Logo görünüyor sonra TV kapanıyor

HBPLUS Çevrimdışı

HBPLUS 

Yeni Üye
11 Ara 2025
42
37
Merhabalar dostlar.

Annemin P300 Vestel 39" tv var. Sene başında dikey 1 piksel genişliğinde kırmızı çizgi çıkmıştı ama izlerken çok belli olmuyordu.
En son logo çıkmaya ama sinyal ışığı tv kapatırkenki gibi yanıp sönmeye başlıyor.

Bu 2 soruna çözüm nedir?

58789.jpg

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,909
çizgi sorunu panel arızasından kaynaklanıyor. arka etiketteki rakamlar net değil.

HBPLUS Çevrimdışı

HBPLUS 

Yeni Üye
11 Ara 2025
42
37
çizgi sorunu panel arızasından kaynaklanıyor. arka etiketteki rakamlar net değil.
Fotoğrafta net ama buraya yüklerken belli ki kaliteyi düşürmüş. Yakınlaştırıp tekrar yüklüyorum. Logodan sonra kapanma nedendir.?
Yabancı bir forumda kırmızı tek 1 tane çizgi için hizasında olan panel kablosu bolarmış olabir onaya bastırın yazıyordu 😂
58787.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,909
Fotoğrafta net ama buraya yüklerken belli ki kaliteyi düşürmüş. Yakınlaştırıp tekrar yüklüyorum. Logodan sonra kapanma nedendir.?
Yabancı bir forumda kırmızı tek 1 tane çizgi için hizasında olan panel kablosu bolarmış olabir onaya bastırın yazıyordu 😂
58787.jpg
tamam işte panel arızası :kiskis Bu karta uygun elimizde yazılım yok :bilmiyom

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,862
Logodan sonra kapanma nedendir.?
Aydınlatma sorunu da olabilir ama panelde çizgi çıktıysa ya panel arızalıdır ya da cof kablo veya belki lvds kablo hasarlı olabilir.
Veya temassızlık da olabilir.
Ama cof kablolar çok hassastır, elle yapabileceğiniz pek bir şey yoktur.
Üzerine ısı bandı deniyordu sanırım onu uygulamaktan başka.

Panel arızası ise bu yaşta bir panel için normaldir, onarılabilir mi bilmiyorum.
Panelin fotoğrafını atabilirseniz çok iyi olur. Net yorum öyle yapılabilir.
Kırmızı çizgi hatasının fotoğrafı.

By_Trol By_Trol ustam net bir şey söyler.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,909
Aydınlatma sorunu da olabilir ama panelde çizgi çıktıysa ya panel arızalıdır ya da cof kablo veya belki lvds kablo hasarlı olabilir.

Panel arızası ise bu yaşta bir panel için normaldir, onarılabilir mi bilmiyorum.

umut ürünün seri numarasına bak 69xxxxxx yani oldukça eski makine diriltmek için harcanan paraya yazık.

HBPLUS Çevrimdışı

HBPLUS 

Yeni Üye
11 Ara 2025
42
37

Valla 3 hafta Saba android ile uğraştığım için bunun şuan içini açmadım. Panelde sadece 1 adet ve 1 piksel genişliği olan dikey çizgi ile 6 ay falan kullandık. 2 sorunun birbiriyle alakası olduğunu düşünmüyorum.
Seri kodu ve modelden belli olmuyor mu içindeki panel? Bu yurtdışı modeli onu biliyorum. Açınca panelde neyi çekeyim?
Isı bandı ile tam olarak ne yapman gerekiyor? Ne işe yarar yapıştırsam?

Geri
Üst Alt