LG 55UK6470 vs Grunding 58GCU8900B

B Çevrimdışı

Bkryvz53

Yeni Üye
20 Tem 2019
9
32
Öncelikle herkese selamlar. Youtube'da Adem Abi'nin kanalı sayesinde bu forumu keşfettim ve bir foruma göre oldukça seviyeli ve bilgi odaklı, öncelikle kurucuları tebrik ederim. Sizlere danışacağım durum ise başlıktan da anlayacağınız üzere 2 tv arasındaki seçimim. Özetlemek gerekirse 4 bin 700 TL bütçe yaklaşık 2 gündür 8 avm ve 25' e yakın mağaza gezdim. Yaklaşık 15 TV arasından bu 2 TV' yi finale bıraktım (elbette bu fiyata daha iyileri olabilir ama genelde hepsi teşhir ürünüydü). Şimdi size soracağım husus LG markanın 55'' görece iyi bir IPS panelini, webOS mobil işletim sistemini, akıllı kumandasını, telefonu kumanda olarak kullanabilmeyi sağlayan uygulamasını vesaire bırakıp; Grunding'in 58 inç ve sadece netflix ve youtube yüklü olan lakin öyle zannediyorum ki kullandığı kaliteli ve öyle zannediyorum ki son nesil VA panel ile inanılmaz parlaklıkta ve netlikte görüntü kalitesi sunan TV'sini mi almalıyım. Sizce digitürk platformu ile hangisi daha uyumlu olur? Kullanılacak alanlar ise maç yayınları, ulusal kanalları izleme ve haftada 1-2 kez de konsol oyunları oynama olacak. Acaba bunlar için yardımcı özellikleri fazla olan LG bir IPS panel mi yahut bu yardımcı özellikleri bırakıp, berrak ve canlı bir VPA panel mi uygun olur? Herkese iyi forumlar dilerim.

S Çevrimdışı

specterman

Yeni Üye
13 Tem 2019
17
42
Bence ips tv daha güzel Alacaksan LG NANO CELL Olan tv lere bak süper özellik ve görselliği var.Hem Tablo özelliği var kapaliyken tablo resimler oluyor ekraninda tablo gibi duruyor evde Siyahlar tam siyah olması VA panelleri de sollar bence.
Yok alamıyorum diyorsan LGUM7100 Hem incelik hem özellik olarak yeni webosla mükkemmel com inceledim ben alacak olsam lg nano cell tv alirim yoksa lgum7100 al derim incele istersen

B Çevrimdışı

Bkryvz53

Yeni Üye
20 Tem 2019
9
32
Bence ips tv daha güzel Alacaksan LG NANO CELL Olan tv lere bak süper özellik ve görselliği var.Hem Tablo özelliği var kapaliyken tablo resimler oluyor ekraninda tablo gibi duruyor evde Siyahlar tam siyah olması VA panelleri de sollar bence.
Yok alamıyorum diyorsan LGUM7100 Hem incelik hem özellik olarak yeni webosla mükkemmel com inceledim ben alacak olsam lg nano cell tv alirim yoksa lgum7100 al derim incele istersen
Yanıt için teşekkürler hocam, Nano Cell'lere de baktım lakin ne yazık ki 55"olunca bütçemi bir hayli aşıyor. LG UM 7100 serisi ise Türkiye'de yalnızca 49" ve 43" olarak var ki bu da aile televizyonu için küçük kalıyor. LG ve Grunding arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Ado, değerli Adem Abim LG'den nefret etmene rağmen son bir kıyas yap da bitsin bu çilem :)

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yanıt için teşekkürler hocam, Nano Cell'lere de baktım lakin ne yazık ki 55"olunca bütçemi bir hayli aşıyor. LG UM 7100 serisi ise Türkiye'de yalnızca 49" ve 43" olarak var ki bu da aile televizyonu için küçük kalıyor. LG ve Grunding arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Ado, değerli Adem Abim LG'den nefret etmene rağmen son bir kıyas yap da bitsin bu çilem :)
Aslında yazmıştım, buradan da ifade edeyim.

LG nin teknolojik ve mühendislik üstünlüğü bu ikili arasında su götürmez gerçektir.
ŞAHSİ bakış açım olarak ben buna rağmen LG markasından uzak dururum zira o teknoloji beni 2 sene mutlu ettikten sonra benim için azap başlayacak diye düşünürüm.

Grundig bu model olmaz da alternatif bir ürün bul yine de LG den uzak dur derim. Kaldı ki kullandığı panel neticesi bu klasman uyumsuzluğuna rağmen LG ye görüntü kalitesi anlamında kafa tutan bir üretimdir.

Tabi bu kişisel bakış açımdır, uzman görüşü olarak kabul etmeyiniz.

B Çevrimdışı

Bkryvz53

Yeni Üye
20 Tem 2019
9
32
Aslında yazmıştım, buradan da ifade edeyim.

LG nin teknolojik ve mühendislik üstünlüğü bu ikili arasında su götürmez gerçektir.
ŞAHSİ bakış açım olarak ben buna rağmen LG markasından uzak dururum zira o teknoloji beni 2 sene mutlu ettikten sonra benim için azap başlayacak diye düşünürüm.

Grundig bu model olmaz da alternatif bir ürün bul yine de LG den uzak dur derim. Kaldı ki kullandığı panel neticesi bu klasman uyumsuzluğuna rağmen LG ye görüntü kalitesi anlamında kafa tutan bir üretimdir.

Tabi bu kişisel bakış açımdır, uzman görüşü olarak kabul etmeyiniz.
Tamamdır ağabey, ilgin için tekrar çok teşekkür ederim.

B Çevrimdışı

Bkryvz53

Yeni Üye
20 Tem 2019
9
32
Vallahi Adem Ağabey, VA panel olması sebebiyle ekran canlılığı ve 3 inç'de olsa daha büyük olması sebebiyle içime sinen, senin de bana Youtube' da verdiğin ilk cevaptaki gibi Grunding, lakin bu markaya 4 bin 700 lira vermek ve Youtube harici hiçbir yan özelliğinin olmayışı düşündürüyordu. Yani bu süreçte belki 15 kez görüş değiştirdim, artık çok da düşünmüyorum yani Allah başka dert vermesin bazen de üzerinde çok düşünmemek gerek. Yarın ola hayrola ağabey tekrar ilgin için çok teşekkür ederim, saygılarımla.

Geri
Üst Alt