Led TV ayarları

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Evet arkadaşlar genel olarak TV'lerimizin genel ayarları hakkında fikir alışverişi yapabiliriz. Mesela kesinlik az mı çok mu iyi yada arka ışık aydınlatması nasıl olmalı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Mesela ado bey keysmart videosunda görüntüyü ten rengine yaklaştırmaya çalıştım dediniz. Ne tür ayar yaptınız?

Son düzenleme:
TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Arka ışık ayarı kontrast hangi düzeyde olmalı?
Ve kalibrasyon yapabilme imkanımız olabilir mi?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Bu sizin göz zevkinize ve izleme senaryonuza bağlı.
TV yayınları için fazla mücadele vermeyin bence çünkü iş daha çok yayın yapan kanalda bitiyor.
Ben keskinliği fazla artırma taraftarı değilim, içeriğin bit oranı yükseldikçe görüntü tatmin ediyor zaten.
Arka ışık otomatikte benim.

M Çevrimdışı

mesutank 

Süper Üye
4 Şub 2018
656
45
Her kanalda renk ayarı farklı birbirini tutmuyor onun icin pek takmamak gerek...

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
arka ışık açık, ayarlar dinamikte, kesinlik kontrast renkler en full, filmdeki oyuncular karaciğerler pertmiş gibi geziyor :)

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Peki istediğiniz görüntü nasıl bir görüntü?
Asıl istediğim kaliteli bir plazma görüntüsü ama nafile... İstediğim görüntü orijinal standart görüntü kontrast keskinlik renk doyumu vs. Fakat bunlarda sağlıklı bir kalibrasyon ile yapılan işler. Yani fabrikanın sunduğu değerler değilde daha doğal abartısız gibi... Her kanalında farklı farklı görüntü değerleri mevcut buda zor gibi tabiki

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Asıl istediğim kaliteli bir plazma görüntüsü ama nafile... İstediğim görüntü orijinal standart görüntü kontrast keskinlik renk doyumu vs. Fakat bunlarda sağlıklı bir kalibrasyon ile yapılan işler. Yani fabrikanın sunduğu değerler değilde daha doğal abartısız gibi... Her kanalında farklı farklı görüntü değerleri mevcut buda zor gibi tabiki

Fazla takıntılı iseniz o iş AWOX televizyon ile zor olabilir. Belki pahalı kaliteli uydu alıcılardan biri ile kullanırsanız iş değişebilir. Doğal renkler istiyorsanız dinamik kontrastı tamamen kapatmanızı ve renk ayarını soğuk ya da ılık yerine normal yapmanızı tavsiye ederim. AWOX'un menüsünde neler var bilmediğim için fazla birşey söyleyemiyorum. TV önümde olsa ayar yapardım.:sirit

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
arka ışık açık, ayarlar dinamikte, kesinlik kontrast renkler en full, filmdeki oyuncular karaciğerler pertmiş gibi geziyor :)

Sevgili üstadımız Can abimiz'in bana dediği gibi "sen dinamikçisin" :kiskis

Montaj lara gittiğim evlerde de ilk işim insanlara önce doğal mod üzerinde tanıtım yapıp beğenip beğenmediklerini sorup "Beğendim, çok güzel" gibi yanıtları aldıktan sonra modu dinamik olarak değiştirip tepkilerini, yüz ifadelerini gözlemlemek olur. :ok

Buradaki amaç, tv nin aslında limitlerini gösterebilmektir lakin dün gece yeni evli bir çiftin evine kurduğum tv de bir örnekleme yaptım ve dinamik moda alıp ışığı kapattım, gözler kısıldı otomatik olarak ve tabi doğal yapınca gözler de rahatladı.

Diyeceğim o ki ben de aslında bu işin bir standart modu olmadığını düiünenlerdenim zira gün ışığında başka, güneş batımında başka, gece başka, atv de başka, fox da başka tepkiler alabileceğimiz bir aygıtın bize stabil bir sunum yapmasını beklemiyorum.

Yine de belirteyim benim kontrast oranım en sonda, renkler ten rengine adapte, ışık ise gözlerimin hassasiyeti nedeniyle genelde kısıktır. Otomatikk arka aydınlatmayı kullanmayı sevmiyorum o nedenle gündüz en yüksek, gece en düşük olarak kendim değiştiririm.

Renk kıstasım Beyazdır.

1 süt beyaz
2 ten rengi

Bunları alabiliyorsam renk ayarı olmuş demektir benim için.

