LG 49uh770v gid

ErkanS

Yeni Üye
Puan 3
Çözümler 0
Katılım
2 May 2022
Mesajlar
7
Yaş
46
ErkanS
Merhabalar...

LG49uh770v televizyon sahibi ve oldukça beğenerek kullanan bir tüketiciyim. Bu akşam televizyonuma bir an gözüm takıldığında oturduğum mesafeden ara ara bulanıklaşmalar farkettim, gözümden mi diye oğuşturmadım değil.

Daha sonra dikkatli incelediğimde TV menüleri de dahil olmak üzere bütün görüntüde var olduğunu gördüm ve 0.4hz olarak normal ve yatay cizgili olarak fasıla halindeydi.

Daha sonra TV fişini çekip 10dk bekledim ve açtığımda sonuçta pek bir fark yoktu, ilk başta 2 nolu videodaki gibi çizgiler atıyor yatay kaymalar görünüyordu bir süre sonra ilk videodaki gibi 2.5 sn periyotla değişen yatay çizgi ve normal değişime devam ediyor.

Daha önce bu tarz bir sorun ne gördüm ne duydum. Bir osilator sorunu var gibi sanki veya beslemede bir sıkıntı.

TV nin tekrar fişini çektim, bir süre bekleyip, bütün kabloları söküp sadece enerji vererek fabrika ayarlarına döneceğim ve bir daha bakacağım.

Başta @Adem Helvacı olmak üzere üstadlarıma bir danışmak istedim.

Arıza görüntülerini YouTube'a yükledim, linkleri aşağıdadır. Şimdiden teşekkürler...


 
Panel kaynaklı gibi görünüyor bulunduğunuz bölge panel onarımı yapan varsa görüntüleri iletin daha detaylı bilgi alırsınız
 
2.5sn böyle oluyor, sonra 2.5sn normale dönüyor ve bu hep böyle devam ediyor.

20220504_175412.jpg
 
Sorunu görmezden gelip biraz da göz aşinalığı ile kullanamya devam ederken şu an aşağıya eklediğim videolardaki gibi bir hale dönüştü.

İskenderun'da yaşıyorum, bildiğim kadarıyla panel tamircisi yok, tavsiyesi olan var mı?


Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt