Mi box hdr video sorunu

B Çevrimdışı

Bulent sarı

Yeni Üye
2 May 2020
22
37
Bi problemim var sorun mi box aktif iken netflixde hdr bi dizi açtığımda tv bagli olduğu hdmi portunu gelismise aliyor otomatikmen ve daha sonra video izleme sirasinda goruntu gidip geliyor. Hd video actigim zaman hdmi portunu kaynaklardan normale dondurdugumde sorunsuz izliyorum. Youtubeden 4k actigim zaman gelismis moda geçmiyor 4k olarak izliyorum gidip gelme yasamadan. Ben bu gelismis moda gecmemesi için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varmi. Otomatikmen geçiyor hdr video açtığımda. Tv 55ud9290 anakart mb230

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Çok anladığım bir konu değil ama ,bu tetiklemeyi "harici kaynak"yapmış olabilir mi acaba,yoksa diğer kaynaklardan da yapması gerekir diye düşünüyorum :)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Çok anladığım bir konu değil ama ,bu tetiklemeyi "harici kaynak"yapmış olabilir mi acaba,yoksa diğer kaynaklardan da yapması gerekir diye düşünüyorum :)

Benim bildiğim HDR sinyali alınca otomatik geçiyor.
Bu normal.
Gelişmiş modda kalsa hep böyle bir geçiş olmaz muhtemelen.
Elimde yeni TV olmadığı için net bir şey diyemiyorum.
TV'nin kullanım kılavuzunda mutlaka vardır açıklaması.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Sadece tek hdmi girisi hdr yi destekliyor mb230 da galiba hdmi2. ben ps4 ü hdmi2 ye bagladim. hdr ayari yapiyor ps4 ilk baglandiginda

B Çevrimdışı

Bulent sarı

Yeni Üye
2 May 2020
22
37
Ben tvye direk kutuyu bagladigimda hic bir ayari oynamamıştim. Fabrikasyon ayarlar ile calisiyordu. Benim netflix uyeligi hd idi. Taki bugun netflix uyeligimi benden izinsiz özel ultra hd paketine gecirmis. Takip ettigim diziyi actigimda hdr olarak baslatti. Bu sefer tv uyari verdi hdmi kaynagini gelişmiş olarak yapılanacak diye. Gelişmiş de değilken de çözünürlüğü kontrol ettigimde hdmi kaynagi 3840x2160 idi. Hatta hd videolarda mesela görüntü ayari doğal seciliydi. Hdr video acinca sapitmalar başlayınca bu sefer o bolum dogal hdr oluyor. Pc bagladim 4k olarak video açtım hdr algilamasi yapmıyor. Sadece netflixde var problem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece tek hdmi girisi hdr yi destekliyor mb230 da galiba hdmi2. ben ps4 ü hdmi2 ye bagladim. hdr ayari yapiyor ps4 ilk baglandiginda
2.hdmi portundada durum ayni

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Ben tvye direk kutuyu bagladigimda hic bir ayari oynamamıştim. Fabrikasyon ayarlar ile calisiyordu. Benim netflix uyeligi hd idi. Taki bugun netflix uyeligimi benden izinsiz özel ultra hd paketine gecirmis. Takip ettigim diziyi actigimda hdr olarak baslatti. Bu sefer tv uyari verdi hdmi kaynagini gelişmiş olarak yapılanacak diye. Gelişmiş de değilken de çözünürlüğü kontrol ettigimde hdmi kaynagi 3840x2160 idi. Hatta hd videolarda mesela görüntü ayari doğal seciliydi. Hdr video acinca sapitmalar başlayınca bu sefer o bolum dogal hdr oluyor. Pc bagladim 4k olarak video açtım hdr algilamasi yapmıyor. Sadece netflixde var problem.

Menü > Ayarlar > Kaynak böyle bir yerde ayarı var.
İlgili HDMI portunu "gelişmiş" olarak ayarla çık menüden.
Bu kadar basit.

Ayar "gelişmiş" modda olmadığı için HDMI portundan HDR sinyali gelmediğinde normal moda dönüyor.

B Çevrimdışı

Bulent sarı

Yeni Üye
2 May 2020
22
37
IMG_20200515_124640.jpg

Mi box in görüntü menüsünde burayi kapattim duzeldi suan görüntü gidip gelmiyor. Tesekkur ederim ilginiz için

Geri
Üst Alt