Minik dostlarımız (Kediler, köpekler, kuşlar balıklar)

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Evini bir can'a açmış olanlar bilirler, bir süre sonra kendi ailenizden bir birey gibi olurlar. Bu da bizim küçük kız Mişa. Burda hiç sokak hayvanı olmadığı için para ile almanız gerek, yani her hayvan lüks hayat garantisi ile doğduğu için, ben Türkiye'deki bir sokak kedisine iyi bir hayat vermek adına Türkiye'den getirdim. Hayatım boyunca bir hayvana yardım edip ona bir hayat verebilirsem ne mutlu bana. Bu ara hasta, tüm gün peşindeyim 🙃birde böyle üstüme yatınca dön donebilisen😁

1000007607.jpg

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Tekrar geçmiş olsun. Maaşallah pekte sevimli görünüyor. En kısa zamanda iyileşmesi dileğimizle. 😍
1 ay oldu ishal, veterinerler burda sıkıntı, giardia paraziti kapmış saçma sapan ilaçlar veriyorlar. 1 aydan sonra antibiyotik alabildim onuda veremiyorum, yarım yamalak ziyan oluyor ilaç. Umarım düzelir zira peşinde koşmaktan yoruldum poposunu sileceğim, steril tutacağım diye 😁

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
1 ay oldu ishal, veterinerler burda sıkıntı, giardia paraziti kapmış saçma sapan ilaçlar veriyorlar. 1 aydan sonra antibiyotik alabildim onuda veremiyorum, yarım yamalak ziyan oluyor ilaç. Umarım düzelir zira peşinde koşmaktan yoruldum poposunu sileceğim, steril tutacağım diye 😁
Sıkıntı derken? Normal koşullarda giardia teşhisi konduysa sıvı sağaltımı ile uzun süreli tedavi gereklidir. Duruma göre yatış kararı da verilebilir. O şekilde bir uygulama yapılmadı mı?

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Sıkıntı derken? Normal koşullarda giardia teşhisi konduysa sıvı sağaltımı ile uzun süreli tedavi gereklidir. Duruma göre yatış kararı da verilebilir. O şekilde bir uygulama yapılmadı mı?
1 ayı geçti ishal var dedim kan ve mukus oluyor bazen diye belirttim alfadiar 5mg basit bir ilaç verdi düzelmedi .Bu arada çok zayıfladı ve çok korktum birsey olacak diye, sonra kan testi vs bekledim aslında ama 3 gün boyunca dışkı örneği al dedi vs birazcık giardia var dediler, yine antibiyotik olmayan panacur diye bir ilaç verdi 3 gün ver dedi ben 6 gün verdim düzelmedi. Dedim ki düzelmedi dedi bir 3 gün daha ver zaten dedim 6 gün verdim bu defa 3 gün daha ver toplam 9 gün olacak, en son isyan ettim hayvan mahvoldu verin şu antibiyotigi zorla görüştüler aralarinda ve verdiler. Onu da yarım yamalak verebiliyorum, 5 gün sürecek 3. gündeyiz. 1 ayı geçti hayvan mahvoldu, zayıfladı. Ben araştırdım da ona göre dikkat ediyorum. Temiz tutuyorum vs. Bu parazit zayıflatırmi diye soruyorum hayır diyorlar halbuki en büyük belirtisi zayıflamasıymis vs. Uzun oldu biraz ama mahvolduk kedimiz de bizde.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
1 ayı geçti ishal var dedim kan ve mukus oluyor bazen diye belirttim alfadiar 5mg basit bir ilaç verdi düzelmedi .Bu arada çok zayıfladı ve çok korktum birsey olacak diye, sonra kan testi vs bekledim aslında ama 3 gün boyunca dışkı örneği al dedi vs birazcık giardia var dediler, yine antibiyotik olmayan panacur diye bir ilaç verdi 3 gün ver dedi ben 6 gün verdim düzelmedi. Dedim ki düzelmedi dedi bir 3 gün daha ver zaten dedim 6 gün verdim bu defa 3 gün daha ver toplam 9 gün olacak, en son isyan ettim hayvan mahvoldu verin şu antibiyotigi zorla görüştüler aralarinda ve verdiler. Onu da yarım yamalak verebiliyorum, 5 gün sürecek 3. gündeyiz. 1 ayı geçti hayvan mahvoldu, zayıfladı. Ben araştırdım da ona göre dikkat ediyorum. Temiz tutuyorum vs. Bu parazit zayıflatırmi diye soruyorum hayır diyorlar halbuki en büyük belirtisi zayıflamasıymis vs. Uzun oldu biraz ama mahvolduk kedimiz de bizde.
Giardia normal koşullarda bağırsak mukozasına tabir yerinde ise yapışır. Erozyona sebep olur. Bundan dolayı kedi ve köpeklerde kanlı ishalle karakterize birçok viral hastalıkla karıştırılır. Ancak laboratuar muayenesinde, kan ve hemogram testinde çok kolay teşhis edilir. Yukarıdaki mesajda belirttiğim yaklaşımın tam tersi uygulanmış gibi. Biz yoğun besin takviyesi (I.V.) aynı yolla antiparaziter (Anaerob antibakteriyel) takviyesi ve ağır vakalarda yatış kararı alırız. Ayrıca uygulamanın damar yoluyla yapılmasının ana sebeplerinden biri oral yolla yapılan uygulamanın yapılamaması ya da vaka kusmayla komplike olabildiği için işe yaramamasıdır.

