Redhat elime geçince kurdum ,bir türlü mouse çalışmadı nedense,Adını vermeyeyim bir üniversiteden uzmanlara(!) sordurdum ,cevap olarak "bir bardak soğuk su içsin" gelmişti
Universiteydim, bahsini ettigimiz uzmanlara (!) ve dekan yardimcisina, bir etkinlikle pardus isletim sistemi ve linux uzerine tanitim ve bilgilendirme yapmak uzere konferans salonunu kullanmak icin izin ve destek istemistim. Tabii ne izin ne de destek geldi. (:
Kullanicilara chat kanallari, forumlar, e-posta listeleri araciligiyla yardimci olmaya calistik ancak birakin bir tesekkuru, cogu zaman hakaret vari kibir kokan cumleler ve külhan beyliklerine varincaya kadar tavirlarla karsilastik. Kullaniciya windowsta kapali kaynak suruculerle calistiramadigi kartini, linux altinda kartini calistirmasi icin şu kodu calistirirsaniz sorununuz cozulur diyorum. Niye beni ugrastiriyon, simdiye kadar neden soylemedin diye hesap soruyor (:
Cogu uzmani (!) da kullanicisi da bir sözü uslubuyla dile getiremiyor olsada, bilgisinden faydalanip sorunlara ve olasi cozumlere daha genis acidan bakmamizi saglayan ufkumuzu genisleten degerli insanlarda yok degil. İyisiyle kötüsüyle linux dunyasindan kopmadim.
Bilgili olmasamda ilgiliyim cunku linuxun arkasinda gnu felsefesi yani insana saygi var, sayginin olmadigi yerde bulunmak, insanin kendisine hakarettinden baska bisey degil.
teraspy kac kisi italyadan gelen disketle linuxla tanismistir ki cok guzel anlamli bir baslangic olmus.
Bense 256 kb baglantiyla 7 saate indirip kurmustum. (:
Bence bu karariniz yerinde olmus umarim 2030 yilina kadar siteniz amacina ulasir ve yeni amaclarla geliserek ilerler.
Saygilar.
F
fikoloji tesekkur ederim. Servis elemani "hertz panele uymuyor" gibi bir tehşiste bulundu. (: yesil cizgiler icin, laptoplarda ve monitorlerde genelde panelin arkasinda bulunan flex data kablosunun sokete tam oturmamasindan konnektorun kenarinda ki baglanti klipslerinin işlevini yerine getirmemesinde kaynaklandigini gozlemlemistim. Pazartesi arayacaklarini soylediler. Sorun yasamazsiniz urunu degisirler denildi. Umarim yasamayiz. (: