Bu problemi çok kısa zaman önce bizzat yaşadım,köyde ahmet abinin tv tamirciye gitmiş,merceği çıkartıp tek led değiştirmişler (keşke foto alsaymışım,örnek olacaktı) ,ahmet abi dediki "alocum,bunu 5 ay kulanamadık".
Söktüğümde sağlam ledleri ölçmek için beyaz boyayı çizmişler 3 takımın hepsi çizikti,hadi tamam kabul edelim,başka türlü bulunamayacaktı diyelim,hata belliydi zaten ,led arızası ,çizmenin anlamı yoktu bence ,ama bana ahmet abinin cevabı çok dikkat çekici gelmişti ki elektronikten hiç anlamayan bir çiftçidir kendisi ,bana "eğer beni arayıp , abi senin ledler değişecek,takımı şu fiyat ama daha sağlıklı olur deseydi kesin değiştir kardeşim derdim" dedi,çünkü neden dediğini de şöyle açıkladı bana :
"alocum, diskaronun (traktörün arkasına taktığı disk şeklinde öğütücü) bir civatası kırıldığında takım olarak değiştiriyorum,çünkü değişmeyenler daha eski ve kullanılmış olduğundan bu sefer onlar kırılıyor ,hadi yine civata değiştirmeye gidiyorum"
Ne kadar mantıklı değilmi düşüncesi
Ne kadar kızarlarsa kızsınlar ,bir çiftçi bunu düşünebiliyor ama elektronik uzmanıyım diyen tamirciler asla düşünemiyorlar ne yazıkki,bu benim yaşadığım ilk olay değildir ve elektronikten bu güne kadar asla para kazanmış biri olmadığımı da belirteyim.
Sadece elektronikçiler yapmıyor bunu,pazar günü kayınbiraderimdeydik,evin priz ve anahtarlarını değiştirecekmiş "alo usta müsaitsen sende gel " dedi (ben usta değilimdir ama bana hep öyle hitap eder),işin aslı bana değiştir dedi de ben ehliyetim yok dedim,nemelazım ,ama gelen elektrikçi buattan aşağı inen kabloyu tümden değiştireceğine ,eskiyi çekip buna kablo eklemek isteyince şaşırdım,müdahele ettim hemen ,bana "abi elimde bu boy kablo var,atayımmı" dedi,at usta dedim,sen zaten o kablonun ücretini almışsın diğer iş yaptırandan diye de ekledim,ben öyle deyince mecburen yeni kablo çekmek zorunda kaldı ,çünkü adam eve gelip ölçü alıp ona göre de fiyat vermiş ,utanmadan elindeki kabloyu tabiri caizse "kakalamaya" kalkıyordu,ki kaç tane buat var evde (kiracının marifeti bu kablo olayı,onu da yazayım)
NOT:
Bütün tamircileri aynı sepete koymadığımı da belirteyim bu arada