Hayırlı olsun. Bekleriz valla deneyimlerinizi. Türkiyede T9 AİVİ modeli olmadığı için vazgeçmiştim bu markadan. Haritada sıkıntılar olduğu yazıyordu ecovacs uygulama yorumlarında. Düzelmiştir umarım
Uygulamada bir sorun göremedim şu an.
Uygulama kilitleniyormuş gibi görünse de nadiren, yanıt vermeye devam ediyor.
Ama robot güzel iş çıkarıyor.
Tarama oldukça detaylı, silme süpürme yaparken de hassasiyet aynı.
Tabi bu hassasiyet onun daha fazla kontrollü gezmesine neden oluyor.
Etrafı tekrar tara, köşeye gir çık vs.
Tabi bunu uygulamadan kapatmak mümkün ama bu sefer de engeller veya yükseklik sorunu olduğunda temizlik durabilir.
Bizde mesela kanepeler milimetrik kurtarıyor.
Yanlışlıkla haritayı sildim, engel olacak eşyaları kaldırıp taratmıştım.
Sonra tekrar haritaladım, ilk haritalamada girmediği kanepe altlarına girdi ve dolaştı.
Kanepe altı ince bir tüylü kumaş gibi bir şeyle kaplı, o sanırım sensörü etkiliyor ve bazen girip bazen girmiyor.
Daha ikinci gün bakalım, mop performansı da hoşuma gitti.
Evdeki yatak, kanepeler yükseltilecek.
Engellere (orta sehpa, tekerlekli sandalye, bölünmüş duvar köşeleri vs) hassas dolaşsa da sürtme yaşanabiliyor.
Ama gidip bir yere bodoslama kesinlikle dalmıyor. Sadece boş alanda hızlı tarıyor.
Robotu çalışırken izleyince ardındaki algoritmanın güzel olduğunu fark ediyorsunuz.
Haritalama yaparken, haritada olmayan engelle karşılaştığında etrafı güzelce tarayıp ona göre durumu kendince tanımlıyor.
Ben öyle anladım.
Yüksekliği değiştirme işiniz imkansızsa, mobilyalar için, gömülü sensör olanlara bakmanız lazım.