LED tv ve LCD tv lerinizi tamircilere vermeden evvel lütfen izleyin.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Selamlar Arkadaşlar;

Forum özel üyemiz olan The_SreT The_SreT Kardeşimizin yaşadığı tatsız tecrübe, bendeki bardağı taşıran son damla oldu ve bu konuya da parmak basmak ve dikkat çekmek istedim.

Sizlerden tek ricam, toplumu ve kitleleri daha da bilinçlendirebilmek adına destek vermeniz ve mümkün olabildiğince bu konuyu çevrenize yaymanız yöndedir. Biliyorsunuz reklama veya popülasyona ihtiyacı olan insanlar değiliz, ancak konu hassas bu nedenle destek istedim sizlerden. :ok

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,341
Ağzına sağlık Adem Helvacı Ado hocam , baştan biraz canımı sıksada bu başıma gelen olay , televizyonum çalıştığı için kendimi avutuyordum. Ama senin şu video'yu çekmene vasıta olduğum için , iyikide böyle birşey yaşamışım diyorum şimdi. Hayatımda ilk defa yetkili servis dışında bir tamirciye gittim , oda bir arkadaşım vasıtasıyla , yaa bizim şu arkadaş var televizyon tamircisi işte , dükkanıda yakın ver yapsın hemen ne uğraşcan gibi bir muhabbetten sonra. Artık bu tamirci arkadaş Tv'ye ne yaptı bilmiyorum , belkide çok basit birşeydi ama , Adem hocamızında dediği gibi , fazla birşeyi yokmuş bir lehim yaptım işte , 150 lira ver dese tabiki karşı çıkardım. Belkide bu sebepten dolayı tamircileride bu yalanları söylemeye iten biz tüketicileriz. Ama Adem hocamın bu video'sunu izledikten sonra böyle bir çıkışma yapmaman gerektiğinide öğrenmiş bulundum. Gel gelelim ben bundan sonra zaten bireysel tamircilere gitmem , zaten giden biride değilim , dediğim gibi arkadaş söyleyince iyi hadi götürüp verelim tv'yi dedim. Çağırırım evime yetkili servisi herşeyi mevzuata uygun belgeli , faturalı bir şekilde yaptırırım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ağzına sağlık Adem Helvacı Ado hocam , baştan biraz canımı sıksada bu başıma gelen olay , televizyonum çalıştığı için kendimi avutuyordum. Ama senin şu video'yu çekmene vasıta olduğum için , iyikide böyle birşey yaşamışım diyorum şimdi. Hayatımda ilk defa yetkili servis dışında bir tamirciye gittim , oda bir arkadaşım vasıtasıyla , yaa bizim şu arkadaş var televizyon tamircisi işte , dükkanıda yakın ver yapsın hemen ne uğraşcan gibi bir muhabbetten sonra. Artık bu tamirci arkadaş Tv'ye ne yaptı bilmiyorum , belkide çok basit birşeydi ama , Adem hocamızında dediği gibi , fazla birşeyi yokmuş bir lehim yaptım işte , 150 lira ver dese tabiki karşı çıkardım. Belkide bu sebepten dolayı tamircileride bu yalanları söylemeye iten biz tüketicileriz. Ama Adem hocamın bu video'sunu izledikten sonra böyle bir çıkışma yapmaman gerektiğinide öğrenmiş bulundum. Gel gelelim ben bundan sonra zaten bireysel tamircilere gitmem , zaten giden biride değilim , dediğim gibi arkadaş söyleyince iyi hadi götürüp verelim tv'yi dedim. Çağırırım evime yetkili servisi herşeyi mevzuata uygun belgeli , faturalı bir şekilde yaptırırım.

Aklın yolu bir azizim. :ok
Tabi şu an susuyorum ama günü geldiğinde yetkili servis dünyasında neler dönüyor, hangi markalarda neler neler var bilmediğiniz, gün gelir onları da açıklarım elbette :kiskis

H Çevrimdışı

Hasan Kara

Yeni Üye
9 Ocak 2019
2
54
Selamlar Arkadaşlar;

Forum özel üyemiz olan The_SreT The_SreT Kardeşimizin yaşadığı tatsız tecrübe, bendeki bardağı taşıran son damla oldu ve bu konuya da parmak basmak ve dikkat çekmek istedim.

