LG 43UH610V TV Led Barların Kronik Renk Arızası

B Çevrimdışı

bunelan

Yeni Üye
27 Eyl 2018
18
39
Merhaba herkese,
Televizyon, LG 43uh610v modeli. Sorunumuz ise ekranda bölgesel olarak oluşan ve sonra daha da dağılmaya devam eden mavi-mor renkler oluşması. İnternette yaptığım küçük bir arama ile LG kullanan bir çok kullanıcının bu sorunu yaşadığını öğrendim. Aslında bunun kronik bir sorun olduğunu ve bir çok kişinin yine benim gibi, bu problem ile ürünlerin garanti süresinin dolmasının üzerinden çok da uzun bir süre geçmeden mağdur olduklarını fark ettim. Hatta, yakın çevremden bir kişinin de yine bu problemi yaşadığını öğrendim.
Konu ile ilgili olarak bu işin piyasasını tam olarak bilmediğim için buradan yardım istemek zorunda kaldım. Üç yerden fiyat aldım ve hepsi birbirinden çok farklı olması sebebi ile ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Bir yerden, 430,00 ₺ ücret karşılığında led barlarının tamamının, Gen marka ledler ile değiştirilerek sorunumu çözebilecekleri söylendi. Ayrıca müşteri yorumları da gayet olumluydu.
Diğer bir yer tarafından ise led barların tamamının Class marka ledler ile değiştirileceği söylenerek 650,00 ₺ fiyatla yapılacağı söylendi. Bu işi daha ucuza yapacağını söyleyen biri ile konuştum deyince ise o esnafı kötülemeye başladı ve ''ledleri değiştirmez üzerinde tamir eder, yoksa bu fiyatı vermesi mümkün değil, ben bir yıl garanti vereceğim ama o fiyata bu garantiyi veremez'' şeklinde söylemleri de oldu.
Bir üçüncü teklif ise 1.200,00 ₺ oldu ve hangi marka led kullanacağını veya garantisinin ne kadar olduğunu bile sormadan teşekkür ettim kendisine.

Şimdi, burada işin uzmanlarından isteğim ise konuyu bu şekilde değerlendirdiklerinde yorumları ne olur? Sizce ne yapmalıyım? Araştırmaya devam etmeli miyim? 430,00 ₺ verilen teklifi değerlendireyim mi?
Ayrıca, önerilerinize de açığım. Ben Ankara'da yaşıyorum ve sizlerin referans olabileceğiniz bir hizmet sağlayıcı ile de seve seve iletişime geçebilirim.

Bugüne kadar bu forum sayesinde çokça bilgilendik ve bilinçlendik. Önerilerinizi dikkate aldık ve bir çok alışverişimizde daha olgun kararlar vermemize ve çevremize de buradan edindiğimiz bilgilerle yardımcı olmamızı sağladınız. Bu sosyal sorumluluk bilincinizden dolayı sizlere teşekkür ederim.

İyi günler dilerim.

20200620_160435.jpg
 
B Çevrimdışı

bunelan

Yeni Üye
27 Eyl 2018
18
39
Anladım hocam,
Teklifi veren usta ile iletişime geçeyim en iyisi.
 
E Çevrimdışı

eatechled

Yeni Üye
29 Kas 2021
2
24
yeni nesil uhd tvler standart smd led yerine chipled 10x10 mm led kullanıyor. rgb gibi renk katmanı var. renklerden birisi patladığı zaman yinede çalışıyor ama mavi renk tonlarını alıyor. çözümü değişim olacak.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri