Ne Yediğimizi Biliyormuyuz?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yok hocam haklısınız. Şirkette ise sorun şu şekilde. Atıyorum 50 antibiyotik sınıfı vardır. Bunlardan 10 tanesi sığırlarda ruhsatlı ve kullanılıyordur. Süt alan şirket bunlar için test yapar. Sonra sütünü alır. Ama uyanık çiftçi ya da bilgisiz olarak ya da elinde olduğu için ya da veteriner hekimi öyle verdiği için testi olmayan ilacı yaparsa bu tespit edilmez. Çünkü bunu tasarlarken herkes kuralına uygun davrandığını varsayarak kabul edilir. Daha bu ilaçların ağrı kesicisi var kas gevşetici olanı var virüse etkiliyeni var.... Var oğlu var....
Tabii sadece süt ile ilgili de değil ,bir gün bize "yerli tohum" diyerek süt mısır tohumu verilmişti ,diktik kocaman oldu mısırlar,olanları topladık 2-3 tane ,sevinçle soyduk ama altından mısır değil acaip bir şey çıktı ,kabuğun içinde mısır gibi duruyordu,püskülü falan ,hemen diğerlerine baktık ,inan hepsini söküp attık ,o günden beri mısır ne alıyoruz ne de ekiyoruz ,ki bunları hayvanlara veriyorlar :)
Bir keresinde de salatalık tohumu diktik ,resmen kabak ,fideciyi değiştirdik ,ama 3-4 yıldır birşey dikmiyoruz artık.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Tabii sadece süt ile ilgili de değil ,bir gün bize "yerli tohum" diyerek süt mısır tohumu verilmişti ,diktik kocaman oldu mısırlar,olanları topladık 2-3 tane ,sevinçle soyduk ama altından mısır değil acaip bir şey çıktı ,kabuğun içinde mısır gibi duruyordu,püskülü falan ,hemen diğerlerine baktık ,inan hepsini söküp attık ,o günden beri mısır ne alıyoruz ne de ekiyoruz ,ki bunları hayvanlara veriyorlar :)
Bir keresinde de salatalık tohumu diktik ,resmen kabak ,fideciyi değiştirdik ,ama 3-4 yıldır birşey dikmiyoruz artık.

Hocam seni tarımdan soğutmuşlar :)

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hocam seni tarımdan soğutmuşlar :)
İnan hem beni hem hanımı ,3 dönüm yer var ,karışık 80 meyve ağacı dikildi aldığımda ,kimse ön ayak olmadı ,bende araştırmadımzaten topraktan da anlamam, rastgele diktik ,şimdi erik-kayası-geçen sene ceviz verdi- elma bazen veriyor ,hepsi 2009dan beri var ,diğerleri iklim uygun değilmiş ,kökle dedi tarımcı var ,köklemedim kocaman ağaç oldular ,yazık ,ama yeşil yeşil duruyorlar meyve vermeyen meyve ağaçları :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İnan hem beni hem hanımı ,3 dönüm yer var ,karışık 80 meyve ağacı dikildi aldığımda ,kimse ön ayak olmadı ,bende araştırmadımzaten topraktan da anlamam, rastgele diktik ,şimdi erik-kayası-geçen sene ceviz verdi- elma bazen veriyor ,hepsi 2009dan beri var ,diğerleri iklim uygun değilmiş ,kökle dedi tarımcı var ,köklemedim kocaman ağaç oldular ,yazık ,ama yeşil yeşil duruyorlar meyve vermeyen meyve ağaçları :)
Abi seni eşelesek neler çıkacak demek ki daha :alala

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
780
Yoğurdun içinde kıvam artıcı olarak ne kullanılıyor.
Bir araştırmak lâzım.
Kendim ise evime alacağım herşeyi toplu şekilde bir yerden almam.
Teker teker gezerek önceden araştırdığım güvendiğim yerlerden alırım.
Zeytinyağı için iki araç değiştirir ( gidiş dönüş 4) gider alır gelirim.
Hiçbir marketten peynir, bal, yoğurt, sucuk, et, tavuk almam.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Yoğurdun içinde kıvam artıcı olarak ne kullanılıyor.
Bir araştırmak lâzım.
Kendim ise evime alacağım herşeyi toplu şekilde bir yerden almam.
Teker teker gezerek önceden araştırdığım güvendiğim yerlerden alırım.
Zeytinyağı için iki araç değiştirir ( gidiş dönüş 4) gider alır gelirim.
Hiçbir marketten peynir, bal, yoğurt, sucuk, et, tavuk almam.
Aynen bizde öyle :ok

oXyGeN Çevrimdışı

oXyGeN

Aktif Üye
25 May 2018
364
Sevgili B baran5454 tam can alıcı noktalardan bahsetmiş ellerine sağlık..
Bu işin bitkisel üretim hariç birçok aşamasında çalışmış ve hala çalışmakta olan biri olarak nacizane şunu söyleyebilirim biz ne yemek istediğimizi biliyoruz ama ne yedirdiklerini bilmiyoruz.
insanların para için ne kadar alçalabildiklerini tahmin bile edemezsiniz.(Aslında herkes tahmin ediyordurda lafın gelişi öyle yazdım :hihi ) Tek bahaneleri de kendilerinden bir tık daha ahlak yoksunu olanlardan iyi!! olduklarını iddia etmek. işini hakkıyla yapan üreticiler de çok elbette ama ticari olarak ahlak yoksunları kadar kazanamıyorlar. Yazacak o kadar çok şey var ki...
Gece vakti ve ramazanın 1.günü öncesi insanları darlandırmamak lazım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sevgili B baran5454 tam can alıcı noktalardan bahsetmiş ellerine sağlık..
Bu işin bitkisel üretim hariç birçok aşamasında çalışmış ve hala çalışmakta olan biri olarak nacizane şunu söyleyebilirim biz ne yemek istediğimizi biliyoruz ama ne yedirdiklerini bilmiyoruz.
insanların para için ne kadar alçalabildiklerini tahmin bile edemezsiniz.(Aslında herkes tahmin ediyordurda lafın gelişi öyle yazdım :hihi ) Tek bahaneleri de kendilerinden bir tık daha ahlak yoksunu olanlardan iyi!! olduklarını iddia etmek. işini hakkıyla yapan üreticiler de çok elbette ama ticari olarak ahlak yoksunları kadar kazanamıyorlar. Yazacak o kadar çok şey var ki...
Gece vakti ve ramazanın 1.günü öncesi insanları darlandırmamak lazım.
Alev Alatlı'yı bilirmisiniz bilmem.

Seveni var, sevmeyeni var lakin bir konuşması var ki akıllara zarar.

''Helalleşmek, Mahkemede dava kazanmaktan daha üstün olmalıdır'' der kendisi.

''Her yasal hak helal değildir ve olamaz'' der kendisi.

''Suriçi ile Kobani arasına çizgi çekmek birinci dünya savaşının galip ülkelerinin yasal hakkıdır ama helal değildir'' der kendisi.

''İflas eden kardeşimizin haraç mezat satışa çıkan evini ucuz yollu kapamak yasaldır ama helal değildir'' der kendisi.

En önemlisi ise

''Raf ömrünü uzatmak için ekmeğin içine kanserojen madde koyan ama formülü ambalaja yazdığı için satış YASAL ama Helal değildir'' der kendisi.

Geri
Üst Alt