Eğer mümkün olursa kliniğinizle ya da ulaşabileceğiniz bir yerle görüşüp prebiyotik ve probiyotik takviyesine başlayabilirseniz daha çabuk toparlayacaktır. Hiçbirine ulaşamazsanız yoğurt tükettirebilirsiniz.

Yukarıda Veteriner Hekim olarak tanımı düzeltmeyi düşünüyordum ama sanki düzeltmemekle iyi etmişim gibi. Kliniğinizi değiştirme imkanınız var mı?

Son düzenleme:
Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
slowfood slowfood metroboctin 250 mg antibiyotik verdi, metronidazol etken maddeli. Onun yarım yamalak yese de 5 gün dolmasını bekliyorum. Vererineri kesinlikle değiştireceğim. Prebiyotik ilk başta macun olarak almıştım sonradan toz olarak verdi 10 paket, günde 1 tane olacak şekilde ama kedim çok seçici en ufak koku sezdigi zaman yeniyor yani mamasina karıştırmak ise yaramıyor. Bu arada çok bulaşıcı bir bakteriymis. İlaçların 3. Gününde heryeri klorak ile temizledim ama geçmedi, bugün buharlı temizlik makinesi sipariş verdim o gelecek ve koltuklar vs baştan aşağı bakterilerden arındırmak istiyorum. Veterinere göre gerek yokmuş ama tekrar bulaşabilen birseymis. Başka veterinere gitsem dahi antibiyotik burda çok zor, insanlara da hayvanlara da vermeleri çok zor. Birde Mişa eskiden kumuna güzelce yapardı şimdi defalarca kazıp patır patır her yere bulaştırarak yapıyor her defasında başında bekliyorum. Anlayacağın 1 aydır uyku uyumuyorum neredeyse.yogurt çok seviyor ama vermeyin dedi, probiyotigi yoğurt ile vereyim en iyisi eğer yerse🙃

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
5 Sene önce çalındı sarı kulak çok severdim .
Karnıma masaj yapar sonra yatardı ben masaj diyorum aslında kendine yer yapardı :kiskis
Liseye giderken benim de kedimi çalmışlardı ama 4 ay sonra geri gelmişti :) Annem rahmetli çalındığı zaman bana " gece yıldızlara bakarak yol bulurlar,mutlaka eve gelir "diye de uyarmıştı ,benim okuldan geldiğimi görünce mutfak penceresine çıkar patisini uzatırdı ,"hoşgeldin" der gibi :)

