Next firması kurumsal bir açıklama yaptı

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,423
61
next firması kurumsal bir açıklama yaptı
sanırım herkesin okuyup kimin ne olduğunu bilmelerini istiyor,türkiyede böyle bir haberin gerçeklik payı insanları üzüyor bence, geçtiğimiz yıllarda next firmasında çalışan bazı kişiler firmayı epeyce yüklü miktarda dolandırmış mahkemecede kanıtlanmış edinilen haberler içeriğinde eski çalışanlardan Ar** p**** ve bazı kişiler.
kaynak:

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,423
61

İstanbul Sultanbeyli’de elektronik sektöründe faaliyet gösteren NEXT & NEXTSTAR bünyesinde geçmiş yıllarda görev yapan bazı eski çalışanlar hakkında açılan zimmet davasında verilen hapis cezaları kesinleşti.
Dosyada, milyonlarca liralık maddi zarar tespit edildi.
Edinilen bilgilere göre, şirkette farklı görevlerde çalışan Arif Pişkin, Akif Gönül Kılıç, Arzu Doğan görev yaptıkları dönemlerde şirkete ait para ve mal varlıklarını haksız şekilde edindikleri gerekçesiyle yargılandı.
Dosya, İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, yapılan yargılama sonucunda Arif Pişkin, Akif Gönül Kılıç ve Arzu Doğan’ı ayrı ayrı 6 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Arif Pişkin’in eşi olan ve söz konusu haksız menfaatlere kasa görevi üstlenerek dahil olan şirket çalışanı olmayan Burçin Pişkin ise 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.
Yerel mahkemenin verdiği kararlar, istinaf ve temyiz süreçlerinin tamamlanmasının ardından Yargıtay tarafından onanarak kesinleşti.
Aynı dosya kapsamında adı geçen Sami G. hakkında yürütülen yargılamanın ise devam ettiği öğrenildi.
Bilirkişi Raporları Dosyada
Yargılama sürecinde dosyaya giren bilirkişi raporlarında, yalnızca 2010–2011 yılları arasında şirketin uğradığı maddi zararın 561 bin 14 dolar, 29 bin 225 euro, 8 bin 320 sterlin ve 279 bin 335 TL olduğu tespit edildi.
Raporda, söz konusu zararların satış, tahsilat, kasa ve cari hesap işlemleri sırasında gerçekleştirilen usulsüzlükler sonucu oluştuğu değerlendirmelerine yer verildi.
Öte yandan, şirketin uğradığı toplam zararın daha yüksek seviyesinde olabileceği ve haksız şekilde elde edildiği iddia edilen para ve mallara ilişkin incelemelerin sürdüğü kaydedildi.
Hukuki Süreçler Sürüyor
Kesinleşen hapis cezalarının infaz süreci devam ederken, şirketin uğradığı maddi zararların giderilmesine yönelik hukuk ve icra süreçlerinin de sürdüğü bildirildi. Dosya kapsamında, şirket varlıklarına ilişkin tahsil ve geri alma işlemlerinin yasal çerçevede yürütüldüğü ifade edildi.
kaynak:

S Çevrimdışı

serkanguzel

Yeni Üye
8 Kas 2025
23
64
Firma profesyonelce yönetilseydi, çalışanların da para sızdırması mümkün olmazdı.

Geçmişte fuarlara gönderdikleri doktor lakaplı bir adamları vardı. Adam fuarda ürün tanıtımları esnasında kafayı çekip, ziyaretçilerin sorularına, kaba, argo ve küfürlü sözlerle güya tanıtım yapıyordu. Yani demem o ki, geçmişte firmanın vitrini böyle idi.

Firmanın vitrini böyle iken, finansman kademesinde görev alanların para sızdırması tesadüf olmasa gerek.

Hülasası ; firma sahipleri nihayet anladı, firma yönetmenin ciddi bir iş olduğunu...

Diğer taraftan firma; bulunduğu sektörde, yerlileşmede önemli mesafe almış firmalarımızdan biridir. Yani firma yaptığı üretimlerle, önemli miktarda dövizin ülkede kalmasına katkı yapmaktadır. Bu itibarla, firma ve ürettiği ürünlerinin desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,987
Firma profesyonelce yönetilseydi, çalışanların da para sızdırması mümkün olmazdı.

