LNB DB Oranı Güvenilirliği?

B Çevrimdışı

Byseus

Yeni Üye
13 Eki 2020
36
36
Selamlar internette satılan lnb’lerin db oranları ne derece doğru bilgi içeriyor. Tavsiye edilen oran 0.1 olanı ancak 150 liralık olanda 0.1 350 olan da 1500 lira olan da. Uydu anten dükkanından alınacak üründe aşağı yukarı aynı senaryoda olacağından lnb cihazımı kendim alayım ve gerçekten o değerde olsun istedim ama db değeri konusunda emin olamıyorum doğru mu değil mi?

Bu konuda hangi yolu izlemeli hangi marka doğru bilgiyi verir ya da hangi marka sahte bilgilendirme yapmaz. (Ayrıca bilmediğimden soruyorum bu değer bilgilendirmelerini yanıltıcı yazmak suç değil mi nasıl piyasaya sürülebiliyor?)

L Çevrimdışı

linuxbu

Yeni Üye
22 Tem 2025
6
25
Merhaba db oranı farketmiyor genelde hepsine 0.1 DB yazıyor İmkanınız varsa Benjamin alın derim.Bizde hiç sıkıntı çıkarmadı.

B Çevrimdışı

Byseus

Yeni Üye
13 Eki 2020
36
36
inverto markalar tavsiye ediliyor ama çok pahalı ve tam olarak neden pahalı olduğu konusunda yaptığım araştırmada herhangi bir sebepte bulamadım. Sinyal kalitesini arttırıyor deniliyor ancak öyle matah bi fark olmadığı da yorumlar arasında. Haliyle 350 TL’ye 4lü Next yerine 1850tl ye neden inverto alınmalı cevabım yok. O yüzden şu db oranı noktasında bari güvenli bişey bakayım dedim o da elimde kaldı diyebilirim. Türkiye’de üretilen cihazların nerdeyse tümü 0.3-0.5 arasındaymış 0.1 yok diyorlar. Kutusuna yazanda pazarlama amaçlı yazıyormuş. YouTube’da bir anten kurulumu videosu izledim sinyal cihazındaki verilere şöyle bir baktım db kısmında 11.0 yazıyor. Ama hiçte önemsenmedi. Enteresan işler doğrusu anlamıyoruz 😀

Geri
Üst Alt