teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 23,230
- 66
Çok bilgili değilim ancak lisansı alıyorsan herşeyini de alırsın en azından istersin (senin oluyor lisans aldığında) ,bu arada kendinle çelişmişssinolay işlemci ya da yazılım değil. arm işlemcilerin belli mikrokodları var. bunları sağlamak için ya bu işlemciler için kodlara sahipo olucaksın ya direkt yonga setlerine sahip olucaksın-masaüstüdeki kuzey güney köprüleri- ya da bunları piyasadan edinir ve tersine mühendislik yaparsın-amd intel 90 lı yıllar örneği.- ama ne oldu? amd bile bu işten bezdi ve kendi mimarisini yaptı. ama bunu için amd nin 30 senelik bi geçmişi vardı. ve adamlar işin merkezinde idi.
oysa ki huawei şu anda toplu bi karşı koymayla karşı karşıya.
tersine mühendisliği şimdi yapmaya kalkar ise rakiplerinden 20 sene geriye kalır.

Çin huaweine gelirsek, o olay başlı başına "yazılım" işidir kesinlikle,o konuda fikrimi belirtmiştim, yazılım işi masaüstü işi asla değildir,ben olaya basit gözle bakıyorum ama window$ lisansını aldığında MS kimseye "aga,sen firefox kullanamazsın" demez,diyemez,veya "lisansı aldın ama kendin bir program yapamazsın" diyemez

Aslında her işlemcinin kendine özgü kodları var,sadece arm değil,mips veya her ne ise,ama lisans alındığında buna uygun yazılımı -biliyorsan" yaparsın,firma sana "aha,bu yazılımı sen yapamazsın" diyemez ,demez.
Bu konuda karşılıklı bile tartışırım sevgili yolgezer, yazılım senin olmayınca karşı tarafa kesinlikle bağımlısın,onlar ne verirse onu alırsın,düşünebiliyormusun,savaşıyorsun ve bir hedefi vuracaksın tam düğmeye basarken "hooops, orayı vuramazsın" deniliyor
