Led arızası mı?

meycey

Yeni Üye
Puanları 1
Çözümler 0
Katılım
6 Nis 2022
Mesajlar
5
Yaş
42
meycey
Merhaba. 2 gün önce Philips 50PUS7303 Tv çarpma su dökülme vs olmadan ekrara karışık. hareketli renkler oldu . Ses var telefondan bağlantı ile youtube vs çalışıyor. Ledler mi arızalı . Çünkü Led arızasında siyah ekran oluyormuş . Kendim değiştirmeyi düşünüyorum . Başka bir şey olabilir mi?
Led alınanilcek güvenilir bir yer tavsiyeniz olur mu?

image838b21f18924c01b.jpg
 
Led arızası değil anakart ile panel arası lvds kablodan, Tcon kartından, panelden yapar. Kontrol edilmelidir.
 
Led arızalı olsa o çizgileri göremezdiniz. Bu panel - tcon - cof - lvds - anakart elemanlarından birindeki arızadan kaynaklı. Ürünün garantisi mevcutsa servisi çağırın.
 
Led arızalı olsa o çizgileri göremezdiniz. Bu panel - tcon - cof - lvds - anakart elemanlarından birindeki arızadan kaynaklı. Ürünün garantisi mevcutsa servisi çağırın.
Teşekkürler . Maalesef 3.5 yıllık bir tv . Daha öncede 1-2 defa benzer kısa zamanlı olmuş . Peki bunların tamiri mümkünmü pahalı mı. Tamiri iyi olur mu?
 
Merhaba, Philips olduğu için emin değilim ama panel arızalı gözüküyor bu durumda onarılır mi emin olamadim, masrafılı olacağı belli. Ben panelden şüphe ediyorum. Panel onarım merkezine baktırmak lazım olur mu diye ama sol kısımdaki siyah 4 parmak dikey kısım işte orası komple gitmiş gibi.
Panel değişse 4-5k bulur.
Diğer ustalarım da yorum yapsın, @By_Trol dediği gibi düşük te olsa ana kart veya tcon kartı da olabilir.
 
Geri
Üst Alt