Motorlu Tırpan ilk çalıştırmayı yapmıyor

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
900
keçelerin biri patlaktı diğerini de söktüm ikisine birden 20tl verdim, sonra balata spreyi ile çalıştırıp gaz rolanti ayarını yaptım şu an çok rahat kendi kendine de çalışıyor ve gaz yemesi iyi.

starter 50tl
benzin filtresi hortumlar ve şaft 35tl
karbüratör contaları 5tl
keçeler 20tl
toplam 110TL tutmuş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Jikleyi ilk çalıştırmada kapatıp benzin çekmesini sağlamak gerekiyor ve karbüratörün tıkanık olduğunu anlamak için benzin pompasına basınca hemen geri gelmesi lazım takılırsa tıkanıktır.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
900
Aradan 4 sezon geçti, halen anahtar değmedi, kullanıp temizleyip benzini boşaltıp kenara koyduk.

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
441
Benzinli tırpan candır.

Rolanti değil de bir ayar daha var karbüratörde. Yarım gaza basıp en iyi bağırdığı yere kadar sıkmak veya açmak gerekiyor.
Ben bir de hızar palası taktım deli gibi çalışıyor.

Her işe yarayan çok lüzumlu bir alet.

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
900
Ben bir de hızar palası taktım deli gibi çalışıyor
Bu hızar palasını da her alete uyarladılar, en son taşlama makinesine yapmışlar, alacaktım youtubeda test videosu izlerken, yorumları okudum 80%'i ben şuramı kestim ben buramı kestim demiş, vazgeçtim, ahşap eğe ucu aldım, acayip ahşap oyuyor bazen dişleri sert ağaçsa takılıp malzemeyi fırlatıyor, çok çok tehlikeliler.

Motorlu tırpana bıçak ucu takınca bıçak bazen savuruyor ucu sağa sola vurduruyorsun, en büyük tehlikesi de biçim yaparken milletin ayağına sarılıp sakat bırakıyormuş, tırpanı normal misinalı kullanırken bir gözü kör olan oldu bizim burada, maskesiz hayatta gaz basılmaz

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,155
65
İlk bakılacak yer egzoz olmalı ,köyde başıma gelmişti, neler çektim neler meğer konu egzozmuş,yaktım temizledim çalışmaya başlamıştı fakat bir süre sonra tekrar aynı duruma gelince gövde ile egzoz arasına ince bir pul koymuştum ve çalınana dek uzun süre kullanmıştım,tabii ben de ilk olarak karbüratörü değiştirmiştim ama hiç bir şey değişmemişti, pul işimi çözmüştü, hatta bununla alakalı köyde yaşadığımı anlatmış olmam lazım diye hatırlıyorum :ok

Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
900
Egzozun ne kerameti varsa ya böcek ya fare seviyor orayı, bir de piston egzoz arası hava çıkışı tıkanıyor bunların. Fazla yağdan dolayı yağın kurumu egzoz çıkışına birikiyor, fazla yağın tek zararı

Geri
Üst Alt