LED tv ve LCD tv lerinizi tamircilere vermeden evvel lütfen izleyin.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Kıymetli ustam yazılarınızı okudum ve videonuzu seyrettim öncelikle emeğinize ve ağzınıza sağlık
Adem Helvacı Adem Helvacı
Ustam benim samsung marka 55 inç led tv var iki gün önce şöyle bir problem ile karşılaştım örneğin star tv seyrediyorum kanal değiştiriyorum geçtiğim kanalda halen ster tv nin logosu oluyor bu arıza nedendir ayrıca elim anahtar tutar kendi imkanlarımla bunu tamir edebilirmiyim
şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar
ES serisi ise, D serisi ise zaten bilinen kronik sorunlar ancak tam model yazarsanız üretimde kullanılan paneli tespit ederek ona göre cevap verebilirim :ok

M Çevrimdışı

mateseko

Aktif Üye
4 Nis 2018
67
42
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam merhaba sizin tavsiyeniz üzerine Samsung c750 TV tamirciye verdim 2 ay önce hatırlatmak için tvdeki sorun panel sıvı teması sonucu sol taraf 5cm kalınlığında beyaz çizgi ve yanlamasına çizgiler vardı 550tl ye yaptırdım yaptılar duzeltilerde tek sıkıntı sol yandaki 5cm beyaz çizgi gitmişti 2 tane saç kılı kadar mavi ve kırmızı renk vardı sıkıntı olmadı benim açımdan bu şekilde kullanıyordum 1 yıl panel garantisi verildi ama 3 hafta içinde tekrar yanlamasına çizgiler oluştu saolsun yine TV evden gelip aldılar bir hafta bekleme sonucunda yapıldı denip tv yi getirdiler ama ertesi gün yine sorun oldu tekrar TV ramircisini aradım 2 gün sonra tekrar gelip aldılar anladığım kadarıyla panel tamirini bı b firmasına yaptırıp öyle bana getiriyorlar kontrol etmeden oturduğum ev 5 kat ve asansör yok en sonunda firmaya dedim getiren arkadaşa üzülüyorum 3 sefer gelip gitti helal olsun firmaya hiç ters bir cümle dahi kullanmadilar son kez alındı dedim 1 2 hafta dursun çalıştırıp öyle getirin ben paradan vazgeçtim getiren arkadaşa üzülüyorum dedim onlarda bu sefer olmazsa para iadesi yapicaklarini söylediler b firması demiş bu panel düzelmez duzelsene yine aynı sorunu yaşatacak diye tamir görmemiş panel araştırıp bulmuşlar şimdi panel takılmasını bekliyorum bir haftadır böyle firmalarda var Allah razi olsun verilen paranın kurusu kurusunu hakkediyorlar ve bana denilen şey eyer panelde en ufak sıkıntı cikarasada paranı iade edicem dedi yine şimdi ben bu adamlardan nasıl para iadesi alabilirimki bu yapılan işlerden sonra 3 sefer gelip gitmek 200 300 TL mazot parası tutmuştur üstüne üstlük 5 katta tek başına taşıması kurması var inşallah takılan panelde sorun cikmazda adamların emekleri boşa cikmamis olur tabi b firması oyalayip paneli takarlarsa TV me kavuşacam hanım her gün kızıyor 1 ay olucak en son ki arızadan sonra