Sizlerden tek ricam, toplumu ve kitleleri daha da bilinçlendirebilmek adına destek vermeniz ve mümkün olabildiğince bu konuyu çevrenize yaymanız yöndedir. Biliyorsunuz reklama veya popülasyona ihtiyacı olan insanlar değiliz, ancak konu hassas bu nedenle destek istedim sizlerden. :ok

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

LG 42lb var ekranda 1 tl büyüklüğünde beyazlık var . Nedir acaba ? Bende Emekli havacıyım. İyi günler teşekkürler
Selamlar Arkadaşlar;

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

LG 42lb var ekranda 1 tl büyüklüğünde beyazlık var . Nedir acaba ? Bende Emekli havacıyım. İyi günler teşekkürler

Led bar arızanız mevcut :ok (Led bar üzerindeki hüzme kırıcı, halk diliyle boncuk düşmüş)

Rahmetli babam da hava kuvvetlerindeydi. Son görev yeri 1. Taktik Ana Jet Üs K.lığıydı :ok

H Çevrimdışı

Hasan Kara

Yeni Üye
9 Ocak 2019
2
54
Malatya İstanbul Balıkesir 9. Üs görev yerleri.Teşekürler. Adem bey . Videolar yardımcı oldu. Maliyet ne kadar olur tahmini olarak. Bir de İzmir de güvenilir bir tamirci önerirmisiniz. Şimdi prensip falan demeyin bizim bulacağımızdan daha iyi dir mutlaka

Tabi şu an susuyorum ama günü geldiğinde yetkili servis dünyasında neler dönüyor, hangi markalarda neler neler var bilmediğiniz, gün gelir onları da açıklarım elbette :kiskis

Z Çevrimdışı

zeki1981

Yeni Üye
19 Ocak 2019
1
43
adem hocam merhaba sizin hizmet verdiğiniz bi dükkanınız filan varmı?
iki adet televizyon var tamir olması gereken.

Selamlar Arkadaşlar;

adem hocam merhaba sizin hizmet verdiğiniz bi dükkanınız filan varmı?
iki adet televizyon var tamir olması gereken.

Son düzenleme:
yuksek Çevrimdışı

yuksek

Aktif Üye
16 Mar 2018
51
Videoyu izledikten sonra, panel tozlanması yüzünden garantiden servise vermeyi düşündüğüm televizyonumu, acaba vermesem mi diye düşünmeye başladım:) İşin kötü tarafı 1-2 aya garanti süresi doluyor. @Ado,

