Next tv box kullanan var mı? NTFS desteği.

E Çevrimdışı

erendemir

Aktif Üye
24 Mar 2021
62
41
Selamlar, next marka tv box kullanan varsa cihazin ntfs desteği var mı harici diski görüyor mu öğrenmem lazım. Bilen duyan varsa yazsın bi zahmet. İncelemelerde var görünüyor fakat emin olmam lazım.

Zira bugün güç bela müşteri temsilcisine bağlandım. Kullanma klavuzunda yazıp ama android tv'de olmayan harici disk (ntfs) desteği için görüştüm. Resmen dalga geçiyorlar.

L1 sertifikalı cihazlarda NTFS olmazmış, öyle söylüyorlar.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

erendemir

Aktif Üye
24 Mar 2021
62
41
cihazın ntfs desteği var mı onu öğrenmek istiyorum. Bugün aradım next firmasını android tv için; kullanma klavuzunda "usb yığın depolama aygıtlarını ve taşınabilir sabit diskleri destekler" yazıyor fakat harici diskleri desteklemiyor dedim.
sadece fat32 destekler dedi.

"taşınabilir sabit disk" ne oluyor peki dedim. fat32 usb bellek dedi.
"usb yığın depolama" ne oluyor dedim fat32 usb bellek dedi.

ben fat32 formatında taşınabilir disk görmedim 10-15 yıldır. Taşınabilir diskler ya ntfs dir ya exFatdır.

Üstelik L1 sertifikası olan hiçbir cihazda ntfs desteklenmez dedi. Philips sony ve boxlar destekliyor hatta benim telefonum bile destekliyor.

Halbuki kendi boxları da destekliyormuş öğrenmiş olduk.

PCTeknikElektronik Çevrimdışı
30 Ocak 2024
229
cihazın ntfs desteği var mı onu öğrenmek istiyorum. Bugün aradım next firmasını android tv için; kullanma klavuzunda "usb yığın depolama aygıtlarını ve taşınabilir sabit diskleri destekler" yazıyor fakat harici diskleri desteklemiyor dedim.
sadece fat32 destekler dedi.

"taşınabilir sabit disk" ne oluyor peki dedim. fat32 usb bellek dedi.
"usb yığın depolama" ne oluyor dedim fat32 usb bellek dedi.

ben fat32 formatında taşınabilir disk görmedim 10-15 yıldır. Taşınabilir diskler ya ntfs dir ya exFatdır.

Üstelik L1 sertifikası olan hiçbir cihazda ntfs desteklenmez dedi. Philips sony ve boxlar destekliyor hatta benim telefonum bile destekliyor.

Halbuki kendi boxları da destekliyormuş öğrenmiş olduk.
Bizim Satıcılar cihaz hakkında öyle bilgi sahibi değil tüccar sadece.
Yanlış bilgi vermeleri normal yani öyle satıyorlar sadece.

T Çevrimdışı

topaz42

Aktif Üye
11 May 2020
108
54
Sen harici hdd takıp film mi izleyeceksin? Amacın film izlemekse izlersin bir sıkıntı çıkmaz. Sadece taşıma, aktarma yapamazsın.
NTFS desteği yoksa internetten indirdiği 4 GB üzeri UHD filmleri izleyemez. Çünkü NTFS olmayan bir harddiske 4 GB'ın üzerinde dosya kopyalayamaz ve UHD 4K filmler genellikle 4 GB'tan büyük oluyor.

4 GB'tan küçük olan her filmi diski Fat32 formatına çevirerek izleyebilir. NTFS olursa onu da izleyemez.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
ben bir dünya box kullandım ama spesifik olarak yani illa açar/okur v.s diye bir şey yoktur!
normal de ben epeyi zamandır Box lara taktığım ext.HDD leri exFAT olarak kullanıyorum
ama her box yine ex.FAT desteklemiyor!
NTFS çok daha fazla Box da desteği vardır

ancak kullandığın Box için tam ne yaptığını sen kendin öğreneceksin ama deneyerek ama bir başka
kullanıcısı vasıtasıyla

Android 9/11 olarak bir sürü Box kullandım son iki senede ve hepsi de exFAT/NTFS yi destekliyordu
sanırım bana exFAT biraz daha hızlı geldi(örneğin filmleri ileri-geri sarmada)

L1/L3 ile alakasını hiç anlamadım yani ne alaka? sallamış olabilirler!

