Led TV ayarları

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Sevgili üstadımız Can abimiz'in bana dediği gibi "sen dinamikçisin" :kiskis

Montaj lara gittiğim evlerde de ilk işim insanlara önce doğal mod üzerinde tanıtım yapıp beğenip beğenmediklerini sorup "Beğendim, çok güzel" gibi yanıtları aldıktan sonra modu dinamik olarak değiştirip tepkilerini, yüz ifadelerini gözlemlemek olur. :ok

Buradaki amaç, tv nin aslında limitlerini gösterebilmektir lakin dün gece yeni evli bir çiftin evine kurduğum tv de bir örnekleme yaptım ve dinamik moda alıp ışığı kapattım, gözler kısıldı otomatik olarak ve tabi doğal yapınca gözler de rahatladı.

Diyeceğim o ki ben de aslında bu işin bir standart modu olmadığını düiünenlerdenim zira gün ışığında başka, güneş batımında başka, gece başka, atv de başka, fox da başka tepkiler alabileceğimiz bir aygıtın bize stabil bir sunum yapmasını beklemiyorum.

Yine de belirteyim benim kontrast oranım en sonda, renkler ten rengine adapte, ışık ise gözlerimin hassasiyeti nedeniyle genelde kısıktır. Otomatikk arka aydınlatmayı kullanmayı sevmiyorum o nedenle gündüz en yüksek, gece en düşük olarak kendim değiştiririm.

Renk kıstasım Beyazdır.

1 süt beyaz
2 ten rengi

Bunları alabiliyorsam renk ayarı olmuş demektir benim için.

Sorun şu ki 43109st AWOX TV de atv de ten odaklı yaptığım renk aylarından Sonra FB tv de Ali Koç muydu o arkadaşın adı hatırlamıyorum onu gördüm adam hayalet görmüş bembeyaz olmuş gibiydi :kop

Tem rengini nasıl yaptığımı sormuşsunuz. Tabi insanlarda dahi bu değişkendir biliyorum lakin ortalama bir insan teni rengine en yakın olacak şekilde gerek ren kaydırması, gerekse ten ayarından kendime uygun şekilde bırakıyorum.

Kendi televizyonlarımda ise inanın hiç kasmıyorum zira günde 20 kere başkalarının tv lerinde denge kurmaya çalışınca evde çok da uğraşayım gelmiyor :kiskis

Konuyu çok paylaşımcı ve faydalı bulduğumu belirtmek isterim, elinize sağlık :ok

Ben de üyemizin dinamik ayar seven insanlardan olduğunu tahmin ettim ancak önce doğal yoldan ilerleyeyim dedim.
CMO panelle dinamik zor.
Alcan bir tane LG, Samsung ver coşkuyu. :sirit

Geri
Üst Alt