Sorun şu ki 43109st AWOX TV de atv de ten odaklı yaptığım renk aylarından Sonra FB tv de Ali Koç muydu o arkadaşın adı hatırlamıyorum onu gördüm adam hayalet görmüş bembeyaz olmuş gibiydi :kop

Tem rengini nasıl yaptığımı sormuşsunuz. Tabi insanlarda dahi bu değişkendir biliyorum lakin ortalama bir insan teni rengine en yakın olacak şekilde gerek ren kaydırması, gerekse ten ayarından kendime uygun şekilde bırakıyorum.

Kendi televizyonlarımda ise inanın hiç kasmıyorum zira günde 20 kere başkalarının tv lerinde denge kurmaya çalışınca evde çok da uğraşayım gelmiyor :kiskis

Konuyu çok paylaşımcı ve faydalı bulduğumu belirtmek isterim, elinize sağlık :ok

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45

Bununla ilgili bir makale yada konu farklı farklı sitelerde dolaşıyor. Ado ustanın dediği gibi bence en belirgin farklar gündüz ve gece farklı oluyor. Bence aşırı dinamikte renkten dolayı ayrıntılar çizgiler kayboluyor. Birde kanalların farklı kaliteleri değişkenlik gösteriyor Led panellerde... Anime gibi boyalı görüntü gibi geliyor Led panel görüntü kaliteleri.. Mesela cep telefonunda da amoled ekranı sevmem. İps ekran tercihimdir. Birde test yayınlarındaki dikey renklerden ayar kısmen yapılabiliyor. Ama yinede göze ne hitap ediyorsa onda kararlı kılınmalı galiba :ok

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
şaka
Sevgili üstadımız Can abimiz'in bana dediği gibi "sen dinamikçisin" :kiskis

Montaj lara gittiğim evlerde de ilk işim insanlara önce doğal mod üzerinde tanıtım yapıp beğenip beğenmediklerini sorup "Beğendim, çok güzel" gibi yanıtları aldıktan sonra modu dinamik olarak değiştirip tepkilerini, yüz ifadelerini gözlemlemek olur. :ok

Buradaki amaç, tv nin aslında limitlerini gösterebilmektir lakin dün gece yeni evli bir çiftin evine kurduğum tv de bir örnekleme yaptım ve dinamik moda alıp ışığı kapattım, gözler kısıldı otomatik olarak ve tabi doğal yapınca gözler de rahatladı.

Diyeceğim o ki ben de aslında bu işin bir standart modu olmadığını düiünenlerdenim zira gün ışığında başka, güneş batımında başka, gece başka, atv de başka, fox da başka tepkiler alabileceğimiz bir aygıtın bize stabil bir sunum yapmasını beklemiyorum.

Yine de belirteyim benim kontrast oranım en sonda, renkler ten rengine adapte, ışık ise gözlerimin hassasiyeti nedeniyle genelde kısıktır. Otomatikk arka aydınlatmayı kullanmayı sevmiyorum o nedenle gündüz en yüksek, gece en düşük olarak kendim değiştiririm.

Renk kıstasım Beyazdır.

1 süt beyaz
2 ten rengi

Bunları alabiliyorsam renk ayarı olmuş demektir benim için.

Sorun şu ki 43109st AWOX TV de atv de ten odaklı yaptığım renk aylarından Sonra FB tv de Ali Koç muydu o arkadaşın adı hatırlamıyorum onu gördüm adam hayalet görmüş bembeyaz olmuş gibiydi :kop

Tem rengini nasıl yaptığımı sormuşsunuz. Tabi insanlarda dahi bu değişkendir biliyorum lakin ortalama bir insan teni rengine en yakın olacak şekilde gerek ren kaydırması, gerekse ten ayarından kendime uygun şekilde bırakıyorum.

Kendi televizyonlarımda ise inanın hiç kasmıyorum zira günde 20 kere başkalarının tv lerinde denge kurmaya çalışınca evde çok da uğraşayım gelmiyor :kiskis

Konuyu çok paylaşımcı ve faydalı bulduğumu belirtmek isterim, elinize sağlık :ok

hocam FBTV'deki Ali Koç görüntüsünü kıstas almasaydın keşke. 4 haftada 3 mağlubiyet üzerinede eski başkandan 800m euro borç kalınca babyface janti ultra yağuşuhlu başkanımızın yüzü epeydir bembeyaz zaten. sen koskoca Koç holdingi bırak gel Fenerbahçe'mize başkan ol akıl işi değil. sizden ricam takımımız çıkışa geçmeden ekrandaki hiçbir Fenerbahçe'li simayı ayarlarınızda kıstas olarak almayın :hihi

Geri
Üst Alt