Next YE-50GFSG8-QLED Hangi Paneli Kullanıyor?

E Çevrimdışı

ehm123

Süper Üye
12 Mar 2025
74
21
Merhaba. Next YE-50GFSG8-QLED hangi paneli kullanıyor? Şu anda Amazon'da 1.500 TL kupon ile 13.999 TL'e satılıyor bana oldukça F/P geldi. Bazı kişiler TCL üretimi gerçek QLED diyor. Bir de Next'in önceki televizyonlarında olduğu gibi bu televizyonun üreticisi KTC'mi? Öyleyse eğer sahte QLED kullanmamışlardır diye düşünüyorum. KTC Çin'de çok popüler ve Samsung'a vb. bile panel üreten bir marka.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,195
Samsung yada başka marka olsun. TV lerinde ktc panel yoktur. Panel kullanımı monitör olarak olur.
TV üretimi ise sipariş üzerine yapar. Tıpkı bizim Vestel gibi. TV parçalarını 3. Taraf üreticilerden alır. Kim ne istiyorsa ismine kadar yapar. Paketler. Gönderir.
Türkiye de bildiğim kadar soyleyim. Kazakistan gibi ülkeler üzerinden onvo, next vb . Firmalar. Vergiden kaçınmak için orada bir şirket kurarlar. Türkiye ye bu yolla sokarlar. Bunların hepsi marketing ürün olur. Ucuz malzeme, ucuz işçilik TV leridir

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,195
Öbür yandan panel üreticileri. Panelleri bir sürü kalitede çıkarır. Bir örnek verirsem Auo panelleri çok iyi , onda bile onlarca çeşit kalitede paneller var. Şundan emin olabilirsiniz. Bu tip firmalar her parçanın en ucuzunu koyar.

E Çevrimdışı

ehm123

Süper Üye
12 Mar 2025
74
21
Samsung yada başka marka olsun. TV lerinde ktc panel yoktur. Panel kullanımı monitör olarak olur.
TV üretimi ise sipariş üzerine yapar. Tıpkı bizim Vestel gibi. TV parçalarını 3. Taraf üreticilerden alır. Kim ne istiyorsa ismine kadar yapar. Paketler. Gönderir.
Türkiye de bildiğim kadar soyleyim. Kazakistan gibi ülkeler üzerinden onvo, next vb . Firmalar. Vergiden kaçınmak için orada bir şirket kurarlar. Türkiye ye bu yolla sokarlar. Bunların hepsi marketing ürün olur. Ucuz malzeme, ucuz işçilik TV leridir
Üreticisi KTC mı derken kastettiğim şey panel değildi. Televizyonu üreten mi KTC demiştim. Next önceki televizyonlarında KTC'den televizyonu alıp üzerine logo basıyordu.

Şundan emin olabilirsiniz. Bu tip firmalar her parçanın en ucuzunu koyar.
Neden Senna markası TCL panel kullanıyor? Bim'de satış yaparak ünlenen bir marka yani bilgisi olmayan tüketiciye ürün satıyor istese en dandiğini kullanmaz mıydı?

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,195
Üreticisi KTC mı derken kastettiğim şey panel değildi. Televizyonu üreten mi KTC demiştim. Next önceki televizyonlarında KTC'den televizyonu alıp üzerine logo basıyordu.

Neden Senna markası TCL panel kullanıyor? Bim'de satış yaparak ünlenen bir marka yani bilgisi olmayan tüketiciye ürün satıyor istese en dandiğini kullanmaz mıydı?
Senna markası altında satılan TV ler, onvo nundur. Mehmet Atmaca sunny ile ayrıldıktan sonra onvo, Saba, Senna vb. İsimler altında televizyonlar cikarti

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,456
QLED bir sistem.
Sahte gerçek vs değil de, kalite seviyesi olarak düşünmek lazım.
Atıyorum birinci kalite Sharp dersek beşinci kalite Panda gibi düşünün.
Panda'nın bile kendi içinde kalite kalite malları vardır.
Parasına göre yani.

