LG 49LJ59V TV Arıza

A Çevrimdışı

AykutCanturk

Yeni Üye
22 Ara 2018
1
55
Merhaba,

LG 49LJ59V 49 inch televizyonumu sabah açtığımda ekteki resimlerde yer alan ekranın altında kıpırdaşmalar, yazıların birbirine girmesi sorunu ile karşılatım. Seste problem olmamasına ve televizyon kumanda fonksiyonlarını yerine getirmesine rağmen ekrandaki sorun uydu tv, youtube, usb disk'ten izlediğim filmler ve hatta menülerde de sürekli kendini gösteriyor. usb diskten film izlerken seste kesinti olmamasına rağmen görüntü takılıyor ve birkaç saniye sonra akmaya devam ediyor.

İlk gün yarım saat kadar çalıştıktan sonra sanırım ısınınca sorun ortadan kayboldu. ancak akşam tekrar belirdi ve artık sürekli bir hal aldı.

Bu TV LG türkiye garantisinde DEĞİLMİŞ. üzerinde LG logosu olmasına rağmen. AvrupaTVcenter diye biryerin garantisinde. Daha önce de bir wifi sorunu ile çağırdığım bu servis sözlükteki anlamıyla "yalan" söyleyerek board değiştirtmeye çalışmıştı. (elektronik benim hobimdir, osiloskop kullanmayı bilirim, bazı açıklamaların uydurma olduğunu anlayabilirim, kaldı ki sorunu yurtdışındaki LG forumlarından da teyid ettim) Daha sonraki yazılım güncellemi sayesinde problem ortadan kalkmıştı. Bu arkadaşlara hiç güvenim yok.

Şunu da biliyorum ve kabul ediyorum. Bu tv aralık ayında 3 yaşında olacak. 3 seneden sonra artık yenisini aldırmak için sorunlar çıkacak şekilde tasarlanıyorlar. Bu sebeple tv'yi çöpe atmayı da göze aldım. Bu devirde çok zor olsa da...

Ancak sizden ricam ekteki resimlere bakarak bu sorunun tipik bir LG tv sorunu olup olmadığını, belirli bir onarım şekli bulunup bulunmadığını ve eğer mümkünse ve mantıklı fiyatlara mal olacaksa (yeni bir TV'den daha ucuza) sizlerin yardımcı olup olamayacağını belirtmenizdir.

İstanbuldan sevgiler.

51.jpg

53.jpg

a2.gif

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yatay tarama hattı arızası. kesik olan kapılardan birisi nedeniyle yan tarama satır kodları şaşıyor ve o kısadevre veya kesik olan noktadan sonrası interlaced tarama teknolojisi mantığına göre satır atlamaya başlıyor. Lazer makinede tamiri mümkün (bir üst veya alt satıra lazer ile yakılarak bağlanıyor) ancak randıman konusunda kesin bir bilgi veremem :ok

Geri
Üst Alt