LG 49ub830v led bar

H Çevrimdışı

Hisarlı

Yeni Üye
22 Eki 2019
3
49
YouTube de bir çok videonuzu izledim Adem hocam ve gerçekten çok dürüst bir şekilde mesleğinizi icra ettiğiniz kanaatine vardım.
49ub830v LG televizyonum led arızası yaptı bir ustaya emanet ettim onarımı için. Sizden iki konu hakkında yardımınızı talep edeceğim
Birincisi ben ustaya çıkan tüm ledleri istiyorum dedim bana iki adet led verdi ben şaşkınlık içinde neden iki adet led var dedim USTANIN verdiği cevap bu televizyonda iki adet led var ekranın alt kısmında bulunur dedi ben şüphelendim. Ve çok uğraştırdı sizin panel yapıştırmalıymış sökmek için baya uğraştım dedi bu doğrumu
İkinci konu ise tamir işi bitti ama siz televizyonu getirdiğinizde ekran çerçevesi yoktu diye hatırlıyorum dedi.Halbuki benim tv ilk defa tamire gidiyor. Ben itiraz edince bu sefer ben bunu tedarik edicem dedi tam 15 gün oldu hala çerçeveyi bulamadım deyip televizyonumu teslim etmedi. Bu çerçeveyi nereden tedarik edebilirim ve fiyatı konusunda beni aydınlatırmısınız

H Çevrimdışı

Hisarlı

Yeni Üye
22 Eki 2019
3
49
Henüz ödeme yapmadım hocam çünkü televizyonu teslim almadım fakat 600 TL istemişti

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Henüz ödeme yapmadım hocam çünkü televizyonu teslim almadım fakat 600 TL istemişti
Peki bana bir görsel sunabilirmisin? Panel ile kasanın birleşme yerlerinin yakın çekim ve uzak çekim görselleri :krokop
Aklımdakiler pek olumlu şeyler değil çünkü, yazmadan önce teyit etmek isterim.

H Çevrimdışı

Hisarlı

Yeni Üye
22 Eki 2019
3
49
Peki bana bir görsel sunabilirmisin? Panel ile kasanın birleşme yerlerinin yakın çekim ve uzak çekim görselleri :krokop
Aklımdakiler pek olumlu şeyler değil çünkü, yazmadan önce teyit etmek isterim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam tamirciyi aradım akşam fotosunu atabilirim dedi fotolar gelirgelmez sizinle paylaşıcam

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Hocam tamirciyi aradım akşam fotosunu atabilirim dedi fotolar gelirgelmez sizinle paylaşıcam

O halde ben aklımdakileri yazayım.

Öncelikle fiyat konusuna itiraz etmiyorum onu belirteyim o tv için kabul edilir bir rakam. Daha ucuza yapılırmıydı? Yapmak isteyen elbette yapardı.

ledler konusunda da sorun yok zira o bir edge panel, aydınlatma ledleri kenardadır ve chipler birbirine çok yakın, sayıları fazla, lumen değerleri yüksektir. ' takım halindedir. (Sadece tek kenar, Sadece alt, Sadece üst, İki kenar, Alt ve üst şeklinde değişir edge ledler)

Aklımı tek kurcalayan konu, çerçeve olarak bahsettikleri konu.

Bu modellerde kullanılan paneller çeneli panel diye geçer, panelin alt tarafında fabrikasyon olarak yapıştırılmış orijinal, (Birazdan atölyeden bir resim çekip eklerim) kilit çeneleri vardır.

Yanlardan takılan metal çıtalarda da bu paneli ana gövdeye sabitleyecek metal pimler vardır, tam pim demeyeyim de (Onun da resmini çekerim) o çenelerin içine geçerek kenetlenen ve sıkıştıran, ayrıca ana gövdeye vidalanan metal çubuklardır bunlar, Aslında çerçevenin iç kısmını da bunlar oluşturur.

Yapıştırma konusu biraz ilginç geldi bana zira aslında bu genelde Samsung tv lerde özel olarak yapıştırma değil ancak yılların etkisi ile camın contaya yapıştığını biliriz, bunu da önce fön makinesi ile ısıtarak rahatlıkla çıkartırız bunda anormal bir durum yok. Yani kenar çıtaları varmıydı yokmuydu, sizdemiydi bizdemiydi kısmı biraz ilginç.

