Ustanın iyisine denk gelmiş o zaman teraspy hocam ?
Ustanın iyisine denk gelmiş o zaman teraspy hocam ?
Ucuz , daha doğrusu lens kalibreleri uygun olmayan led bar takılmış o nedenle yaşıyorsunuz bu sorunu.hocam philips 7304 android tv garanti süresi devam ediyor led barları arızalandı servise gitti geldikten sonra android menüsünde özellikle beyaz renklerde ledler çok fark ediliyor ben servise bunun normal olmadığını söyledim ama onlar sorun yok dedi
Birde parlaklığı sıfıra indirdiğim halde ekran kararmıyor saygılar
Ustacım kaba yazıyorum bazen sinirden ama bu ledleri takanlar da EŞŞEK gibi biliyor konunun ne olduğunu ama ''Taktık bir kere'' mantığı ile hareket ettikleri için vatandaşla NORMAL diyorlar.
Allah razı olsun hocam normal olmadığını biliyordum... İyi ki varsınız teşekkürlerUstacım kaba yazıyorum bazen sinirden ama bu ledleri takanlar da EŞŞEK gibi biliyor konunun ne olduğunu ama ''Taktık bir kere'' mantığı ile hareket ettikleri için vatandaşla NORMAL diyorlar.
Piyasada satılan ledler bunlar, orijinal falan değil zaten kırk kere yazdım hele söz konusu Phılıps ise Orijinal led bar falan yok hepsi derleme toplama fason basıp basıp duruyorlar.
Bu üretimleri lensleri de burada toplanıyor o nedenle kalibrasyon sorunu var.
Benim de başım ageldi usta, YUXİN den aldığım led barlardan birisinde bu sorunu yaşadım, adamlar açık açık kendileri yazdı zaten ''Adem hocam kalibrasyon sorunu var yolla derhal değiştirelim''' diye. Kullandığım televizyon Samsung markaydı, Uşak Samsung servisi arkadaşımı aradım istedim yolladı bir takım, CANAVAR gibi oldu alet yani olması gerektiği gibi homojen.
Amarigayı yeniden keşfetmeye gerek yok değerli abim, bu işi yapan muhterem, taktığı bu dandik ledleri çıkartıp yerine düzgün olanını takacak ve sorun ortadan kalkacak.
Eğer kabul etmiyorlar ise tüketici hakem heyetine gitsin, hizmetin yeniden görülmesi hakkını kullansın, AMAN diyorum sakın yanılıp ücret iadesi istemeyin zira o durumda eski ledleri sökmeleri gerekeceğinden dolayı size karanlık tv iade edecekler, nasılsa karanlık diye paneli yerler, sonra hak aramaya kalktığınızda ''Biz size sağlam vermiştik'' der çıkarlar işin içinden.
Allah razı olsun dostum olan bir ustaya sordum oda aynen sizin gibi söyledi ilginiz için teşekkürlerKatmanlardan birini ya takmadılar veya ters taktılar veya ledler yüksek watlı
bu olayın aynısını yaşıyorum Samsung Servisi UE48H6470 Led Tv me 3400Tl led bar değişimi fiyatı çekince youtubeden led bar değişim konularına göz atmaya başladım Başta sizinde dahil olduğu pek çok youtube yayınını izledim sonrasında çevremde bir kaç Tv tamircisine tanışıp ayrı ayrı fiyatlar aldım biri 2500TL dedi bir başkası 1850TL 1900Tl 1600TL ve bendeniz naçizane bir elektronik teknisyeniyim elim alet edevat tutar şükür başka cesaret edemedim sonrasında ise gözümü karartıp paneli kırma pahasına riski kucaklayıp değişimi yaptım izmir çankaya elektronikçiler çarşısında uzay elektronikten tv modeline uygun led barı 650TL peşine satın alarak gelip heyecanla tv mi topladım herşey muhteşemdi ve size yemin ederim ki stresten insanın sadece alnı terlemiyor ))) lakin şu da varki tv yi sökerken sağ çerçeve çıtam kırıldı ve reflektör üzerinde 14 adet tutucu dikine tırnak var onları sökerken kırdım başka bir tamirci onlardan birşey olmaz dedi lakin beyaz zeminde şu görüntü var hocam reflektörü yerleştirirken led barların üzerine tam bastırmadan geçirmişim gibi sanki yorumlarınızı bekliyorum sevgi ve saygılarımlaUstacım kaba yazıyorum bazen sinirden ama bu ledleri takanlar da EŞŞEK gibi biliyor konunun ne olduğunu ama ''Taktık bir kere'' mantığı ile hareket ettikleri için vatandaşla NORMAL diyorlar.
Piyasada satılan ledler bunlar, orijinal falan değil zaten kırk kere yazdım hele söz konusu Phılıps ise Orijinal led bar falan yok hepsi derleme toplama fason basıp basıp duruyorlar.
Bu üretimleri lensleri de burada toplanıyor o nedenle kalibrasyon sorunu var.
Benim de başım ageldi usta, YUXİN den aldığım led barlardan birisinde bu sorunu yaşadım, adamlar açık açık kendileri yazdı zaten ''Adem hocam kalibrasyon sorunu var yolla derhal değiştirelim''' diye. Kullandığım televizyon Samsung markaydı, Uşak Samsung servisi arkadaşımı aradım istedim yolladı bir takım, CANAVAR gibi oldu alet yani olması gerektiği gibi homojen.
Amarigayı yeniden keşfetmeye gerek yok değerli abim, bu işi yapan muhterem, taktığı bu dandik ledleri çıkartıp yerine düzgün olanını takacak ve sorun ortadan kalkacak.
Eğer kabul etmiyorlar ise tüketici hakem heyetine gitsin, hizmetin yeniden görülmesi hakkını kullansın, AMAN diyorum sakın yanılıp ücret iadesi istemeyin zira o durumda eski ledleri sökmeleri gerekeceğinden dolayı size karanlık tv iade edecekler, nasılsa karanlık diye paneli yerler, sonra hak aramaya kalktığınızda ''Biz size sağlam vermiştik'' der çıkarlar işin içinden.
dediğiniz gibi aynı durumu ben yaşıyorumAllah razı olsun hocam normal olmadığını biliyordum... İyi ki varsınız teşekkürler
Allah razı olsun dostum olan bir ustaya sordum oda aynen sizin gibi söyledi ilginiz için teşekkürler
Kırmış olduğunuz difüzör dengeleyici-yükselticileri yapıştırarak ya da benzeri yükseklikte bir aparat bularak difüzör katmanını ledlerden yükseltin. Gördüğüm kadarıyla görüntü sorunu homojen değil (Ekranın her tarafında değil) Ayrıca led barların mercek açıları doğru değil. O yüzden söylediğimi yaptıktan sonra bile led mercekleri bir nebze ekranda göreceksiniz. İlk zamanlarda yüksek arka ışık ayarında kullanıp (Dinamik mode) ledlerin güçleri azaldığında normale yaklaşırsa sıkıntı azalır. Ancak piyasadan orijinal led barları temin etme şansınız olmadığı için problem tamamen ortadan kalkmayacak.Adem Bey saygılar bu olayın aynısını yaşıyorum Samsung Servisi UE48H6470 Led Tv me 3400Tl led bar değişimi fiyatı çekince youtubeden led bar değişim konularına göz atmaya başladım Başta sizinde dahil olduğu pek çok youtube yayınını izledim sonrasında çevremde bir kaç Tv tamircisine tanışıp ayrı ayrı fiyatlar aldım biri 2500TL dedi bir başkası 1850TL 1900Tl 1600TL ve bendeniz naçizane bir elektronik teknisyeniyim elim alet edevat tutar şükür başka cesaret edemedim sonrasında ise gözümü karartıp paneli kırma pahasına riski kucaklayıp değişimi yaptım izmir çankaya elektronikçiler çarşısında uzay elektronikten tv modeline uygun led barı 650TL peşine satın alarak gelip heyecanla tv mi topladım herşey muhteşemdi ve size yemin ederim ki stresten insanın sadece alnı terlemiyor ))) lakin şu da varki tv yi sökerken sağ çerçeve çıtam kırıldı ve reflektör üzerinde 14 adet tutucu dikine tırnak var onları sökerken kırdım başka bir tamirci onlardan birşey olmaz dedi lakin beyaz zeminde şu görüntü var hocam reflektörü yerleştirirken led barların üzerine tam bastırmadan geçirmişim gibi sanki yorumlarınızı bekliyorum sevgi ve saygılarımla