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam merhaba sizin tavsiyeniz üzerine Samsung c750 TV tamirciye verdim 2 ay önce hatırlatmak için tvdeki sorun panel sıvı teması sonucu sol taraf 5cm kalınlığında beyaz çizgi ve yanlamasına çizgiler vardı 550tl ye yaptırdım yaptılar duzeltilerde tek sıkıntı sol yandaki 5cm beyaz çizgi gitmişti 2 tane saç kılı kadar mavi ve kırmızı renk vardı sıkıntı olmadı benim açımdan bu şekilde kullanıyordum 1 yıl panel garantisi verildi ama 3 hafta içinde tekrar yanlamasına çizgiler oluştu saolsun yine TV evden gelip aldılar bir hafta bekleme sonucunda yapıldı denip tv yi getirdiler ama ertesi gün yine sorun oldu tekrar TV ramircisini aradım 2 gün sonra tekrar gelip aldılar anladığım kadarıyla panel tamirini bı b firmasına yaptırıp öyle bana getiriyorlar kontrol etmeden oturduğum ev 5 kat ve asansör yok en sonunda firmaya dedim getiren arkadaşa üzülüyorum 3 sefer gelip gitti helal olsun firmaya hiç ters bir cümle dahi kullanmadilar son kez alındı dedim 1 2 hafta dursun çalıştırıp öyle getirin ben paradan vazgeçtim getiren arkadaşa üzülüyorum dedim onlarda bu sefer olmazsa para iadesi yapicaklarini söylediler b firması demiş bu panel düzelmez duzelsene yine aynı sorunu yaşatacak diye tamir görmemiş panel araştırıp bulmuşlar şimdi panel takılmasını bekliyorum bir haftadır böyle firmalarda var Allah razi olsun verilen paranın kurusu kurusunu hakkediyorlar ve bana denilen şey eyer panelde en ufak sıkıntı cikarasada paranı iade edicem dedi yine şimdi ben bu adamlardan nasıl para iadesi alabilirimki bu yapılan işlerden sonra 3 sefer gelip gitmek 200 300 TL mazot parası tutmuştur üstüne üstlük 5 katta tek başına taşıması kurması var inşallah takılan panelde sorun cikmazda adamların emekleri boşa cikmamis olur tabi b firması oyalayip paneli takarlarsa TV me kavuşacam hanım her gün kızıyor 1 ay olucak en son ki arızadan sonra

Selamlar; Dolaylı bazı cümleler kurmak isterim bu vesile ile.

Bu güne kadar forum ortamlarında yazdığım hiç bir şeyi, farazi veya kulaktan dolma bilgiler ile yazmadım. Mutlaka ama mutlaka tecrübe ettiğim, tecrübe edindiğim konularda gerçek bilgileri paylaşmayı prensip edindim, işte panel onarım dünyasına girmemin en önemli nedenlerinden birisi de zaten bu işin üzerinde yorum yaparken GERÇEK tecrübe ve gerçek bilgi üzerinden yorum yapabilmekti.

Bunları şu nedenle yazdım, eğer bu konuda tecrübe edinmiş birisi olmasaydım sizin yaşadıklarınıza bakış açım farklı olurdu ancak işin içinde birisi olarak elbette daha farklı bakıyorum. Bunu, aynı meslek dalında olduğum bir işletmeyi kaytarmak adına yazmıyorum kaldı ki bu konularda acımasız yorumlarım olduğunu bilirsiniz, benim için tek önemli unsur gerçeklik ve doğruluktur o nedenle yaşadığınız sorunları size yaşatan işletmenin bu konuda art niyetli yaklaşmadığına dair benim de iyi niyetli düşüncelerim olduğunu bilmenizi isterim.

Başka bir bakış açısına sahip olsam ''Bu ne yaaaa, deneme yanılma usulü iş mi yapıyorlar, adam gibi yapsınlar denesinler öyle göndersinler'' derim. Ancak içinde olup birebir kendi ellerinizle yaptığınız işlerde siz de bu sorunlarla karşılaşabiliyorsanız, demek ki bu işin fıtratında bu var diyebiliriz.

Bu branşa yeni adım attığım dönemlerde bilgi ve tecrübeme güvenmeyerek çalıştığım bir firmaya yolladığım ürünlerde de bizzat tüketici olarak kendim aynı sorunları yaşadım. Yine bizzat kendim ''bu ne yaaa yaptırdık geri döndü, yaptırdık geri döndü'' diye sitem ettim. Sonra kendi yaptıklarımı uzun soluklu teste aldığımda, kendisi arıza yapan ürünler ile sıvı teması sonucu arıza yapan ürünler arasında büyük fark olduğunu gördüm.

