Merhaba kıymetli hocalarım. LG 37LE5300 model televizyonumuz 10 yıllık kesintisiz hizmetinin ardından geçtiğimiz günlerde yıldırım düşmesi sonucu kendisine bağlı olan uydu alıcısı ile birlikte bozuldu. Babam TV'nin fişini çekmiş olmasına rağmen uydu kablosu takılı kaldığı için uydu alıcısı ile birlikte tv de bozulmuş. Güç ışığı yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyordu. Babam TV'yi yereldeki tamirciye götürmüş Tamirci "televizyonun ana kartı yanmış. değişmesi lazım. ama onu da bulamazsınız, boşuna uğraşmayın." demiş. Böyle söylenince TV eve dönmüş. Geçenlerde aile ziyareti yaptık ve tv'yi alıp kendi evime getirdim. İnternetten anakartı buldum ve taktım. Ekrana ışık geldi ama görüntü yerine ekteki fotoda görülen gri beyaz çizgiler geldi. Ustanın söylemine göre hareket edip başka herhangi bir kontrol yapmamıştım. Bu işlerden çok anladığım söylenemez ama benim tahminime göre besleme kartında da sorun var. Kendim yeni bir şey yapmadan önce siz değerli hocalarımın görüşlerine başvurmak istedim. Acaba sorun panelde mi? boşuna besleme kartı ile uğraşmasam mı?