Geçmişte fuarlara gönderdikleri doktor lakaplı bir adamları vardı. Adam fuarda ürün tanıtımları esnasında kafayı çekip, ziyaretçilerin sorularına, kaba, argo ve küfürlü sözlerle güya tanıtım yapıyordu. Yani demem o ki, geçmişte firmanın vitrini böyle idi.

Firmanın vitrini böyle iken, finansman kademesinde görev alanların para sızdırması tesadüf olmasa gerek.

Hülasası ; firma sahipleri nihayet anladı, firma yönetmenin ciddi bir iş olduğunu...

Diğer taraftan firma; bulunduğu sektörde, yerlileşmede önemli mesafe almış firmalarımızdan biridir. Yani firma yaptığı üretimlerle, önemli miktarda dövizin ülkede kalmasına katkı yapmaktadır. Bu itibarla, firma ve ürettiği ürünlerinin desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim.
Geçenlerde Next'in üretim tesisini youtuber bir arkadaş tanıtmıştı. Firma yetkisi üretim aşamasında eski cihaz kullanmıyoruz sürekli yenileyip güncellerek teknolojiyi takip ediyoruz demişti.
İçimden helal olsun demiştim. Büyümekte olan şirketler için finansal yapı hayati meselesidir bu adamlar bunu nasıl gözden kaçırmış :bilmiyom

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
683
57
Geçmişte fuarlara gönderdikleri doktor lakaplı bir adamları vardı. Adam fuarda ürün tanıtımları esnasında kafayı çekip, ziyaretçilerin sorularına, kaba, argo ve küfürlü sözlerle güya tanıtım yapıyordu.
Bende bu fuarlara defalarca gittim. Doktor beyi de yakınen tanırım ve halen sohbetimiz, muhabbetimiz devam eder, ben böyle bir şeye şahit olmadım.

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
683
57
Geçenlerde Next'in üretim tesisini youtuber bir arkadaş tanıtmıştı. Firma yetkisi üretim aşamasında eski cihaz kullanmıyoruz sürekli yenileyip güncellerek teknolojiyi takip ediyoruz demişti.
İçimden helal olsun demiştim. Büyümekte olan şirketler için finansal yapı hayati meselesidir bu adamlar bunu nasıl gözden kaçırmış :bilmiyom
O programı bende izledim. Kaan Kaya isimli youtube kanalın adı: scroll.com.tr

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,423
61
Bende şahit olmadım ama en son fuarda yetkililer ilgisizdi ve sönük geçti fuar yenikapıda yapıldı ürünler güzel dekor iyi yapılmış ancak tanıtım ve ilgi sıfır benim görüşüm

S Çevrimdışı

sorunadam 

Aktif Üye
1 May 2023
179
43
firmalar büyüdükçe bünyelerinde hata yapan personel sayısı ve ihtimali maalesef ki artıyor. firmada oluşabilecek finansal zararlar bu tip durumlarda kaçınılmaz oluyor. ne kadar iç denetim kurarsanız kurun bu tür art niyetli personelden kaçamıyorsunuz. o nedenle kurumsal hayatta gerek mavi yaka gerekse beyaz yakada bu tip durumları olabiliyor.

bunlara rağmen next firması uydu teknolojilerine uzun süredir ortalama üstü performans veren bir şirket olarak hafızamda yer alıyor. bununla birlikte son yaptıkları miniled hamlesiyle de vatandaşa uygun fiyata miniled tv satarak takdirimi kazandılar. o nedenle next firmasının bende algısı pozitiftir.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,343
64
Maalesef özellikle son yıllarda toplum olarak çoğunlukla ahlaki ve vicdani yönden çöküntü içindeyiz.Allah'dan korkmayan,kanundan korkmayan,kuldan utanmayan insanlar çoğaldı.Bu nedenle toplumun yansıması olarak firmalar ve kurumlar içinde böyle çürük elmalar çıkabiliyor.

S Çevrimdışı

serkanguzel

Yeni Üye
8 Kas 2025
23
64
Firma ; tüketici elektroniği ürün gamında, çeşitli ürünler üretmektedir. Her geçen yıl, ürünlerindeki yerlileştirme oranını artırmaktadır. Bu da önemli miktarda dövizimizin yurtiçinde kalması demektir.

Bu itibarla ; firma tüketicilere uygun fiyatlı ürün sundukça destekleneceği açıktır.

Umarım yönetim sorunlarını da minimize eder.

Geri
Üst Alt