ruzgar' Alıntı:Yoksa carrier xpowergold 53uqv060 mı alsam..Bu klima için borulun sitesi miydi neydi midea üretiyor diye bir yazı okumuştum..
Blanc baz duzey bir klima degil mi? Plastik kalitesi ses düzeyi filan nasıldır fujitsu 18lfca ile aynı kalitede olabilir mi?Birde sadece blanc serisi klima diyor.Kodu yok.2017 üretimi ve yetkili ithalatçı ürünüymüş.Hepsiburada da satılıyor..
ruzgar' Alıntı:@9köy
Üstat şimdi pdesign a bakıyorum fujitsu 18 lfca 5.9,alarko xpowergold60 lık 4.7, üstelik fiyat daha fazla.. fujitsu -7 de test edilmiş alarkoyu bulamadım euroventte..Yani bu fujitsuyu madem verdim daha iyi birşey alayım ya da aynı kalitede daha uygun diyorum.
Esasında ilk önce kapasiteyi belirlemek lazım ama klimacının biri 18 yeter diyor, digeri 24 olur diyor..40 m2 odada 14 15 m2 cam var.
ruzgar' Alıntı:@9köy
Ben işin esprisini ögrenmek istemiştim.Yani gözden kaçırdığım birşey var mı gibisinden.Yerli ve bilinmedik markaların değerlerine inanmam ama bu eurovent de işini ciddi yapmıyor demek dogru olur mu? Diyelim öyle olsun sadece bu markada böyle bir değer var ısıtmada diger markalarda göremedim örneğin hitachiye baktım az önce 50ppa modeline 17900 soğutma 27 bin ısıtma degeri var fujitsuya yakın ancak pdesign 4.7.
ruzgar' Alıntı:@ 9köy
Hitachi rak 50ppa tüketim degerleri iyi gibi görunüyor.Isitmada 27 bin btu çıkıyor..Midea dan iyi olur mu acaba?
ruzgar' Alıntı:Mideadan iyi mi derken benim salona yeterli gelirmiyi kastetmistim.Midea nominalde 24 bin btu 30 bin maksimum.Hitachi 20.450 nominal 27700 maksimum.
Bugun İzmirde bir satıcıyla konuştum.Salondan bahsettim.Yeterli gelir gibi duruyor ama net birşey soyleyemem sorumluluk almam dedi.Isıtması iyidir ama maksimuma bakma sen nominale bak dedi.Bu arada 5 metre bakır boru varmış.Dış üniteyi sormadım.Distribütörde asal klima dedi.Abkay ile alakası yok filan dedi.Bunun bir de 60 lığı var o da 5500-6000 civarında.O da 23200 bin nominal 29 bin maksimum.Aradaki cok fark yok gibi ama fiyat olarak 1500 fark var..
Dh da biraz araştırdim.Biraz sesli filan diyorlar ama sonuçta yatak odasına koymuyorum.Salona koyacağım.Dış ünitede yerliler kadar sesli değildir herhalde.
Ben anlamıyorum bir türlü Rusya'da adamlar bu klimaları evlere montaj yapıyorlar.O soguklara özel klima değil herhalde bizdekilerin aynısı..Yani orada bile ısıtıyorsa bizim buralarda 18 lik cok rahat ısıtması lazım ama kimse net birşey diyemiyor.Ben de kuzey cephe yerler mermer cok pencere filan olunca tereddüt ediyorum.Birde şömine bacası var.Orası da kalın kaucukla kapalı ama etkili olur mu bilmiyorum.Bir kesif daha yaptıracağım bakalım.Havalar soğudukca hanım mırıldanmaya başlıyor..
9köy' Alıntı:bu arada unuttum senin takacağın alaın kaç m2 olduğunu ama 40-50 m2 olsada 18lik kapını kapadınmı fırın yapar ortamı.
ruzgar' Alıntı:9köy' Alıntı:bu arada unuttum senin takacağın alaın kaç m2 olduğunu ama 40-50 m2 olsada 18lik kapını kapadınmı fırın yapar ortamı.
39 m2 103 m3 kötü şartlar diyelim.Yalnız burada yıllık ortalama sıcaklık 10 derece.Eksinin altına da düşüyor ama nadir.
9köy' Alıntı:ruzgar' Alıntı:39 m2 103 m3 kötü şartlar diyelim.Yalnız burada yıllık ortalama sıcaklık 10 derece.Eksinin altına da düşüyor ama nadir.
eğer o camlar püfür püfür estirmiyorsa kalite plastikse yeter artar. esse bile yeter benim görüşüm.