USB2.0 amper güç desteği standard 500mA dir
USB3.0 amper desteği ise 1A dir ancak bazı TV/Box v.s cihazlarda bu destek
0,9A veya 1.1A olabiliyor
1.1 çok çok az cihazda olurken çoğunlukla klaisk 1A dir çok azı da 0,9 dur
ANCAK özellikle ext.HDD kullandığınız zaman her disk aynı amperle çalışmaz!
örneğin en bilinen olanı "Toshiba Canvio" serisi bu nalet HDD(1Tb lık dan bahsediyorum)1.1/1.2
çekiyor! dolayısıyla bazı USB3.0 portlar bile bunu yemiyor yaw
bir ara Tosh canvio 1/2Tb elimde vardı sonra ya bozuldular ya da ben elden çıkarmıştım
kesinlikle en yüksek amper gücünü bu kullanıyor ama bazı diskler de 0,7/0.9A ile çalışıyor
sonuç da yaklaşık aynı gibi görülse bile arada bu farklar vardır ve görme/tanıma v.s sorunu
olduğu zaman bu da bir etkendir!
diğer konuda şudur,şimdi Tv nin veya Box ın katalog değerlerine veya porta baktığınız zaman örneğin
orada yazıyor 1A diye iyi de bunu kim ölçmüş? ya da harbiden doğrumu bu değer? 0.8 olmazmı
veya 0.7 !! Çin işi dandik MB ler ve donanımlar v.s
bunları bir kaç sene evvel bir yabancı forumdan giörmüştüm adam bir sürü Box a lıp sonra HD leri
v.s ne varsa elinde uygun cihazlar ile kontrol ediyor ve ortaya gerçek ama tam Çin işine uygun sonuçlar
çıkarıyor
bir ara bende hangi Box vardı bilmiyorum ama USB3.0 porta 1Tb lık o Toshiba HDd yi taktığım zaman
bildiğiniz tık-tık sesler geliyordu yani amperi yetmiyordu diski çalıştırmak için ama üzerinde 1Amper
yazıyordu,ama Tosh 1.1/1.2 istiyor sonra başka box aldım omda sorunsuz çalıştı ve bir daha da Tosh HDD
almıyorum
bix Box çıyız şimdi,ama hepsi "dandik" bunların veya belki bir iki tanesi biraz daha iyi hepsi o kadar
KHADAS bu konu da en iyisi gerek AML gereksede RK olarak,Beelink/Ugoos kötünün iyisi ama Beelink artık
Box işini bıraktı ama geçmiş de bir kaç box ında bazı sabıkaları da vardı unutmadım!
RAM çakallığı örneğin 4Gb ama 3Gb çıkıyor gibi
1,5gb ler 1 çıkıyor gibi veya 2 ler 1 çıkıyor gibi ve bu çakallıklar özellikle AllWinner larda halen devam ediyor!
sonuç olarak Box şu Amperi verir bunu veriyor v.s bunları geçin bir kalem
++
şimdi sizlere bir soru atayım bilenler çıksın ortaya
yeni 928 li Box aldım(X96X10-Pro "RAM8Gb-ROM64Gb" geçen ay,şimdilik iyi hatta çok iyi diyebilirim
ama satışa koyup yerine piyasadaki diğer 928 li box olanı almaya niyetlendim(Ugoos AM8)
sonra vazgeçtim bazı özelliklerini sevdiğim için ve AM8 siparişini de iptal ettim!
şimdi soru=Box da iki tane USB portu var birisi 2.0 diğeri de 3.0
elimde çeşitli dosya formatlarında 1 adet HDD ve 5 tane de flashlar var,hepsini tanıdı her iki port da
FAT32/exFAT/NTFS olarak sorun yoktur ama Samsung marka 32Gb lık USB3.0 flash,box da 3.0 porta takınca
bırakın çalışmayı,tanınmıyor bile!! ama 2.0 porta çalınca tanınıyor ve çalışıyor!
3.0 porta önce exFAT olarak taktım tanımadı sonra NTFS yaptım yine tanınmadı sonra FAT32 yaptım yine tanınmadı
çözemedim ne iştir diye?
diğer HDD ve Flash ları da bu arada dosya formatı olarak her üç şekilde biçimlendirdim hepsinde de tanındılar
bir tek bu Samsung 3.0 flash Box da ki 3.0 port da tanınmıyor,bir kaç defa sildim yeniden biçimlendirdim v.s ama hikaye
hiç bir şekilde Box da ki USB3..0 bunu tanımıyor yaw!
cevaplar gelsin,yani önemli değil tabiki ama kafam takıldı sadece
++
Box bu arada çok iyi,özellikle UI direk UHD formatıyla açılıyor! 2160 olarak
YouTube UI yine view port 2160 olarak görünüyor sanırım Ugoos AM8 de aynen böyle
AI bilmem ne diye gelişmiş resim ayarları var gerçi resmi biraz sature/vivid gibi yapıyor ama
çalışmak gerekiyor bu ayarlar ile biraz ve resmi daha da iyi hale getiriyor,GPU G31 lerden kesinlikle
daha iyi! 8Gb RAM tam hakkını veremiyor bir PC gibi ama yinede farkı anlıyorsunuz!
not;Slimbox henüz ROM vermedi! ama UgoosAM8 için verdiler!
benim boxa bunu atabilirmiyim bilemiyorum o kadarını? brick edebilirim!
birisini buldum ama Çin limi yoksa Rus mu anlayamadım gitti(Firma dan birisi bu herif)
OTA dan yazılım işi bunlarda yoktur! soruyorum defalarca yok diyor,ülen OTA neden var o zaman?
bazı BUG lar var örneğin Ugoos da OTA çalışır ve bazı olan BUG lar için çıktı yazılım!
bu herifler ise yazılımı ne OTA ya veriyor ne de bana veriyor direk "slimbox" a veriyorlar,ülen varmı böyle
bir şey be zaten 1 tane yazılım verdiler ama slimbox dan alıp yükledim
hala bazı BUG lar da var(benim için önemsiz bunlar)
ana ekran menüde üstte sürekli LONDON Hava durumu var,yanın da "şehir gir" diyor giriyorsun ama çalışmıyor!
o an Antalya oluyor başka menüye geç sonra geri gel LONDON oluyor
abi kaldırın bunu yaw
bir ara satışta dururken birisi bana şunu sormuştu siz "Londra" da mı yaşıyorsunuz
koyduğum resimler den dikkatini çekmiş ve bunu sormuştu
hee heee Antalya nın Londra mahallesi var