Next 2023 Uydu Alıcısında Sinyal ve Kanal Sorunu

Y Çevrimdışı

yAkgun0

Yeni Üye
2 Tem 2025
2
21

Cihaz Bilgisi:​

• Model: Next 2023 Full HD MPEG4 USB 2.0
  • Sistem: Apartmanda merkezi uydu sistemi (Türksat 42°E)
  • Anten: Ortak çanak, merkezi dağıtım (multi-switch)

Sorun:​

• Cihaz uzun süre sorunsuz çalıştı.
  • Bir gün aniden sinyal gitti, “uydu sinyali yok” hatası vermeye başladı.
  • Kanal arama yapınca sadece birkaç TP'de kalite görünüyor (örn. 12188 H 27500), diğerlerinde kalite sıfır.
  • Bazı TP’lerde kalite gelip gidiyor (örn. 11916 V 30000).
  • TKGS güncellenmiyor, kanal listesi de bulunamıyor.

Denediklerim:​

• Cihazı fabrika ayarlarına döndürdüm.
  • TKGS açık/kapalı her türlü kanal araması yaptım.
  • DiseqC ayarlarını sırasıyla denedim.
  • Yazılımı güncelledim.

• Cihazı tamirciye götürdüm, orada sorunsuz çalıştı.
    → TKGS güncellendi, tüm kanallar geldi.
  • Eve geri getirince tekrar “sinyal yok” hatası verdi.
  • Aynı kabloya başka bir uydu alıcı bağladım (başka model), sorunsuz çalıştı.
  • Cihazı evdeki diğer prizlerde de denedim, yine aynı: bazı TP’lerde sinyal var, çoğunda yok.
Cihaz merkezi sistemde zayıf sinyali artık tolere edemiyor gibi.
  • Tuner modülü eskidi ya da hassasiyeti düştü.

1. Bu cihazlarda tuner hassasiyeti zamanla düşer mi?
  2. Sinyal yükseltici taksam fayda eder mi?
  3. Bu modelde benzer sorun yaşayan oldu mu?
  4. Yeni cihaz alacaksam, merkezi sistemde daha sağlam çalışan bir öneriniz var mı?

Teşekkürler şimdiden!

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,215
65
Çatıdan(merkezi sistemden) daireye tek kablo gelip ,oradan da odalara mı veriliyor acaba?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,215
65
Cevap gelmedi ama yine de yazayım, eğer tek kablo gelip dairede dağıtılıyorsa bence olmaz,o zaman gelen kabloyu takip edip dağıtıldığı yerden (dağıtım varsa) başlamak lazım, çünkü aynı kablodan 2 veya daha fazla receiver (tv uydusu) çalışmaz, hatta farklı sıkıntılara da neden olabilir.

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,284
60
Bazen uydu cihazlarında uzun süre çalışmaktan kaynaklanan tuner ve işlemcisi ısınmadan dolayı hata veriyor tamirci fazla bekletmeden ayarlayıp sana cihazı geri verdiği için sorun çıkmadı yada kablonda sıkıntı var temassızlık olabilir duvardaki priz,de dahil kontrol edilerek kısa devre oluyormu bakılması gerekli
teraspy ustanında dediği gibi tek kablo gelip bu kabloyu arkada bulunan mutfak veya diğer odaya ek yaparak bağlıyorlar ve sizde burada uydu prizi var buraya,da bir tv takalım seyredelim dediğinizde işte bu durumlar çıkıyor her tv veya odaya bağımsız olarak kablo çekilmeli. elinde iyi cihazı olan bu işlerden iyi anlayan bir usta uyducu çağırıp kontrol ettirebilirsiniz.

Son düzenleme:
tobacco Çevrimdışı

tobacco 

Süper Üye
Top Poster Of Month
5 Ara 2020
647
37
yenide alsanda başına bu gelcek yine sen denilenleri yap teraspy teraspy abi artık foruma eskisigibi girmiyor yaşlandı iyicene:hahabizim pederin televizyon bundan bozulmuştu iki uydu çalışınca birisi ki o bizim peder beyin tv oluyo tuneri bozulduydu

tobacco Çevrimdışı

tobacco 

Süper Üye
Top Poster Of Month
5 Ara 2020
647
37
Cevap gelmedi ama yine de yazayım, eğer tek kablo gelip dairede dağıtılıyorsa bence olmaz,o zaman gelen kabloyu takip edip dağıtıldığı yerden (dağıtım varsa) başlamak lazım, çünkü aynı kablodan 2 veya daha fazla receiver (tv uydusu) çalışmaz, hatta farklı sıkıntılara da neden olabilir.
bunu araştırmalısın arkadaşım bizim alo abi ve osman abi bu konuda ustalar :fiskos:rock

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
658
56
Buradaki arıza tuner arızasına benziyor. Örneğin Vertikal (V) yayınlar var, Horizantal (H) yayınlarda sinyal yoksa bu tunerden kaynaklanabilir. Siz sinyal olmayan frekansları bir kontrol edin.

L Çevrimdışı

luckyfather

Aktif Üye
25 May 2018
144
56
Buradaki arıza tuner arızasına benziyor.
N Necati kardeşim yukarıda arkadaşın yazdığında tamircide çalıştığı yönünde :hmm

Bu ilginç arızalarda olmasa:krotey
Benim yaşadıklarımdan ilerliyorum çünkü 2-3 ayda bir çatıda kablo işlemi yapardım,
Acaba diyorum ;
**çatıdaki merkezi sisteme uygun uydu lnb'ler (normal lnb değil) kaç senelik yavaş yavaş byby mı der(taktığınız başka uydu markası yine next mi farklı markamıydı değil ise next daha hassas ondan mı ?)
**çatıdaki merkezi uydu girişindeki çekilen kablo (kalitelimi) ucunu bi kontrol edin ucu kopmuş ise sorun olur
**sizin daireniz çatıya yakın mı kaliteli bir kabloyu merkezi uydu girişindeki sizin hattınıza bağlayıp dışarıdan dairenize çekip tv'nizde kontrol edebilir misiniz?
İyi şanslar..

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
658
56

N Necati kardeşim yukarıda arkadaşın yazdığında tamircide çalıştığı yönünde :hmm

Bu ilginç arızalarda olmasa:krotey
Benim yaşadıklarımdan ilerliyorum çünkü 2-3 ayda bir çatıda kablo işlemi yapardım,
Acaba diyorum ;
**çatıdaki merkezi sisteme uygun uydu lnb'ler (normal lnb değil) kaç senelik yavaş yavaş byby mı der(taktığınız başka uydu markası yine next mi farklı markamıydı değil ise next daha hassas ondan mı ?)
**çatıdaki merkezi uydu girişindeki çekilen kablo (kalitelimi) ucunu bi kontrol edin ucu kopmuş ise sorun olur
**sizin daireniz çatıya yakın mı kaliteli bir kabloyu merkezi uydu girişindeki sizin hattınıza bağlayıp dışarıdan dairenize çekip tv'nizde kontrol edebilir misiniz?
İyi şanslar..
Merkezi sistem LNB'lerinde sorun olsa diğer kullanıcıların da sorun yaşaması gerekir. En pratik yol, sorunlu olan kablonun ucunu santralden bulup, ucun yerini değiştirip tekrar denemektir. Çünkü aynı sorunlar bizim de başımıza geliyor.

Geri
Üst Alt