Mutfak Batarya - Kartuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Krycek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açmak için kullanılacak aparatı bir-iki yere sorayım. Bulamazsam biraz zorlarım. Olmazsa da komple değiştirmekten başka seçenek kalmıyor.

Teşekkürler.
Hocam ben eminim ki çoğu sucu usta benim dediğim yöntemle açıyordur bunu.

Hocam ben eminim ki çoğu sucu usta benim dediğim yöntemle açıyordur bunu.
Aynen bende öyle bir aparatın olacağını sanmıyorum. Hatta bu tek kullanımlık diyen bile olabilir. :)

genelde kartuş denilen parça , yuvası içinde serbest oluyor. asıl tutucu, kartuşu hareketsiz kılan şey, üstteki bir somun, yüzük vb. oluyor. ilk mesajda öyle bir parça görünmüyor. nasıl bir bataryaymış ki bu?

genelde kartuş denilen parça , yuvası içinde serbest oluyor. asıl tutucu, kartuşu hareketsiz kılan şey, üstteki bir somun, yüzük vb. oluyor. ilk mesajda öyle bir parça görünmüyor. nasıl bir bataryaymış ki bu?
Hocam bunda da var zaten resimdeki sarı şey somun aslında, aşağıdaki resimde mavi ile işaretlediğim yere baskı uyguluyor iyi bakarsanız.
sezon-ac-kapa-miks-batarya-kartusu-391f.jpg

Hocam bunu da bilerek yapmışlar bence her önüne gelen ayarlayamasın servis yapsın ya da yenisini alsın diye.

Şöyle bi anımı anlatayım, şehir merkezinde motorlu tırpan aldık köye çıkarınca rölantide durmuyordu vidasını da özel yapmışlar sadece serviste ayarlanıyor 1 kere gittik olmadı, 2 kere gittik olmadı, tornavidasını istedik onu da vermediler 3.ye iade ettik.

Şöyle bi anımı anlatayım, şehir merkezinde motorlu tırpan aldık köye çıkarınca rölantide durmuyordu vidasını da özel yapmışlar sadece serviste ayarlanıyor 1 kere gittik olmadı, 2 kere gittik olmadı, tornavidasını istedik onu da vermediler 3.ye iade ettik.
Aynı mevzu Apple'da da var.
Sürekli vida tasarımı ve montaj stilini değiştirmesi, gittikçe zorlaştırması.
Hatta son çıkan iMAC modeli sanırım, ifixit ekibi tarafından sağlıklı sökülememişti sanırım.
Paneli kırılmıştı galiba sökerken.
Ya da Apple iPhone'du galiba. (X ailesi)

Aynı mevzu Apple'da da var.
Sürekli vida tasarımı ve montaj stilini değiştirmesi, gittikçe zorlaştırması.
Hatta son çıkan iMAC modeli sanırım, ifixit ekibi tarafından sağlıklı sökülememişti sanırım.
Paneli kırılmıştı galiba sökerken.
Ya da Apple iPhone'du galiba. (X ailesi)
E öyle tabi tamir etme yok artık. At yenisini al.

Ben genelde böyle işler için aşağıdaki penseyi kullanyorum,gayet kolay oluyor ,hem evde işimi de görüyor ,tavsiye ederim :ok
IMG_20210925_230154.jpg

üretici sadece kendi servisi tamir etsin diye çok kafa patlatmış çok mühendis harcamış bu konuyu gördükçe amcada tikler başlamış onlara göre tamir etme geri dönüşüme ver bedava git yenisini al taktırt servisine.

Geri
Üst Alt