E Çevrimdışı

ehm123

Süper Üye
12 Mar 2025
74
21
QLED bir sistem.
Sahte gerçek vs değil de, kalite seviyesi olarak düşünmek lazım.
Atıyorum birinci kalite Sharp dersek beşinci kalite Panda gibi düşünün.
Panda'nın bile kendi içinde kalite kalite malları vardır.
Parasına göre yani.
Bir kişi şöyle diyor:
Bunların hiç biri gerçek Quantum Dot Panel yani QLED değildir. Bunlar Çin'den toplu olarak en ucuza alınan standart LED paneller. Samsung ve TCL harici satılan QLED TV'lerin hiç biri gerçek değildir.

Alibaba'da satılan 100-150 dolar arası en ucuz standard 2016-2017 model LED panel alınıp bir katman daha koyulup QLED yani Quantum Dot Panel TV diye kakalıyorlar insanları. Bunların hiç biri QLED panel değil. Piyasadaki en ucuz paneller toplu olarak en ucuza alınır. Çin'den Hiken anakartlar alinir. Hiken anakart Google Android, LG WEBOS , Samsung Tizen tüm yazılımlar ile anlaşmış hepsini anakartlarına port etmişler. Hiken en ucuz çin malı hala 1.5 GB RAM'li donanımlı anakart satan bir firma. Velhasıl bu TV"leri o kadar ucuza geliyorki duysanız çok olursunuz.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,195
Bir kişi şöyle diyor:
Bunların hiç biri gerçek Quantum Dot Panel yani QLED değildir. Bunlar Çin'den toplu olarak en ucuza alınan standart LED paneller. Samsung ve TCL harici satılan QLED TV'lerin hiç biri gerçek değildir.

Alibaba'da satılan 100-150 dolar arası en ucuz standard 2016-2017 model LED panel alınıp bir katman daha koyulup QLED yani Quantum Dot Panel TV diye kakalıyorlar insanları. Bunların hiç biri QLED panel değil. Piyasadaki en ucuz paneller toplu olarak en ucuza alınır. Çin'den Hiken anakartlar alinir. Hiken anakart Google Android, LG WEBOS , Samsung Tizen tüm yazılımlar ile anlaşmış hepsini anakartlarına port etmişler. Hiken en ucuz çin malı hala 1.5 GB RAM'li donanımlı anakart satan bir firma. Velhasıl bu TV"leri o kadar ucuza geliyorki duysanız çok olursunuz.
Kim demisse çok doğru diyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,456
Bir kişi şöyle diyor:

Yani bu fiyata satılan QLED'den bir şey beklemeyin derim.
Gerisi zaten diğer markalarda da aynı.

Next, Sunny Üretimleri, Onvo üretimleri.
Benzer anakartlara, aynı anakartlara sahip oluyorlar.
1.5 RAM 8 Depolama falan oluyor.
Realtek işlemci vs.

TCL'in Samsung'un QLED'i niye belli bir fiyattan başlıyor düşünün derim.
Onlarda bile kalite kalite seri değişiyor. Tabi nitelik de değişiyor, sadece panel değil.

Panel muhtemelen servis menüden bakılabilir ama bilmiyorum nasıl yapılıyor.
Bu tip ürünlere kullan-at gözüyle bakın.

tobacco Çevrimdışı

tobacco 

Süper Üye
5 Ara 2020
584
36
panelin iyisi kötüsü olurda sahtesi de olurmu yahu koskoca firma sahte panel takacak değilya :kas

E Çevrimdışı

ehm123

Süper Üye
12 Mar 2025
74
21
panelin iyisi kötüsü olurda sahtesi de olurmu yahu koskoca firma sahte panel takacak değilya :kas
Onvo'nun QLED diye sattığı televizyon sahte QLED ve VA çıkmıştı:

Screenshot_2025-06-17-01-32-26-395_com.android.chrome-edit.jpg

Malum site bulursunuz.

Geri
Üst Alt