LG 42LM640S-ZA Anakart hakkında

Z Çevrimdışı

ZORBEY07

Yeni Üye
10 May 2025
12
38
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Aranıza yeni katıldım. 2012 yılında almış olduğum LG 42LM640S-ZA modelini severek kullanıyorum. Ta ki dün geceye kadar. Merkezi sistem uydu kullanıyorum. Bir kaç kanalda sinyal kalitesizliği nedeniyle Türksat 12800 frekansı ayarlayayım dedim, işlem bitti. Sonrasında şifreli olan kanalları program düzenle menüsünden yapmaya çalışırken TV bir anda kumandadan komut almamaya başladı. Haliyle pil bitti sandım. Kumanda üzerinden TV yi kapat aç yaptım. LG logosu geliyor 2 saniye sonra ekran simsiyah. TV servisini aradım, cihazı gelip aldılar, 4-5 saat sonra anakart değişimi olacağını fiyatın ise 8000 TL civarında olacağı söylendi. Kabul etmedim. 2.el anakart alıp kendim yapacağım. 1500 TL ile 2500 TL civarında satılıyor. Sizlerin bu konu hakkında ki düşüncelerini merak ediyorum. Eminim ki mutlaka yol göstereceksiniz.

Hangi siteden alabilirim? Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.

Z Çevrimdışı

ZORBEY07

Yeni Üye
10 May 2025
12
38
Sahibinden, letgo gibi sitelere de bakabilirsiniz.

Kartın bire bir aynı olup olmadığına dikkat edin.
Revizyon farkı vs olmasın.
hocam fiyatlar çok değişkenlik gösteriyor. birisi 1750 TL yazmış, birisi 2 bin TL civarı yazmış, TV yarın servisten gelsin, anakartı söküp yakından inceleme yapıp öylece alacağım. Sizce de sorun anakart değiştirince düzelir mi? TV den çok memnunum.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,485
hocam fiyatlar çok değişkenlik gösteriyor. birisi 1750 TL yazmış, birisi 2 bin TL civarı yazmış, TV yarın servisten gelsin, anakartı söküp yakından inceleme yapıp öylece alacağım. Sizce de sorun anakart değiştirince düzelir mi? TV den çok memnunum.
Alacağınız anakartın da sağlam olması çok önemli.
Soğuk lehim sorunu olabilir mi diye düşünmüyor değilim.
İşlemci lehimleri.
İşlemciye sıcak hava tutularak belki onarılabilir.

Tabi bir şey bildiğimden demiyorum, benimkisi sadece bir tahmin.
Çünkü bir dönem LG televizyonlarda işlemci soğutması kusurluydu diye hatırlıyorum.

Z Çevrimdışı

ZORBEY07

Yeni Üye
10 May 2025
12
38
Alacağınız anakartın da sağlam olması çok önemli.
Soğuk lehim sorunu olabilir mi diye düşünmüyor değilim.
İşlemci lehimleri.
İşlemciye sıcak hava tutularak belki onarılabilir.

Tabi bir şey bildiğimden demiyorum, benimkisi sadece bir tahmin.
Çünkü bir dönem LG televizyonlarda işlemci soğutması kusurluydu diye hatırlıyorum.
hocam dediğinizin mantığı var. satıcıya kartla ilgili mühim ne sorabilirim?

Merter Elektronik Destek Çevrimdışı

Merter Elektronik Destek

Kurumsal Üye
13 Mar 2023
62
Merhaba Z ZORBEY07,

Konuyla alakalı firmamızın TV Panel Departmanı ile görüşme sağlayabilirsiniz. Stok durumuna göre size bilgi verebilirler. Ayrıyetten sormak veya danışmak istediğiniz herhangi bir sorunu da paylaşabilirsiniz.

Tel&WhatsApp: (501) 009 50 52

Size en iyi çözümü sunabilmek için bekliyoruz.

Z Çevrimdışı

ZORBEY07

Yeni Üye
10 May 2025
12
38
Arkadaşlar bende ki anakartın resmini atıyorum. ve bulduğum bir kaç ürünün resimlerini de ekliyorum. 1.resim internette bulduğum ürün. 2 ve 3. resim benim tv model ve anakartım. Eğer ki birebir uyumlu olursa almayı düşünüyorum. Sizede sormak istedim.

1617c55a27b34071d.jpg

2bbc023b24ccff8a0.jpg

39b637e716dcce94e.jpg

Olabilir ama usb yazılımıyla düzelmez.
Ömer hocam anakartı alıp taktıktan sonra, elimde ki mevcut anakartı revize edebilir miyiz? astarı yüzünden pahalıya mı gelir ne dersiniz?

Merhaba Z ZORBEY07,

Konuyla alakalı firmamızın TV Panel Departmanı ile görüşme sağlayabilirsiniz. Stok durumuna göre size bilgi verebilirler. Ayrıyetten sormak veya danışmak istediğiniz herhangi bir sorunu da paylaşabilirsiniz.

Tel&WhatsApp: (501) 009 50 52

Size en iyi çözümü sunabilmek için bekliyoruz.
sizi arayacağım

Son düzenleme:
Z Çevrimdışı

ZORBEY07

Yeni Üye
10 May 2025
12
38
Tv yi bu haliyle satmaya karar verdim. ne kadara gider arkadaşlar. Alacak kişi anakartı yaptırıp kullanır artık. Dün tv nin arkasını toplarken şarjlı vidalama ile sanırım biraz bastırdım, sağ üst panelde az kırık oluştu, derin değil ama.

TV ayağı hiç kullanılmadı. askı aparatı ile tv duvarda duruyordu.

IMG_4147.jpg

IMG_4148.jpg

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt