Tv yi kendim yapmadım bir elektronikcoye götürdüm sorunu söylediğimde o da anlamadı hatta led üreticisine sordu o da ilk cevaptaki arkadaş gibi arka ışığı kısmayı önerdi ama arka ışığı kıssam bile yine o siyah noktalar beyaz zeminde ya da yeşil zeminde belli oluyorBence odaklama sorunu LCD yi toplarken perdelerin sıralamasını karıştırmış olabilirmisiniz? Ledlerin önünde buzlu bir pleksi olması gerek renk filtreside deniliyor sanirim biraz kalın sonrasında yatay ve dikey hizalama var sanki sizinkinde pleksi yok gibi yada o pleksiyi ledlerden uzaklaştıran ayakları da takmamis olabilirsiniz. Pleksi ledlere doğru yatmış olabilir. Bildiğim kadarı bunlar.
Evet bu ledbarlarda merter üretimi weko ve kaliteli olduğunu iddaa etmişti tamirci keşke yetkili servise goturseydim en azından küçük esnafla uğraşmaz karşımda kurumsal bir yapı olurdu bundan sonra 500 tl fazla bile olsa muhattabım yetkili servis olacaktır her konudaHmojen dağılım dengesizliklerinde lumen değerinin değişmesinin etkisi olmaz.
Görüntüyü görebilecek kadar ışık yoğunluğuna ihtiyaç duyduğumuz her değerde, bu hata kendisini FARK olarak ortaya koyacaktır.
Burada bariz bir işçilik ve uygun olmayan lens ile üretilmiş led bar kullanımı söz konusu.
Belli oranda belirginlik kabul edilir olsa da bu uç noktalarda.
Hayatımın en büyük pişmanlığı, 55'' bir Samsung tv de merter üretimi WEKO led bar kullanmaktı.
Bu gördüğünüz görüntüye kurban olurdunuz.
Hemen arkasından başka üretim ile değiştirdim hiç bir sorun kalmadı.
Bakın şu an size yazdığım tv, ledleri değiştirilmiş bir tv, görmek istersem ben de bu değişimde lenslerin odak sapmalarını görebiliyorum. Peki rahatsız ediyor mu? Hayır. Hatta bu mesajım esnasında şimdi kalkıp bir foto çektim, mesajı yollayınca ekleyeyim konuya. 49'' LB serisi LG tv bu. Ledleri kendim değiştirdim.
Merter bu konuda profesyonellikkten oldukça uzak.Evet bu ledbarlarda merter üretimi weko ve kaliteli olduğunu iddaa etmişti tamirci keşke yetkili servise goturseydim en azından küçük esnafla uğraşmaz karşımda kurumsal bir yapı olurdu bundan sonra 500 tl fazla bile olsa muhattabım yetkili servis olacaktır her konuda
Bu fotoğrafı mertlere attım sorun sizce nedir diye bilmiyoruz dedi ya şaka gibi bunu yapan tamirci tam bir fiyasko adamın id uydu alıcısı bile yok ezbere iş yapan bir esnaf belli ne test ne bisey görüntü geldi mi geldi sonuç odaklı bakıyor pazarlık yaparken 50 tl bile inmedi ama ben bu tv yi onun kafasına atmadım sineye çektim sizin fotoğrafta herhangi bir sorun göremedim çıplak gozel görsem belki farklı olabilir ama fotoğraftan baktığımda sorun yok gibi ama benim fotoğraftan bile bariz belirgin .Merter bu konuda profesyonellikkten oldukça uzak.
Bu sorunu ben kendilerine 2019 Haziran ayında bildirdim aslında. ''İlk defa senden duydum usta'' dediler bana.
3 ay sonra farklı marka ile aynı konu gündeme geldi yine kendilerine aynı bilgiyi verdiğimde tekrar ''İlk defa senden duyduk, hiç şikayet gelmemişti'' dediler
İşini layığı ile yapan küçük esnaf dostlarımız, ustalarımız da var haklarını yemeyelim.
Nice yetkili servisler biliyorum ben, ORİJİNAL malzeme takılsın diye kendilerine verilen ürünlere X marka üreticinin ledlerini takıp yollayan ama ORİJİNAL parası tahsil eden.
Burada önemli olan Sonuç odaklı yaklaşım, İster yetkili, ister yetkisiz servis olsun, işi bitirdikten sonra TEST etmezmisiniz? TEST etikten sonra BU GÖRÜNTÜYÜ görmenize rağmen ürünü tüketiciye ''Tamamdır Abi'' diye teslim edermisiniz?
Asıl odaklanmak gereken nokta bu.
İşe bu açıdan bakarsak benim taktığım ledlerle de o 55'' Samsung led tv olmuştu.
Yani o tv bana hangi arıza ile geldi? Ses var görüntü yok, ledler arızalı.
Ben ledleri değiştirdim mi? Evet
Artık ses ile birlikte görüntü de var mı? Evet
Ben o ürünü o hali ile tüketiciye teslim ettim mi_? Kocaman bir HAYIR
Ben zarar ettim, o ledleri söküp çöpe attım, işini hakkı ile yapan firmadan ledleri alıp taktım ve tüketiciye öyle teslim ettim.
Peki gece yastığa başımı koyunca uyuyabiliyormuyum? Oooooh hem de mışıl mışıl.
Peki bir daha WEKO led kullandım mı? Hani tüketciler bazı markalar için derler ya ''kapımdan içeri sokmam'' diye, İşte bakış açılarını değiştirmedikleri sürece ben de Aölyemden içeri sokmam o markayı.
Her üretici hata yapar, ancak sorun kendisine iletildiğinde ''İlk defa senden duyduk'' diyerek çözümsüzlüğü işaret etmek yerine ÇÖZÜM ODAKLI yaklaşır ve ''ustam derhal gönder lütfen ledleri, hemen gerekli kontrolleri sağlayalım ki hem ustalarımız, hem de tüketiciler mağdur olmasın''.
Peki biz ne gördük Merter'den? ''İlk defa senden duyduk''
Hmmm, üstünden 1,5 sene geçmiş demek ki halen ilk defa duyuyorlar zira aynı sorun devam ediyor.
Düşünün ki siz sesini çıkartan kesimsiniz, Bir de sineye çekenler var onları da hesaba dahil tsek aslında mağduriyetin boyutları ortada da neyse..
Yayınladığım fotoyu gördünüz mü peki? Bir sene oldu o ledleri takalı. Gözünüze ilişen falsolar nerelerde mesela?
Bu konulara dikkat eden birisi olarak yazıyorum ki çıplak göz ile de aynı sonuç.Bu fotoğrafı mertlere attım sorun sizce nedir diye bilmiyoruz dedi ya şaka gibi bunu yapan tamirci tam bir fiyasko adamın id uydu alıcısı bile yok ezbere iş yapan bir esnaf belli ne test ne bisey görüntü geldi mi geldi sonuç odaklı bakıyor pazarlık yaparken 50 tl bile inmedi ama ben bu tv yi onun kafasına atmadım sineye çektim sizin fotoğrafta herhangi bir sorun göremedim çıplak gozel görsem belki farklı olabilir ama fotoğraftan baktığımda sorun yok gibi ama benim fotoğraftan bile bariz belirgin .
Merter Elektronik Merter Elektronik Destek size yardımcı olur.Selamlar Beko B40-LB-5533 televizyonum için led takım ihtiyacım var. Bana başarılı bir marka tavsiye edebilir misiniz rica etsem.