@Herkese;
Köyde yabani kedi(evcil olmayanlardan) vardı tam bir fare avcısıydı mübarek,2 kere filme çektim fare avlarken :) Onu da ramazan abinin ufak köpeklerine yemek veriyordum evde hanım dondurucuda dondurur ,köye giderken yanıma verir ben de azar azar her gün köpeklerin tasına koyardım.Ramazan abi bir gün "alattin aga,bizim köpeklere verdiğin yemeği beyaz bir kedi yiyor" dedi ,şaşırdım,araç kamerasını kapıya monte ettim,32gb lik karta kaydettiği görüntüleri izledim ,gerçekten beyaz kedi yiyordu tabağın içindekileri ,yavru köpekler de onu izliyordu(2 yavru köpek) ,ertesi gün a101 gittim Bayındır'da ,ton balığı aldım,bir kutusunu kendime sandaviç yaptım,diğerinin birazını başka bir tasa koyup bu kez bahçenin içine koydum, salıncağa uzandım bekledim,kedi geldi ton balığını yedi ,gitti :) böyle böyle yaparak bir daha köpeklerin yemeğini yemedi hiç,ama bu kez evden köye gelirken hanım kediye de yemek ayarlamaya başladı ,dondurulmuş olarak :) Bu kez kedi ben köye geldiğimde koşa koşa tarlaya geliyordu(görmüyordum ama tahmin ediyordum) ,ben eve dönene kadar yanımdan ayrılmıyordu (foto ve filmlerini çektim hep :) ) ,ta ki rahmetli ahmet abi onu bir gece sansar sanarak tüfekle vurana kadar.(tavukları eksilmeye başlamıştı,bana "sansar var alattin aga" derdi hep) Yabani idi ama çok akıllıydı ,bir keresinde fareyi getirdi önüme attı,ama nasıl oynuyor anlatamam,telefonu alıp filme çekene kadar yemiş fareyi ,çekemedim filmini :)

IMG_20190626_141534.jpg

2018 , peşimden geliyordu ,hanım çekmiş film olarak :)

vlcsnap-2023-06-18-01h59m45s615.png

Son düzenleme:
Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
slowfood slowfood dostum bir sorum olacak musadenle. Buğün veterineri aradım, verilen antibiyotigi düzenli alamadığını ve hala ishal olduğunu söyledim. Beni bugün geri arayacaklar, nasıl bir tedavi istemeliyim, iğne olarak bir antibiyotik veya bir antibiyotik ismi önerebilirmisin?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
slowfood slowfood dostum bir sorum olacak musadenle. Buğün veterineri aradım, verilen antibiyotigi düzenli alamadığını ve hala ishal olduğunu söyledim. Beni bugün geri arayacaklar, nasıl bir tedavi istemeliyim, iğne olarak bir antibiyotik veya bir antibiyotik ismi önerebilirmisin?
Estağfurullah. Eğer mümkün olursa kendileri ile sıvı sağaltımı konusunda görüşmeniz daha sağlıklı olur. Kullanılacak yegane etken madde elinizde bulunandır ancak damar yoluyla uygulama daha etkilidir. Yatış kararı almazlarsa sizin hergün uygulama için gidip gelmeniz gerekebilir ama ishal ve kusma olgularında vücuttaki sıvı elektrolit dengeyi sağlamak esas olduğu için o yönde bir çalışma yapılması gerekir. Prebiyotik ve probiyotik takviyesini de hatırlatabilirseniz (Biz aktif olarak synbiotic d-c kullandırıyoruz.) ona yönelik bir çalışma yapılacaktır.

Veteriner HEKİM Ümit IŞIK

Geri
Üst Alt