LG TV 10DK sonra ledler kapanıyor (Ses kalıyor, görüntü gidiyor)

T Çevrimdışı

tvtv1

Yeni Üye
16 Kas 2020
4
34
Merhaba, LG TV kullanıyorum.
TV çalışıyor, görüntü ve ledlerde sorun yok ama 10-15dk sonra ledler sönüyor tv çalışmaya devam ediyor,
TV'yi kapatıyorum, tekrar açıyorum izlemeye devam ediyorum. 10-15dk sonra tekrar gidiyor.

Flaş ile ekrana baktığımda görüntüyü görebiliyorum.

Hangi parçayı değiştirmeliyim ?

Bilgi : son 1 saattir izliyorum, ekran kararması olmadı.

Adem Helvacı Adem Helvacı üstad görüşünüzü alabilir miyim ?

Şimdiden verilen tüm cevaplar için teşekkür ediyorum. İyi forumlar

Son düzenleme:
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
SAVE_20201116_213510.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Elim yatkın, sadece ledi değişsem çözülür mü ? Led driver board'ı değişmeye gerek var mı ?
Bu arada 3.5 saattir sorunsuz çalışıyor.
Led barlar referans usul çalışır yani yaşı gereği artık halk tabiri ile su koyveren chip'in ohm değeri veya üzerinden geçen gerilime karşı oluşan direnç nedeniyle sapma yapan ohm değeri nedeniyle feedback dediğimiz geri dönüş sinyali sağlıklı olmadığında belli limitlerin dışına çıkıldığında ana güç kaynağındaki SMPS ünitesi bu olumsu durum karşısında tüm çalışma voltajını keser (Ledlere giden) bu nedenle ses var görüntü yok arızası meydana gelir.

Belli dönem çalışıp belli dönem çalışmaması, 2 dakika çalışıp kapanması, iki gün çalışıp bir gün çalışmaması gibi durumların tamamı bu nednele ortaya çıkar.

Ledlerin tek başına değişmesi yeterlidir.

Genelde tüketiciden daha yüksek bedel tahsil etmek dona ''Aaaaabicim bunun güç kartındaki introvasküler sistemin aort damarlarına yaptığı aşırı basınç nedeniyle horizantel ünitesi ile kardiyo sistem birbirine çakıştığından dolayı bla bla bla'' şeklinde bol teknik terimli ancak birbiri ile alakasız bir çok açıklama yapılır ve güç kartının da değiştirilmesi gerektiği söylenir lakin çok istisnai durumlar dışında ledler arıza yaptığında güç kartının değişmesine gerek yoktur.

TV nin modeline göre led bar araştırabilirsiniz. Amatörler için daha sağlıklısı ise numuneye göre led bar almaktır.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bence siz onu iyimi iyi başarılı dürüst yani adem ustaya paketleyip gönderim sağlayın led bar değiştircem derken tv nizden olmayın.
Yaklaşım ve güvenine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum sevgili Koro lakin öncelikli yaklaşımımız tüketicinin en az masraf ile en yüksek faydası sağlaması biliyorsun.

Çok mecbur olmadıkça (panel gibi müdahale edilemeyecek durumlar haricinde) aslında tv lerin hele ki ülkemiz kargo şirketleri ile bir yerden bir yere yollanmaması daha akılcı davranış olur.

Ülkemizde güvenilir USTA ağı oluşturmak istememdeki en büyük neden de bu dur. Mesela dostumuzun bulunduğu il veya ilçede bu ağa dahil olan bir ustamız olsaydı kendisine yönlendirirdik.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Yaklaşım ve güvenine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum sevgili Koro lakin öncelikli yaklaşımımız tüketicinin en az masraf ile en yüksek faydası sağlaması biliyorsun.

Çok mecbur olmadıkça (panel gibi müdahale edilemeyecek durumlar haricinde) aslında tv lerin hele ki ülkemiz kargo şirketleri ile bir yerden bir yere yollanmaması daha akılcı davranış olur.

Ülkemizde güvenilir USTA ağı oluşturmak istememdeki en büyük neden de bu dur. Mesela dostumuzun bulunduğu il veya ilçede bu ağa dahil olan bir ustamız olsaydı kendisine yönlendirirdik.
Evet kargo şirketleri çok ama çok acımasızlar maalesef.

Geri
Üst Alt