Lenovo All İn One Bilgisayarım Aşırı Derecede Donuyor

Cegero Çevrimdışı

Cegero

Aktif Üye
27 Şub 2021
155
23
Merhaba Dostlar Lenovo All İn One Bilgisayar Kullanıyorum Sistem Gereksimleri İyi Olduğu Halde Hangi Windowsu Kurup Denediysem Aşırı Derecede Donuyor Bilgisayar Çok Geç Açılıyor Uygulamlalar Çok Geç Açılıyor Bilgisayar Açılırken Masaüstünde Bile Donma Oluyor İşlemciden Kaynaklı Olabilir Dedim Yeni Termal Macunu Sürdüm Yeniledim Gene Donma Meydana Geldi Ramlar Çakışıyor Ondan Olabilir Diyip Tek Tek Ramları Denedim Ama Sorun Hala Devam Ediyor Sonrasında Hardiskten Olabilir Diyip Hardiski Bad Sectörden Geçirdim Değiştirdim Neden Donduğunu Halada Anlamış Değilim Yardımcı Olursanız Sevinirim....

Ürün Modeli : Lenovo S400Z

HDD : Toshiba MQ01ABD050

Lenovo.png

Lenovo-2.png

Lenovo-3.png

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Sistem dar boğaza girdiğinde görev yöneticisinde kayağı sömüren uygulama ve hangi donanı mı zorladığına bakar mısın.?

HDD çıkacağını düşünüyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
ozaman nmve ssd al. normal ssd göre çok daha hızlı veri okuma-yazma hızları görürsün.

İşlemci 6. nesil olduğu düşünülürse büyük ihmimal gen3 destekliyordur. Bir ihtimal gen4 desteği varsa kesinlikle gen4 al.

Cegero Çevrimdışı

Cegero

Aktif Üye
27 Şub 2021
155
23
ozaman nmve ssd al. normal ssd göre çok daha hızlı veri okuma-yazma hızları görürsün.

İşlemci 6. nesil olduğu düşünülürse büyük ihmimal gen3 destekliyordur. Bir ihtimal gen4 desteği varsa kesinlikle gen4 al.
işlemci gömüllü hocam değiştiremiyorum

m2 ssd soketi yok

Cegero Çevrimdışı

Cegero

Aktif Üye
27 Şub 2021
155
23
attığın görüntüyü şimdi gördüm. Sistem de yüksek kullanmıyor gözükmüyor.
Cİhazı hiç yeniden kurmayı denedin mi.?
EVET DEFALARCA FORMAT ATTIM HATTA WİNDOWS 10 EN AZ 10 15 KEZ KURDUM AMA DONUYOR ANLAMADIĞIM ŞEKİLDE

Cegero Çevrimdışı

Cegero

Aktif Üye
27 Şub 2021
155
23
cpu sıcaklığını kontrol edermisin. Termal macun kuruması yada fanları aşırı kirlenmesi durumu olabilir.
YENİ TEMİZLEDİK TERMAL MACUNUNDA YENİ DEĞİŞTİRDİK TÜM BAKIMLARI YAPILMIŞTIR

YENİ TEMİZLEDİK TERMAL MACUNUNDA YENİ DEĞİŞTİRDİK TÜM BAKIMLARI YAPILMIŞTIR
GÖREV YÖNETİCİSİNDE DURUMU BELLİ OLURMU NEYDEN KAYNAKLI OLDUĞU

Geri
Üst Alt