Yani o ''Çok zor çıktı'' söyleminin arkasından çıta yok veya uymuyor gibi söylemler ortaya çıkınca benim aklıma, paneli sökerken kırmaları (Gayet doğaldır, kırılabilir, bu yüzden her yerde insanlara feryat ediyoruz ''bu çok kırılgandır, risk üstlenilir, o nedenle işçilik bedeli yüksektir'' diye) ve bu talihsiz kazayı takiben size acilen bir panel bulma telaşı ile farklı bir modelin panelini takmaları gibi şeyler de gelmiyor değil.

Burada kesinlikle bir ustamın led bar değiştirirken panel kırmasını eleştirmiyorum, bu hepimizin başına gelir, ben de 2015 yılında panelini değiştirdiğim tv nin, sıfır panelini taktıktan sonra son kapak vidasını takarken paneli kırdım. Bu işin modu bu, yapacak bir şey yok.

Tek eleştireceğim husus, eğer böyle bir şey var ise bunun tüketiciden gizlenmesidir.

Ürün geldiğinde her şey ortaya çıkar diye düşünüyorum. :ok

Sırf merakımdan gittim LB620 söktüm bir tane ama o da çenesiz panel çıktı. Sizin için eneli panel ve metal çıtasının resimlerini çektim ama kırık panellerin içinden :ok

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Erdoğan

Yeni Üye
22 Eki 2019
8
38
Adem bey benimde bir hususta yardımıza ihtiyacım var 49ud 9300 tv aldım ürünün teslimi ileri tarihliydi şuanda stokda olmadığı için 9200 vereceklerini söylediler kabul ettim. Fakat bugün tekrar aradılar 49ud9400 vericez size diye bilgi veriyorlar sizin tavsiyeniz nedir acaba bu konu hakkında 9200 ısrar mı etmeliyim yoksa hepsi aynı 9400 almalımıyım teşekkürler

@Erdoğan, Adem Helvacı Adem Helvacı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem bey benimde bir hususta yardımıza ihtiyacım var 49ud 9300 tv aldım ürünün teslimi ileri tarihliydi şuanda stokda olmadığı için 9200 vereceklerini söylediler kabul ettim. Fakat bugün tekrar aradılar 49ud9400 vericez size diye bilgi veriyorlar sizin tavsiyeniz nedir acaba bu konu hakkında 9200 ısrar mı etmeliyim yoksa hepsi aynı 9400 almalımıyım teşekkürler

@Erdoğan, Adem Helvacı Adem Helvacı

Kontrol ettim, sizin adınıza negatif bir durum yok. Ayrıca her ne kadar bir çok konuda Vestel markasını eleştirsem de, Değişim konularında ve özellikle bu gibi durumlarda genelde hep cömert davranırlar.

Onaylayabilirsiniz :ok

E Çevrimdışı

Erdoğan

Yeni Üye
22 Eki 2019
8
38
9200 de dolby stereo özelliği varken 9400 de bu yok sanıyorum.ciddiye alınacak bişeymidir sizin anakart ile ilgili paylaştığınız konuları dinlemiş biri olarak soruyorum.9300 yerine verecekleri 9400 üst seviyede değerlendirilebilirmi sizce öyleyse cömert olduklarını düşünebilirim.9200-9400 seçme şansım var buarada

E Çevrimdışı

Erdoğan

Yeni Üye
22 Eki 2019
8
38
9200 de dolby vision ve hdr özelliği varken 9400 de bu yok sanıyorum.ciddiye alınacak bişeymidir sizin anakart ile ilgili paylaştığınız konuları dinlemiş biri olarak soruyorum.9300 yerine verecekleri 9400 üst seviyede değerlendirilebilirmi sizce öyleyse cömert olduklarını düşünebilirim.9200-9400 seçme şansım var halen son sorum lütfen..

E Erdoğan, Adem Helvacı Adem Helvacı

Geri
Üst Alt