Muğla Sevdalılarına

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sakartepe`den seyri doyumsuz Agacli yol ve muhtesem körfez manzarasi, memleketimden güzel manzaralar..Agacli yolun Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı`ninda katkisinin oldugu bir ve yolun sonunda da cocuklugumdan beri ugradigim,30 seneden fazladir ayni lezzeti sunan artik marka haline gelmis vardir, sakin bir zamanda ugrayip ayran ve sucuklu tostunun tadina bakmanizi tavsiye ederim.
Seviyorum forum kültürünü, İşte tam da bu yüzden.

Bir sonraki Muğla seyahatimizde (Sonraki sınav zamanı yani Mart ayında) buraya o Tostçudan da görsel paylaşmak şart oldu bu durumda ?

Karl1 Çevrimdışı

Karl1 

Aktif Üye
17 Haz 2018
76
50
Yıllar önce Gökova da tatil yapmıştım. Denizi çok güzel, yüzerken bir anda ısınır bir anda soğuk suya denk gelirdiniz. Denize karışan akarsu falan, plajı... çok güzel yerdir. Anılarım depreşti şimdi.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yıllar önce Gökova da tatil yapmıştım. Denizi çok güzel, yüzerken bir anda ısınır bir anda soğuk suya denk gelirdiniz. Denize karışan akarsu falan, plajı... çok güzel yerdir. Anılarım depreşti şimdi.
Mümkün olan her arkadaş toplantımızı Akyakada Azmak kenarında yapmayı tercih ediyoruz. Kitle geniş, servis arkadaşlar hep Marmaris, Yatağan, Muğla, Milas, Fethiye Bodrum gibi yerlerden çıkar, hemen hemen hepimize göre orta noktada kalan Gökova, Akyaka mevkiinde buluşurduk, halen de devam ederiz ve Nisan ayı için 6 aile olarak şimdiden yeni plan hazır :)

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,276
63
5-6 sene evvel kız kardeşim ve enişte Ortaca'dan ev aldılar,hem hayırlı olsun hem de yılbaşı için İzmir'den Ortaca'ya eşimle beraber otobüsle gündüz vakti gittik.Orada 2-3 gün kaldık bizi Dalyan'a,Sarıgerme'ye götürdüler çok güzel yerler,çok güzel manzara vardı.Gezmek,görmek isteyenlere tavsiye ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
5-6 sene evvel kız kardeşim ve enişte Ortaca'dan ev aldılar,hem hayırlı olsun hem de yılbaşı için İzmir'den Ortaca'ya eşimle beraber otobüsle gündüz vakti gittik.Orada 2-3 gün kaldık bizi Dalyan'a,Sarıgerme'ye götürdüler çok güzel yerler,çok güzel manzara vardı.Gezmek,görmek isteyenlere tavsiye ederim.
Daha önce yazdım mı bilmiyorum ama Suni de olsa, Türkiye sahillerinde plajda palmiye ağaçları ilk defa Gökova plajında gördüm mesela :) (Başka yerde gören varsa yazabilir)

Yani ağaçlar gerçek ama doğal olarak orada değillerdi, Belediye getirip dikmiş. Deniz yükseldikçe tuzlu suda kalıyor olmalarına rağmen nasıl oluyor da ayakta duruyorlar merak ettim açıkçası :)

vanosfer Çevrimdışı

vanosfer 

Aktif Üye
17 Ocak 2019
293
Otostopla tur yapmıştık kardeşim dediğim bir arkadaşımla. Salda'da buluşup, Fethiye Kabak Koyu derken Akyaka, Akbük, Ören üzerinden Milas... Güzel yerler gördük, güzel manzaralar, anılar paylaştık. Çadırdaydı konaklamamız. Boğucu nemden uyuyamadığımız da oldu, Azmak'ın kenarında o serin suyun etkisinden üşüyüp erkenden uyandığımız da. 4 gece 5 gün. Az gelmişti ama vakit dardı. Daha uzun yolculuklara diyerek ayrılmıştık İzmir'de bitirip turumuzu.
Şimdi Bursa'da yaşayan bir öğretmen olarak, boş dersinde "Acaba neler konuşuldu forumda?" diye girip bakınca ve bu başlığı görünce, "Ne yapıyorum burada, neden düşmüyoruz ki yola ve neden erteliyoruz hayalleri hep daha sonrasına?" gibi sorularla yazıyorum bu satırları. Dilerim çok uzun olmayan zamanlarda benzer bir ruha sahip olduğumuz eşimle uzanacağız o yollara. Belki de Muğla'da dört mevsim yaşamaya... Selamlar Muğla'ya.

tarikk Çevrimdışı

tarikk 

Süper Üye
6 Ocak 2018
1,631
33
Konuyu yukarıda görünce geçen yazdan bikaç foto atiyim. Küçük küçük köylerden geçerken bahçeden göz hakkını almıştım :P

mugla-1.jpg

Ve tepelerden geçerken manzaraya karşı yapılan kahvaltı,gözleme evlerinin yanındaki ağaçlar..

mugla-2.jpg

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Daha önce yazdım mı bilmiyorum ama Suni de olsa, Türkiye sahillerinde plajda palmiye ağaçları ilk defa Gökova plajında gördüm mesela :) (Başka yerde gören varsa yazabilir)

Yani ağaçlar gerçek ama doğal olarak orada değillerdi, Belediye getirip dikmiş. Deniz yükseldikçe tuzlu suda kalıyor olmalarına rağmen nasıl oluyor da ayakta duruyorlar merak ettim açıkçası :)
Ülkenin dibine her gün kezzap dökenler varken bir şekilde ayakta kalıyorsa, üç beş palmiyeyi tuzlu su mu yıkacak hocam... :saskin

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Otostopla tur yapmıştık kardeşim dediğim bir arkadaşımla. Salda'da buluşup, Fethiye Kabak Koyu derken Akyaka, Akbük, Ören üzerinden Milas...
Bekarken çok gezmiştim,nişanlandığımızda(1986) bizimkine anlatmıştım ,"çadır kampı" yapıyorum diye,evlendiğimizin ilk yazında egenin meşhur Foça'sına gittik,2 gün kaldık,döndük.
Sonrasında 99 depremine kadar her yıl değişik yerlede ,sahillerde yine çadır kampı yaptık,çoğu zaman orman kamplarında kalıyorduk ,İzmir-Foça dan Alanya'ya kadar gezdik (otobüsle tabii ,o zaman arabamz yoktu) :)
Çok güzel günlerdi ,halen anlatırız "hatırlıyormusun şurda şu olmuştu,burda bu olmuştu" diye.
Bir kaç kere de çalgıcılığımı kullanıp tatilimizi bedavaya da gtirmiştim :hihi

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

Samsun sahilinde de bolca mevcut palmiye, hatta sadece sahilde de değil.
Karadeniz rüzgarına dayanamayıp kırılıyor bir çoğu bence. :kiskis

Geri
Üst Alt