değişimi kendim yaptım aynı durum bende de var
valla sanırım
dediğiniz gibi aynı durumu ben yaşıyorum
Kırmış olduğunuz difüzör dengeleyici-yükselticileri yapıştırarak ya da benzeri yükseklikte bir aparat bularak difüzör katmanını ledlerden yükseltin. Gördüğüm kadarıyla görüntü sorunu homojen değil (Ekranın her tarafında değil) Ayrıca led barların mercek açıları doğru değil. O yüzden söylediğimi yaptıktan sonra bile led mercekleri bir nebze ekranda göreceksiniz. İlk zamanlarda yüksek arka ışık ayarında kullanıp (Dinamik mode) ledlerin güçleri azaldığında normale yaklaşırsa sıkıntı azalır. Ancak piyasadan orijinal led barları temin etme şansınız olmadığı için problem tamamen ortadan kalkmayacak.
Maalesef tekil led değişiminin hiçbir faydası yok. Çünkü zaman içinde diğerlerini de değiştirmek için tek tek açmak zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca yanıyor gördüğünüz led devrede belirli bir direnci karşılamazsa yine tüm akım korumaya girer ve tüm ledler kesebilir. O yüzden tek led değişimi kesinlikle mantıksız diyebilirim. Bu şekilde ledlere değilde ısı transferi nedeniyle difüzöre zarar verirsiniz ve asıl bulunamayan o. O yüzden bahsettiğim işlemi gerçekleştirip idare etmeniz daha sağlıklı olur.
cevap için çok teşekkür ederim bende sanmıştım bunları kırdığım için yani led iz düşümleri bariz belli oluyor göz ardı edersem eskiye nazaran yine iyi gibi eskiden hiç görüntü alamıyor sadece geceleri izleyebiliyordum söktüğümde ise tüm ışıkları oldukça bitik gibiydi bir kaçı yanmıyordu bu arada bir çok yerde şunu okudum orjinal led barların üzerinde kalması yönünde ve sadece (değiştirebilen için)yanık ledlerin değişimi merceklerin geri yapıştırılması ile maça devam diyenler çoğunlukta ve servisi cidden çok istemişti yeniden tv yi açmayı gözüm kesmiyor bu şekilde teknik açıdan ledlere bi zarar olmayacaksa idare edeyim diyorum
oyy anladım hocam demekki tekrardan açacağım panel tutucum yok işte en tırstığım konu o o halde yakın zamanda tv yi yine açayım çok sağol güzel bilgiler içinMaalesef tekil led değişiminin hiçbir faydası yok. Çünkü zaman içinde diğerlerini de değiştirmek için tek tek açmak zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca yanıyor gördüğünüz led devrede belirli bir direnci karşılamazsa yine tüm akım korumaya girer ve tüm ledler kesebilir. O yüzden tek led değişimi kesinlikle mantıksız diyebilirim. Bu şekilde ledlere değilde ısı transferi nedeniyle difüzöre zarar verirsiniz ve asıl bulunamayan o. O yüzden bahsettiğim işlemi gerçekleştirip idare etmeniz daha sağlıklı olur.