LG oled55b7v-z Televizyon sisli görüntü

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
@ yolgezer yolgezer katılıyorum oled e şuan için sıcak bakmıyorum geçmişteki plazmanın yeni versiyonu gibi görünüyor. yüksek kontrastlı kullanımlarda plazmalarda burn in problemi çok yaşandığından şuan için oled dede bu problem oluşabileceği gibi görünüyor.
Adem Helvacı Ado daha iyi bilir tabii.
ama plazma denen şey fosforla yapılan bi panel tipidir temel olarak.
oled ise bildiğimiz leddir. en büyük farkı. normal ledlerde ağır metaller bulunurken bu ledlerda farklı ürünler kullanılıyor. bu hem çevreyi daha az kirleten ürün demek hem de üretimi kolaylaştırmak demek hem daha az enerji ile çok net görüntü demek.
ancak oled adı üstünde organiktir.
ve çok sorunlu bi panel tipidir.
yanlış hatırlamıyorsam daha üretimde bu kendini belirtir zaten.
söz gelimi lcd paneller %5 crt tüplşer %2 falan fire veriyorsa bi üretim bandında oled paneller %25 oranında fire verir.
yani üretimi ucuz olsa da aşırı fire verdiği için gene bize yüksek fiyattan satılır. normalde panel başı üretim maliyeti normal lcd panelin falan yarısı gibi bi şeymiş. ama fireleri de ekleyince aynı yere geliyor.
bi de üstüne lcd monitörlerin çok çok uzun ömürlerini düşününce üstüne firmaların saçma salak fiyatlandırması da eklenince oled ekranlar aslında daha ucuza, daha kaliteli ama kısa ömürlü ürünler olması gerekmesine rağmen ömürlük tv imiş gibi fiyatlandırma ile karşımıza çıktı. ki reklamlar da öyle empoze edildi.
şimdi abi plazma tv varsa bi de şu vardı. bu tv ler aşırı güç tüketiyordu. zaten bu ısı fosforu bozduğu için eskiyor.
ama o kadar güç tükettiği için de alan adam zaten genelde sadece film izlemek için açıyor. kusura bakmayın da 350 400 watt tüketen plazma tv ler varmış. adamlar bunları sabahtan akşama kadar açıcak değil ya. bildiğimiz masaüstü psu kadar güç tüketiyor:)
İnanılmaz bir maliyet maalesef sevgili kardeşim.
Şu an bende var bir tane orijinal Japon PANASONİC panelli Plazma, sadece YSUS kartı 850tl. Nasıl yapılsın artık böyle tv ler hem de bu piyasada?
veee ado geldi:)
ado haklı. plazmaların her şeyi pahalı. sıradan lcd led tv ler bile incecik plastikle çalışıyorken plazma resmen crt kadar kalın kasalar istiyor. o bile ayrı maliyet. ve kartları da pahalı.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Ado daha iyi bilir tabii.
ama plazma denen şey fosforla yapılan bi panel tipidir temel olarak.
oled ise bildiğimiz leddir. en büyük farkı. normal ledlerde ağır metaller bulunurken bu ledlerda farklı ürünler kullanılıyor. bu hem çevreyi daha az kirleten ürün demek hem de üretimi kolaylaştırmak demek hem daha az enerji ile çok net görüntü demek.
ancak oled adı üstünde organiktir.
ve çok sorunlu bi panel tipidir.
yanlış hatırlamıyorsam daha üretimde bu kendini belirtir zaten.
söz gelimi lcd paneller %5 crt tüplşer %2 falan fire veriyorsa bi üretim bandında oled paneller %25 oranında fire verir.
yani üretimi ucuz olsa da aşırı fire verdiği için gene bize yüksek fiyattan satılır. normalde panel başı üretim maliyeti normal lcd panelin falan yarısı gibi bi şeymiş. ama fireleri de ekleyince aynı yere geliyor.
bi de üstüne lcd monitörlerin çok çok uzun ömürlerini düşününce üstüne firmaların saçma salak fiyatlandırması da eklenince oled ekranlar aslında daha ucuza, daha kaliteli ama kısa ömürlü ürünler olması gerekmesine rağmen ömürlük tv imiş gibi fiyatlandırma ile karşımıza çıktı. ki reklamlar da öyle empoze edildi.
şimdi abi plazma tv varsa bi de şu vardı. bu tv ler aşırı güç tüketiyordu. zaten bu ısı fosforu bozduğu için eskiyor.
ama o kadar güç tükettiği için de alan adam zaten genelde sadece film izlemek için açıyor. kusura bakmayın da 350 400 watt tüketen plazma tv ler varmış. adamlar bunları sabahtan akşama kadar açıcak değil ya. bildiğimiz masaüstü psu kadar güç tüketiyor:)

