Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Abi şöyle, Evin içine açılan oda kapısı yani bahsettiğim, çünkü bütün gece karbondioksit basmışız odaya, havalandırma diye aynı kirli havayı evin içine basmanın anlamı yok diye sadece pencereyi açıyorum. Karşılıklı açmıyorum çünkü bu sefer ciddi bir sirkülasyon olur, bu sirkülasyon kütle sıcaklığında soğutma etkisi yapar hızlı şekilde. Bu sefer tüketim artar.''Gündüzleri ise klima yine kapatılmaz, odanın penceresi (Kapı açılması taraftarı değilim çünkü oda havasının dışarıdan gelen taze hava ile yer değişmesi gerekir) 30/45dk dolayında açık kalır ve oda havalandırılır sonra kapatılır güne devam edilir.'' abi burada kapı açılmasından kastın balkon kapısı mı ben odayı havalandırırken karşılıklı iki balkon kapısını açıyorum karşılıklı açmayınca sanki havalanmıyor gibime geliyor benim ev soğuk ama güneşli günlerde oda 25 dereceleri bulabiliyor bu durumda bile kumandadan 24 derece yapıp çalıştırma mı yapayım nasıl bir yol izleyeyim
Şey gibi düşün, bir şey'e daha hızlı soğusun diye hüfffffff dye üfleriz ya onun gibi düşün
Sirkülasyon yok iken 45 dakika dursun yine de ok ama sirkülasyon daha doğrusu cereyan dediğimiz o içeride durmayan hava akımı ile o 45 dakikada bütün edinimleri sokağa yollarsın