LG PLAZMA

ufuk hoca Çevrimdışı

ufuk hoca 

LG 60PH670S PLAZMA TV
Yeni Üye
24 Nis 2020
29
46
merhabalar
Tv sabah açtığımda 5dk içinde görüntü gidiyor kapat aç yapınca tüm gün sorunsuz çalışıyordu.
bir sabah öndeki led yanıp sönme ve role çekip bırakma yapmaya başladı tv açmadı.
Serviste ysus kartın 600tl olduğunu ve ellerinde olamadığı öğrendim
7 senelik tv ve parça bulma zorunluğu olduğundan belki parça temin edilir veya tamir olmazsa aynı özelikle yeni tv alma umudu ile "Arçelikten bu şekilde yeni tv almıştım".
serviste bir kaç gün sonra gelen telefonda panel arızası olduğunu hatta bulunmayan ysus kartı takıldığını ve onu da yaktığı bilgisi verdiler.
70tl servis ücreti ve istersem 100tl verip 170tl tv almayı teklif etiler sağ olsunlar.
70tl servis ücretini kabul edip tvyi geri istedim.
panel arızası pek inandırıcı gelmedi açıkçası.
150tl gibi rakamlara ikinci el ysusu bulunuyor şansımı denesem mi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ustalara saygım sonsuz lakin meslek hayatım boyunca arızalı panelin, takılan YSustain kartını yaktığını hiiiiiiiç görmedim.

Bu kartlar yüksek adetli mosfetler ile donatılmış haldedir, üzerinden 195V 65V 85V gibi gerilim yanısıra neredeyse duruma göre 3-4 amper güç geçtiği olur.

Şu işe bakın ki bizim yaramaz panelimiz bu kartı da yakmış demek ki.

Doğrudur, ne diyeyim.

Bu kartlar ihtiyacı olan kişiler tarafından halen aranıyor ve benim elimde de halen sıfır orijinal ambalajında Samsung YSUS kartı var, tembelliğimden satış ilanlarına çıkartmadım hiç ayrı konu.

Bana göre almanızda, eğer olmadı ise sizin de aynı fiyattan satma olasılığınız yüksek olduğu için zarar etmeyeceğinizden dolayı denemenizde sakınca yok.

Hatta aldığınız kart ile birlikte tv nin üstündeki diğer tüm kartları (Zsus XSUS- CTRL- POWER- MAİN vs) aynı anda satışa çıkartırsınız.

Sorun şu ki TEŞHİS aslında en önemli unsur. YSUS aldınız ok, ya ZSus da bozuksa veya Ysus sağlam da aslında Zsus bozuksa?

Yani burada ya şundadır ya bunda mantığı ile ''Bu bozuktur kanka yeaaa, ya ne olacağıdı?'' gibi bir teşhis mi konuldu yoksa gerçekten voltaj değerleri alındı ve komponent ölçümleri yapılarak mı teşhis konuldu o da önemli elbette.

Tüm bunları geçtim, 60''tv yi atölyeye kadar taşımak yerine basit bir YSUS arızasını (Kapak açıldıktan sonraki 5 dk içinde tespiti yapılır) nedne evde teşhis etmemişler ki?

70tl haklarıdır asla lafım yok lakin o tv de 100tl ye onlara ASLA satılmaz bu konuda da lütfen sizin taviziniz olmasın.

O t vnin power 300, Main 500, Zsus 150 gibi rakamlara dahi satılsa, ölüsü bile 500-700tl civarı para bırakır size.

ufuk hoca Çevrimdışı

ufuk hoca 

LG 60PH670S PLAZMA TV
Yeni Üye
24 Nis 2020
29
46
Ustalarım Tvni şeması elinde olan varmı arıza takibi veya ariza tamir kitapçığı gibi

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ustalarım Tvni şeması elinde olan varmı arıza takibi veya ariza tamir kitapçığı gibi
Bu cevabın beni taaaaaa 1978 'ze götürdü :),o yıllar bu konuda çeşitli yayınlar vardı ,bende almıştım bunlardan ,sanırım 3 adet parmak kalınlığında kitap :)
İçinde ies körtingten tut ,national'e kadar tüm tvlerin "arıza kayıtları" ile doluydu ,sadece bunu yazmak istedim :)

gurkan Çevrimdışı

gurkan

Aktif Üye
26 Eki 2017
254
60pn6500 modeli var bendede kitapçık duruyormu diye bakayım. Bu model size yardımcı olucaksa paylasabilirim. Şuan iş yolundayım akşam eve gecdigimde kurcalarim evi bi

Geri
Üst Alt