veee ado geldi:)
ado haklı. plazmaların her şeyi pahalı. sıradan lcd led tv ler bile incecik plastikle çalışıyorken plazma resmen crt kadar kalın kasalar istiyor. o bile ayrı maliyet. ve kartları da pahalı.
Abi tamı tamına 13 adet elektronik kart var televizyonda.
Panelin kendisi haricinde önünde bir de PDP ekran var.
Tüm bu organizasyonu taşıyacak ve paneli bükmeyecek stabil bir kasa lazım bu nedenle ciddi anlamda kalın ve metal materyaller yoğun kullanılıyor.

Altı üstü 42'' plazma tv, Samimiyetle yazıyorum biraz daha zorlasa, Çamaşır makinesi ağırlığında olacak meret.

Yedek parça bazında bakarsak eğer, Panel hariç sadece kartların her birisine sadece 100 er lira dahi fiyat biçsem 1300TL eder, Millet artık 40'' tv lerin yüzüne bakmıyor neredeyse, LCD teknolojisi 75'' lerde cirit atmaya başlamışken 42'' den öteye geçemeyen plazmaya artık nostalji takımı hariç kimse dönüp bakmaz düşüncesindeyim. :ok

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Piyasada iken lcd-led tvler den uygundu. Hatta sonlara doğru güç tüketimi düşük ve kasa yapılarıda incelmişti. Bir tek yansıma problemi vardı şimdiki Led tvlerde aşağı kalır yanları yok.. Keşke zamanında alsaymışım..

yolgezer Çevrimdışı

yolgezer

Aktif Üye
2 Haz 2019
398
Abi tamı tamına 13 adet elektronik kart var televizyonda.
Panelin kendisi haricinde önünde bir de PDP ekran var.
Tüm bu organizasyonu taşıyacak ve paneli bükmeyecek stabil bir kasa lazım bu nedenle ciddi anlamda kalın ve metal materyaller yoğun kullanılıyor.

Altı üstü 42'' plazma tv, Samimiyetle yazıyorum biraz daha zorlasa, Çamaşır makinesi ağırlığında olacak meret.

Yedek parça bazında bakarsak eğer, Panel hariç sadece kartların her birisine sadece 100 er lira dahi fiyat biçsem 1300TL eder, Millet artık 40'' tv lerin yüzüne bakmıyor neredeyse, LCD teknolojisi 75'' lerde cirit atmaya başlamışken 42'' den öteye geçemeyen plazmaya artık nostalji takımı hariç kimse dönüp bakmaz düşüncesindeyim. :ok
eh abi zaten taaa 2007 de bile plazmalar 1024 de takılı kalmıştı hatırlarsan. en son hd ready yapıldı fhd si çıktı mı bilmem. ki plazmanın kralı şahı panasonic de bıraktı bildiğim kadarı ile bundan sonra çıkmaz. ve abi asıl sorun tdp. ya 40 inc bi lcd tv 75 watt ki içinde ses çipini ve ıvız zıvırı da bu 75 wattla besliyor.
söyler misin 75 watt ile çalışan bi plazma tv kaç inç olucak? 10 mu 5 mi :)

Geri
Üst Alt