmedi o an keşke video gürüntüsünü alsaydım .

Bir müddet sonra kombime yeni yazılım yüklemesi yapıldı .
Sordum sadece banamı tümüne dedi ( tam açıklamasını bilmiyorum )

Ben, tv de kanallar kilitleniyor ( nadiren ) uydu ile uyuşmazlık olabilir düşüncesindeyim enerjiyi kesince ve açınca düzeliyor .

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Teknik kısmı bilmem .
İspatı zor .
Tüm Onvo ov50f900 larda sorun varsa dava hakkınız doğar .
Yada mantıken yazılım yeni yazılım yüklense dahi ana yazılım sistemini değiştirmeyen kısmı var burası oynanmış yada kart bozuk .
Yazılım yüklenmesi esnasında sorun .

Başıma gelen bir durumu açıklayayım .
X marka ve model kombi firmasının ürünü satın aldım garanti kapsamıda iken gaz kesme hatası verdi .
Resetleme yapıyorum olmuyor .
Ana merkezine telefon açtım firmadan da reset yapın dedi yine olmadı servis yönlendirler .
Bu arada siğortadan kapatıp açmak yapmak aklıma geldi . ( tam reset gibi )
Şimdi arıza düzeldi dedim ( sonra servis hizmetini iptal ettirdim , gelse ne yapacak )
Aklıma gelmedi o an keşke video gürüntüsünü alsaydım .

Bir müddet sonra kombime yeni yazılım yüklemesi yapıldı .
Sordum sadece banamı tümüne dedi ( tam açıklamasını bilmiyorum )

Ben, tv de kanallar kilitleniyor ( nadiren ) uydu ile uyuşmazlık olabilir düşüncesindeyim enerjiyi kesince ve açınca düzeliyor .
geçtiğimiz yaz onvo ov43f900 modelini aldım.10 günde 3-4 kere tv kiltledi ancak fişini çıkarıp takınca düzeliyordu.fakat tv kaza sonucu paneli kırlınca kenara kaldırdım duruyor.yani o zaman bile eski yazılımda bile sorunlu bir model.

Son düzenleme:
istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
geçtiğimiz yaz onvo ov43f900 modelini aldım.10 günde 3-4 kere tv kiltledi ancak fişini çıkarıp takınca düzeliyordu.fakat tv kaza sonucu paneli kırlınca kenara kaldırdım duruyor.yani o zaman bile eski yazılımda bile sorunlu bir model.

Paneli kırıldı demişsiniz kırılan tv nın yerine tv aldınızmı ?
Almışsanız markası ?

Benim tv Onvo OV58350 4K Ultra HD 58" 147 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart LED TV .
Alınmaz tv
Tv ihtiyacım olsa bu marka almam ve firmanın ürünlerini .

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
Paneli kırıldı demişsiniz kırılan tv nın yerine tv aldınızmı ?
Almışsanız markası ?

Benim tv Onvo OV58350 4K Ultra HD 58" 147 Ekran Uydu Alıcılı Android Smart LED TV .
Alınmaz tv
Tv ihtiyacım olsa bu marka almam ve firmanın ürünlerini .
tv yi masa üstüne düşürdüm kazayla kırıldı fakat kuran servisi defalarca aradım fabrikayı aradılar panel yok dediler yeni tv alın yeni tv ücretine yakın fiyat çıkar dediler bende bıktım onvo gibi firmayla uğraşmaktan.depoya kaldırdım duruyor.

Geri
Üst Alt