Mevcut AKN'li Abonelerde İnternet Kesilmesi Yaşanacak Mı?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
20,609
Bildiğiniz üzere 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ülkemizdeki internet abonelerinin çoğu için AKN dönemi bitmiş durumdaydı.

turk-telekom-logo-cover.jpg


İnternette yayınlanan haberlere göre satışı durdurulmuş AKN'li paketlerdeki mevcut abonelerin, geçilecek yeni uygulama sonucu duran kotalı tarifelere sahip olacağı ve kota dolumu sonucu internet erişimlerinin kesileceği; internet erişimine devam edebilmeleri için abonelere ek paket önerileceği söyleniyordu.

Tarife Değişiklikleri BTK Onayına Gönderildi Mi?

Duran kotalı tarifeye geçiş haricinde Türk Telekom'un internet servis sağlayıcılara gönderdiği "Al-Sat Paket/Tarife Revizyonu" başlıklı yeni toptan fiyat listesi BTK tarafından onaylandığı takdirde, %5 özel iletişim vergisi ve %18 katma değer vergisi eklenerek yeni fiyattan tarife satışlarına başlanacağı da yayılan bilgiler arasında yer alıyordu.

İnternette bahsi geçen liste şu şekilde idi;

(Fiyatlara vergiler dahil değildir.)

  • 8 Mbps : 51,61 TL
  • 16 Mbps : 59,52 TL
  • 24 Mbps : 73 TL
  • 35 Mbps : 99,60 TL
  • 50 Mbps : 109,63 TL
  • 100 Mbps : 146,30 TL
Türk Telekom'dan Söylentilere Dair Açıklama Geldi

15.02.2019 tarihinde bir gazetede, “İnternet yavaşlıyordu artık kesilecek” başlığıyla yayınlanan yazıda, Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekomünikasyon A.Ş. (“Türk Telekom”) ve internet toptan ve perakende fiyatlarına ilişkin yanlış bilgilendirme yapılması ve bu yazıdaki yanlış bilgilere farklı bazı yayın organlarında da yer verilmesi nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür.

Türk Telekom, 2019 itibariyle düzenleyici otorite Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) vizyonerliğinde diğer tüm internet servis sağlayıcılar gibi Adil Kullanım Noktası uygulamasını kaldırdı. Buna ek olarak, Türkiye’yi geleceğe bağlamak ve internet penetrasyonunu artırmak amacıyla, yaklaşık 8 milyonu aşkın mevcut perakende internet abonelerini hiçbir ek ücret talep etmeden mevcut paketi ne olursa olsun, çağrı merkezine veya SMS ile herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmadan limitsiz paketlere yükseltti. Dolayısıyla, gazetede yer alan “adil kullanım kotalı internet kullanan 1 Nisan’a kadar limitsiz internet alacak. Ancak o tarihten sonra paketi ‘kotasında duran’a dönüşecek” ifadesi tamamıyla gerçek dışıdır, 1 Nisan’dan sonra da taahhütlü ya da taahütsüz bir şekilde Türk Telekom internet ailesine katılmış mevcut müşterilerimiz limitsiz bir şekilde internetin keyfini sürdürmeye devam edeceklerdir. 12 Ocak 2019 tarihinden sonra Türk Telekom limitsiz internet kampanyalarına ek olarak GB’li kampanya seçeneklerini de portföyüne eklemiştir. Sadece ve sadece, 12 Ocak 2019 tarihinden sonra GB’li paketi tercih eden müşterilerin, aylık kullanım miktarına ulaşmaları durumunda internet hizmeti durur ve ek paket almaları durumunda o ay için internetten mevcut hızlarıyla yararlanmaya devam ederler. GB’lı paketlerden faydalanan müşterilerimiz bu durum hakkında detaylıca bilgilendirilmiş olup onayları ve tercihleri doğrultusunda GB’li pakete yönelmişlerdir.

Yeni ve mevcut Türk Telekom perakende internet müşterileri için haberde yer verilen fiyat bilgilerini de düzeltme ihtiyacı doğmuştur. Internet hizmetine başvuran mevcut ve yeni perakende abonelerine 2018’e göre çok daha uygun fiyatlarla limitsiz ve de GB’li abonelik paketleri sunulmaktadır:

screenshot-www.turktelekom.com.tr-2019.02.15-19-50-13.png

* 2018 AKN’li paketler için en çok satışı yapılan Hesaplı Evde İnternet Kampanyası Limitsiz paketler için Zirvede Kal Kampanyası fiyat bilgileri baz alınmıştır.

Ayrıca, toptancı kimliği ile de hizmet veren ve Türkiye’yi geleceğe bağlamak için durmaksızın çalışan Türk Telekom’un BTK onayına sunmuş olduğu toptan fiyat listesi perakende müşterilere sunulandan farklıdır ve Ülkemiz sabit genişbant pazarının yaklaşık binde birini etkilemektedir. Haberde bu ayrımın net bir şekilde yapılmamış olması perakende müşteriler nezdinde kafa karışıklığına yol açabilmektedir. Ülkemiz genişbant kullanımını destekleyebilmek için tüm internet servis sağlayıcıların makul fiyatlarla son tüketicilerle tarifelerini buluşturabilmeleri adına Türk Telekom, BTK’ya iletmiş olduğu toptan fiyat teklifinde limitsiz paket fiyatlarında %50’ye varan oranlarda indirim yapılmasını da önermiştir.

Yukarıda yapılan açıklamalara istinaden, basın özgürlüğüne, bu özgürlüğün ana unsuru olan gerçek haber ve özgür yorum ilkelerine saygı duyduğumuzu ancak hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Türk Telekom’un zarara ve itibar kaybına uğratılmasına sebep olacak şekilde, Türk Telekom aleyhinde gerçeğe aykırı ithamlarda bulunulan söz konusu yazı dahil her türlü yayın ile ilgili yasal yollara başvuracağımızı, değerli kamuoyuna saygı ile bildiririz.

TÜRK TELEKOMÜNİKASYON A.Ş.

 
F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
725
Bende Limitsiz yazıyor.
Alt açıklamada; herhangi bir kotakısıtlaması olmadan, hızınız yavaşlamadan limitsiz kullanım yapabilirisiniz.
Yazıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

500 gb kota olsa bana yetmez. ?
 
The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,135
hani akn kalktıydı
Güya kalktı hocam , limitsizde teklif ediyorlar kotalıda teklif ediyorlar. Bana 50mbps limitsiz 129.90 TL dediler , 200gb kotalı 94.90 TL diye teklif ettiler. Yani Türk Telekom demek istiyor ki biz limitsiz teklifte yapıyoruz ama aboneler kotalı tercih ediyorlar.
 
T Çevrimdışı

toydosakni

Aktif Üye
11 Kas 2018
464
Güya kalktı hocam , limitsizde teklif ediyorlar kotalıda teklif ediyorlar. Bana 50mbps limitsiz 129.90 TL dediler , 200gb kotalı 94.90 TL diye teklif ettiler. Yani Türk Telekom demek istiyor ki biz limitsiz teklifte yapıyoruz ama aboneler kotalı tercih ediyorlar.
bu tür anlamıyorum ben AKN kalktı demek ,limitsiz kotasız akn'siz diye anlıyorum:ok
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri