Ekonomi yapmaya odaklanmış olan İnverter klimalarla ilgili alınan en büyük şikayetlerin başında bu geliyor.
Tabi burada önemli olan konu şu. Klima gerçekten sorunlu da olabilir o nedenle beyana dayalı kesin yargı elbette yanlış olur, bu noktada sevgili @Sota ya katılmamak elde değil.
1- Dış ortam sıcaklığı
2- İç ortam sıcaklığı
3- Setlenen değer
4- Klimanın ilk çalışmasını takiben 10 uncu dakika üfleme verisi (orta fan)
5- Klimanın ilk çalışmasını takiben 60 ıncı dakikada üfleme verisi (orta fan)
6- 60 Dakikalık çalışma sonrası iç ortam sıcaklığı
gibi verilerin en azından ön bilgi olarak aktarılması gerekir ki ona göre bir karar verebilelim zira, akıllı bir epromlama yapılmsı nedeniyle klimalar sizin yerinize karar veriyor ve siz bu kararı beğenmeyebiliyorsunuz.
Sıcak ve soğuk kavramları ortama kişiye ve olaylara göre değişkendir. Benim Yatak odası klimam 20 de ayarlıdır. ''Yahu 20 de ayarlayacaksan klima neden aldın?'' diyenler oluyor. Arkadaş burası yatakodası, üzerinde yine de yorgan ile yatıyorsun, OCAK ŞUBAT verilerine göre klima çalışmazsa iç ortam sıcaklığı 13.2 ile 14.5 arasında değişiyor havanın durumuna göre, demek ki 20 derece oldukça etkili bir veri. bir, evet sadece bir derecenin bile insan vücudu üzerinde inanılmaz etkileri vardır. Buna keza oturma odası klimam da 22 dereceye ayarlıdır. Salon klimam 23 dereceye ayarlıdır.
yatak odamda HOTPOİNT 9
Oturma odamda VESTEL 12
Salonumda ARÇELİK 12 On/Off klimam var
Hiç bir şekilde, evimize gelen hiç kimse ''Üşüdük'' demedi.
Bunların aksine bir de şu durum var.
Nadiren de olsa sırf yürümüş olmak için arabayı bırakıp işten eve yürüyerek geldiğimde eşime ''Oooo çok sıcak'' diyorum ki herkes bilir benim ısındığım pek görülmemiştir, ben hep üşürüm, ama bakıyorum klimalar aslında aynı derecede ve evin ısısı da aynı derecede
Yani arkadaşlar kişilerin ısı eşiği, olaylar, ortamlar, dış ortamlar vs o kadar ama o kadar çok etken var ki, o nedenle sadece beyana dayalı ''Evet bozuk'' veya ''Hayır sağlam'' diyebilmek mümkün değil.
Yalnız Arkadaşımızın siteminde haklı olduğu nokta şu olabilir, eve servis gelip sadece NORMAL demiş ve gitmişler. Merak ediyorum acaba hangi ölçümler yapıldı, PSI değerleri alındı mı? Düşük fan yüksek fan arası ısı farkı sapma değerleri alındı mı? vs vs