++

"Kullanma kılavuzları"
genel de yanlış bilgiler yazıyor! ya da birisinden copy/past edip veriyorlar!
bazı bölümler yaklaşık veya tamamen aynı olduğu için

ama örneğin ben en son aldığım panelimde(Philips 8808 serisi) exFAT desteği "VAR" diye yazıyor ama
taktığım HDD yi görmesine/tanımasına rağmen açmadı! marka/model v.s olarak bile gördü ama desteklemedi!
NTFS ise Ok
halbuki bir önceki serileri 8807 ve 8585 de kullandım ve exFAT destekliyordu!
herifler aynı kılavuzu copy etmişler her serisine:hayir
bunu sordum TPV ye ama cevap gelmedi tabiki

sonuç olarak ya kullanan birisine soracaksın ya kendin deneyeceksin!

ben geçmişte sanırım n11 den bir Box almıştım benzer bir sıkıntı yaşamıştım bu ext.HDD yi takıp tanıtmakda ve
tarama v.s konusunda ve hemen firmaya iade edip paramı geri almıştım

T Çevrimdışı

topaz42

Aktif Üye
11 May 2020
108
54
ben bir dünya box kullandım ama spesifik olarak yani illa açar/okur v.s diye bir şey yoktur!
normal de ben epeyi zamandır Box lara taktığım ext.HDD leri exFAT olarak kullanıyorum
ama her box yine ex.FAT desteklemiyor!
NTFS çok daha fazla Box da desteği vardır

ancak kullandığın Box için tam ne yaptığını sen kendin öğreneceksin ama deneyerek ama bir başka
kullanıcısı vasıtasıyla

Android 9/11 olarak bir sürü Box kullandım son iki senede ve hepsi de exFAT/NTFS yi destekliyordu
sanırım bana exFAT biraz daha hızlı geldi(örneğin filmleri ileri-geri sarmada)

L1/L3 ile alakasını hiç anlamadım yani ne alaka? sallamış olabilirler!
L1/L3 meselesi şöyle. L1 sertifikalı ise dijital platformlardaki ve youtubedeki videoları 4K izleyebilir. Üretici de diyor ki: Sana L1 sertifikalı ürün verdim. 4K film seyretmek istiyorsan dijital platformlara üye ol. Oradan seyret. USB girişinden seyretmene gerek yok diyor. Yani internetten 4K DivX film indirmene gerek yok diyor aklı sıra.

O sebeple L1 sertifikalı bir çok ürün USB'den NTFS desteklemiyor. Bende Android Box var. L1 sertifikalı. NTFS desteği var. Sıkıntı yaşamıyorum. Fakat bir de 55 inc Android TV var. O da L1 sertifikalı. Maalesef NTFS desteği yok.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
NTFS desteği yoksa internetten indirdiği 4 GB üzeri UHD filmleri izleyemez. Çünkü NTFS olmayan bir harddiske 4 GB'ın üzerinde dosya kopyalayamaz ve UHD 4K filmler genellikle 4 GB'tan büyük oluyor.

4 GB'tan küçük olan her filmi diski Fat32 formatına çevirerek izleyebilir. NTFS olursa onu da izleyemez.
Sen sorulan soruyu anladığına emin misin? Bir daha oku istersen.

E Çevrimdışı

erendemir

Aktif Üye
24 Mar 2021
62
41
Ben burada Next firmasının sallamasından bahsettim. Kullanım klavuzuna taşınabilir diskleri destekler yazıp sonra da aaa o sadece fat32 usb bellekti demek nedir o zaman yazacaksın kullanım klavuzuna, üstelik şu devirde fat32 biçimlenmiş "taşınabilir disk" yok. Ya NTFS ya exFAT olur. hadi fat32 ye çevirecek olsan windowsta öyle bir seçenek yok harici program kurman lazım bunun için.

Elbette L1 sertifikası ile NTFS desteğinin alakası yok. ikisi ayrı şeyler. Bunu ben de biliyorum tamamen firmanın saçmalaması. Üstelik L1 sertifikalı diye NTFS desteği yok demekte tamamen saçmalık. 4K illa internetten indirdiğin kopya film mi olacak. Mesela çocukların çekilmiş uzun videoları var 4gb dan büyük. Nasıl izlenecek bu tvde üstelik kullanım klavuzunda taşınabilir harici diski destekler yazıyor.

Bunun tek sebebi NTFS için lisans ücreti ödemeyen firmadır.

Bana telefonda L1 sertifikası olan cihazlarda NTFS olmaz dedi. Tekrar aradım sizin Box larda varmı NTFS desteği dedim hayır yok dedi. Ama inceleme videolarında ve burada yazanlara göre NTFS desteği "Next Box"larda var. Yani burada firmanın duruma göre konuşması beni daha da irrite etti. Yani yarın bir gün arıza olursa nasıl dert anlatacağız düşünemiyorum...

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
NTFS olayının L1 ile bir alakası yok, HDD yi Box a takarsınız, HDD den yazma yok sadece bu kadar. Yani Pc den HDD ye istediğiniz filmi aktarın takın Tv Box a açın izleyin. Next Start 4K da 80gb film açtım deneme amaçlı, sıkıntısız oynatıyor.

Geri
Üst Alt