Merhabalar
Netspeed davet kodum PLG9U0 sondaki sıfırdır.
1 ay'dır aboneyim, öyle yıllardır kullanmıyorum, haziran ayının son haftasında siber saldırıya maruz kaldılar,
( internet sitelerinde bu konu ile ilgili duyuru yayınladılar) sonrasında Netspeed internet sistemlerine Ddos engelleyici cihazlar ekledi, Atlantis Net ile peering bağlantısı anlaşması yaptılar sistemlerini güncellediler, temmuzun başından itibaren internet bağlantımla ilgili herhangi bir bağlantı kesintisi kopması yaşamadım stabil bir durumda.
Nadir olarak prime saatlerde yoğun internet kullanımında bazı bölgelerde kısmi olarak ping değerlerinde dalgalanmalar olabiliyor.
Yok yıllardır kullanıyorum, yok şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım diyenlere inanmayın, her firmada olduğu gibi Netspeed internette de bazı sorunlar çıkabiliyor.
Fakat önemli olan bu sorunların çözümü için bir aksiyon alınması, abonenin parasını alıp kulağının üstüne yatılmaması
Firmanın yaz fırsatları kampanyası başlamadan önce 100 bin abonesi varken şu an bu rakam 140 bin civarında, bu şekilde abone sayısı çok yükselince kapasiteleri zorlandı ve Atlantis Net ile yeni bir peering bağlantısı anlaşması yapmak zorunda kaldılar.
Artık altyapıda sadece Türk Telekom'a göbekten bağlı değiller.
Bu sayede sorunların çoğunun üstesinden geldiler fakat halen online oyun oynayan aboneler bazı akşamlar, prime saatlerde ping dalgalanmasından dolayı şikayetçiler ve bu yüzden çoğu abone Türknet ve Türk Telekom'a gittiler.
Eğer online oyunlar ile pek işiniz yoksa bu fiyatlara iş görür, kendi kullanımımda YouTube videolarında, canlı TV izlemede bir donma takılma sorunu yaşamıyorum.
VDSL alyapıda kalkıpta Türknete 700 TL bayılamam, zaten kredi kartı kullanmıyorum, bir comnet mağduru olarak artık ön ödemeli hiçbir internet hizmetini satın almam, zaten comnetten tokadı yedik bir daha tövbeler olsun.
Öde kullan sisteminden uzak duruyorum, onun yerine kullan öde sistemi daha mantıklı.
( Faturalar aylık olarak her ayın 8'i, 16'sı ve 23'ünde otomatik olarak kesiliyor son ödeme tarihi olarak size 12 günlük süre veriliyor, bu sürede faturanızı ödemezseniz sonraki ay indirim hakkınızı kullanamıyorsunuz).
Gördüğünüz gibi her şeyi olduğu gibi yazdım, ne firmaları övdüm ne de gömdüm, olanı yazdım zaten herkes her şeyi biliyor, bilmeyenler de bilsin diye dürüst davrandım.
(Büyük balık küçük balığı yutuyor).
Bu bahsettikleri Ddos olayı ile Netspeed internet firmasından birçok aboneyi diğer büyük kodaman firmalar kaptı, son 2 haftada 6,5K abone kaybettiler.
Ölçüp biçip tartın son kararı kendiniz vereceksiniz nihayetinde.
İyi günler sağlıcakla kalın