Adem bey, tamiri mümkün müdür? Gündüz ekran çok yansıtıyor ama gece renkler güzel? ne tavsiye edersiniz ve ne kadara çıkar tamiri? Bir yerde okudum, ekranın hızlı gidip gelmelerinin kondansatör şişmesi kaynaklı olduğu yazıyordu. Bu kart üzerinde kondansatörleri değiştirmek işe yarar mı sizce?YSUS kart arızası başlangıç evreleri
Bu arızanın adı MULDİSCHARGE diye geçer
Daha dün bir telefon görüşmesi yaptım yine Samsung Plazma ile ilgili. O kadar çok eğdik büktük tuttuk aşağı ve vurduk yukarı ki yine de bu üretimlerde onarıma bir bütçe ayırmanın çok da mantıklı olmayacağına karar verdik.Adem bey, tamiri mümkün müdür? Gündüz ekran çok yansıtıyor ama gece renkler güzel? ne tavsiye edersiniz ve ne kadara çıkar tamiri? Bir yerde okudum, ekranın hızlı gidip gelmelerinin kondansatör şişmesi kaynaklı olduğu yazıyordu. Bu kart üzerinde kondansatörleri değiştirmek işe yarar mı sizce?
Daha dün bir telefon görüşmesi yaptım yine Samsung Plazma ile ilgili. O kadar çok eğdik büktük tuttuk aşağı ve vurduk yukarı ki yine de bu üretimlerde onarıma bir bütçe ayırmanın çok da mantıklı olmayacağına karar verdik.
Bahsi geçen arızaya neden olan kartların komple değişmesi söz konusu olsa (YSUS ve ZSUS) kartlar takribi 900tl bantlarında (Teki)
Kondansatör şişmesi söz konusu olabilir mi?
Tabi ki olabilir ancak bir kondansatörün arıza yapması için illa ki şişmesi gerekmiyor bunu da unutmayın lütfen. Durumun komponent kaynaklı olup olmadığının anlaşılması için de ilk önce görsel kontrol sağlamak, sonra da ölçüm tekniklerine girmek gerekir.