A Çevrimdışı

AVCI01

Yeni Üye
5 Nis 2019
2
61
Merhaba Adem bey,
Televizyon ile ilgili yayınlarınızı izleyerek bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Emeğiniz için teşekkür ederim. Benim sorunum mevcut LG 42 LW 570S televizyonum ile ilgili. Tv izlerken ekran karararak ses ve görüntü gitti. LG servisine götürdüm. Servis anakart arızalı diyerek 650 tl talep etti. Yayınınızı izledikten sonra onarım detayını sorduğumda anakartı İstanbul lg merkezine gönderip işlemcisinin değiştirileceğini ifade ettiler. 6 ay garanti verdiler. Tv anakartımın kodu EAX63686303 (3)'dır. Araştırmalarım neticesinde n11 de sıfırı 505 tl olarak gördüm. Link aynı satıcı amazon com tr de ynı malzemeyi satıyor. Ürünün izmirde 200 tl tamiri yapılıyor. Link . Sonuç olarak tamir 200 yenisi 500 olarak görülüyor. Bu konuda sizin yorumunuzu almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhaba Adem bey,
Televizyon ile ilgili yayınlarınızı izleyerek bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Emeğiniz için teşekkür ederim. Benim sorunum mevcut LG 42 LW 570S televizyonum ile ilgili. Tv izlerken ekran karararak ses ve görüntü gitti. LG servisine götürdüm. Servis anakart arızalı diyerek 650 tl talep etti. Yayınınızı izledikten sonra onarım detayını sorduğumda anakartı İstanbul lg merkezine gönderip işlemcisinin değiştirileceğini ifade ettiler. 6 ay garanti verdiler. Tv anakartımın kodu EAX63686303 (3)'dır. Araştırmalarım neticesinde n11 de sıfırı 505 tl olarak gördüm. Link aynı satıcı amazon com tr de ynı malzemeyi satıyor. Ürünün izmirde 200 tl tamiri yapılıyor. Link . Sonuç olarak tamir 200 yenisi 500 olarak görülüyor. Bu konuda sizin yorumunuzu almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Merhabalar. Tipik ve klasik bir LG servisi ahlaksızlığı ile karşı karşıyayız.
Buna benzer bir konuda da yine tüketiciye 1300TL kart fiyatı verilmişti lakin anakartın gerçek fiyatının 574tl olduğunu öğrenmiştik. (Sıfır)
Yetkili servisin size verdiği fiyat, kesinlikle gerçekten kartı değiştirerek vereceği fiyat değildir buna emin olabilirsiniz. Ben sorunun çok daha basit olduğuna eminim ancak şu aşamadan sonra o servisten o tv yi o küçük sorun ile geri alamazsınız maalesef.

Siz asıl paneli sapasağlam kurtarmaya bakın ben anakarttan vazgeçmeye razıyım bu koşullarda.

Tamirli kart ile yeni anakart arasındaki belirleyici etken tv nin yaşıdır diye düşünüyorum. 5 yaşını geçmiş bir tv için yüksek onarım bedelleri ödemek ciddi ve gereksiz bir risk olur zira zaten 4-6 yaş aralığında artık paneller de sorun çıkartmaya başlıyorlar.

TV nin genel çalışır durumunda panelde dikkatinizi çeken bir şey varmıydı?

A Çevrimdışı

AVCI01

Yeni Üye
5 Nis 2019
2
61
Hızlı cevap için teşekkür ederim. Adem bey tv'yi 8 yıldır sorunsuz olarak kullanıyorum. Panelde hafif bulutlanma ( ölü piksel için testi için siyah renk koyduğumda) vardı. Ama tv seyrederken herhangi bir olumsuzluk yaratmıyor. Başka bir problem olmadı şu ana kadar. Selamlar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Hızlı cevap için teşekkür ederim. Adem bey tv'yi 8 yıldır sorunsuz olarak kullanıyorum. Panelde hafif bulutlanma ( ölü piksel için testi için siyah renk koyduğumda) vardı. Ama tv seyrederken herhangi bir olumsuzluk yaratmıyor. Başka bir problem olmadı şu ana kadar. Selamlar.
Hmmmm 8 yaşında tv için şahsi olarak ben yüksek masraf kesinlikle etmezdim.

Eğer sorunsuz olduğu garanti ediliyor ise tamirli kart daha doğru bir karar olabilir.

Ancak elbette ki sıfır anakartın ne denli daha doğru karar olabileceğine dair de tez sunabilirim.

Zaten 200tl vereceğim, 300 daha verir riske girmem diye de düşünebilirsiniz.

8 Yaşında bir paneliniz olduğunu lütfen unutmayınız :ok

D Çevrimdışı

denizturcan

Yeni Üye
7 Kas 2019
3
47
Kıymetli ustam yazılarınızı okudum ve videonuzu seyrettim öncelikle emeğinize ve ağzınıza sağlık
Adem Helvacı Adem Helvacı
Ustam benim samsung marka 55 inç led tv var iki gün önce şöyle bir problem ile karşılaştım örneğin star tv seyrediyorum kanal değiştiriyorum geçtiğim kanalda halen ster tv nin logosu oluyor bu arıza nedendir ayrıca elim anahtar tutar kendi imkanlarımla bunu tamir edebilirmiyim
şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar

Geri
Üst Alt