Bu doğrultuda bu branşta edindiğim tecrübeleri elbette yine sizlerle paylaşmaya devam ediyor olacağım. Hiç belli olmaz belki de ilerleyen zamanlarda sizlere yine bir video çekerek, panel onarım işlemlerinin yaptırılması için olumlu ve olumsuz koşulları belirten bir bilgi paylaşımında bulunabilirim ve belki de aslında 300-500tl ye kurtarılıyormuş gibi olan ürünlere verilen paraların kısa süreli heveslere kurban edilen paralar olduğunu söyleyebilirim.

Bunun için daha zamana ihtiyacımız var, daha çok tecrübe edinmem lazım ancak sizin özelinizde yaşanan konuda art niyet olmadığına emin olduğumu belirtmek isterim.

Para konusuna gelince, o tamamen beşeri ilişkiler olarak işletme ile sizin aranızdaki konu, karşılıklı helalleştikten sonra iki taraf için de sorun olmayacak bir sonuç elbette bizleri mutlu edecek olan sonuç olur :ok

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Merhaba, Bu yazınıza istinaden daha önce açmış olduğum konuyu tekrar size hatırlatmak istedim daha önce bir cevap vermemiştiniz. Elim biraz yatkın sayılır. Tv yi açıp inceledim . Sorun anakarttan mı yoksa tvnin üzerindeki alıcıdan mi kaynaklanıyor arıza tespiti yapamadım Henüz tamirciye vermedim .Sony servisine ittim durumu adama anlattım oradaki tamirci televizyona daha bakmadan sorunun anakarttan olduğunu söyledi 1500-2000 lira arası ücreti olur dedi

https://tavsiyeforumu.com/konu/sony-android-tv-ilginc-kumanda-algilama-sorunu.5005/

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhaba, Bu yazınıza istinaden daha önce açmış olduğum konuyu tekrar size hatırlatmak istedim daha önce bir cevap vermemiştiniz. Elim biraz yatkın sayılır. Tv yi açıp inceledim . Sorun anakarttan mı yoksa tvnin üzerindeki alıcıdan mi kaynaklanıyor arıza tespiti yapamadım Henüz tamirciye vermedim .Sony servisine ittim durumu adama anlattım oradaki tamirci televizyona daha bakmadan sorunun anakarttan olduğunu söyledi 1500-2000 lira arası ücreti olur dedi

https://tavsiyeforumu.com/konu/sony-android-tv-ilginc-kumanda-algilama-sorunu.5005/
Cevap yazdım kontrol ediniz :ok

omrdml Çevrimdışı

omrdml 

Aktif Üye
19 Eyl 2019
354
Adem abi teşekkürler paylaşımınız için. Yaşadığımız çoğu sıkıntıyı dile getirdiniz.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem abi teşekkürler paylaşımınız için. Yaşadıklarımız çoğu sıkıntıyı dile getirdiniz.
Ne esnafa düşmanız ne de tüketiciye, Sadece HERKESİN adil ve eşit paydaşda olmasını istiyoruz o kadar.
Ustalarımız emeğinin karşılığını, tüketiciler de verdiği paranın karşılığını alsın istiyoruz o yüzden birbirimizi iyi anlıyoruz sanırım değerli kardeşim ?

O zaman çay?

:cay

omrdml Çevrimdışı

omrdml 

Aktif Üye
19 Eyl 2019
354
Vallaha demli çayımız her zaman mevcut. Bir gün yolum düşerse de ben size uğrarım sizinde düşerse mutlaka beklerim. Hurda led barlardan yaptığım armatür çalışmalarımı da gösteririm. :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
İzmir, Karşıyaka, Alaybey Çarşısı. Damla Elektronik.
Yok artık, Benim eski çevrem sayılır. :kiskis

Aslen Karşıyakalıyım, belki biliyorsundur. Annem ve Kardeşim halen orada oturuyor, Alaybey Eski Tansaş karşı sokağında, Lise vardı ya hani, (Adını unuttum ama Karşıyaka lisesiydi sanırım) Onun hemen arka sokağında :)

Nasip olursa bir gelişimde ziyaret ederim mutlaka :ok

Geri
Üst Alt