Lavabo Banyo havalandırma

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,249
Arkadaşlar oturdugum evimi kapsamli tadilata giriştim. Evin duvarı hariç herşeyi söküp attım
Buna elektrik su tesisati dahil şükür işleri bayağı bitirdik.

Lavobo ve banyo havalandırması üzerine sizlerinde fikrini almak istedim.

50x30 havalandırma menfezleri vardi bu menfezler bodrum ve çatı açık olmasına ragmen gerekli havandırmayı saglamıyo aksine yaz aylarında yoğun koku gelmesine neden oluyordu.

Menfeleri iptal edip kilipin tavan üzerine havanlandırma boşluguna 120lik boru koyup içine 120lik kanal tipi aspiratör ve stc 3028 nem rölesi koymayı düşüyorum
Nem belirli seviye gelirse röle aspiratörü otomatik olarak nemi istenilen seviyede tutacaktır.

aircol-100-kt.webp

Screenshot_20251019_133232_Trendyol.jpg

Tuvaletede aynı aspiratör koyacağım fakat otomatik tetikleme olarak ne kullansan bilemedim :bilmiyom

Bu konuda tecrübe ve bilgisi olan arkadaşlar görüşlerini alabilirim

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
926
51
Bi kaç mola tesisinde görmüştüm; zaman ayarlı pır sensör.
Tuvalete giren olunca çalışıyor, çıktıktan sonra ayarlanan zamana göre de, bir süre daha çalışmaya devam ediyor.

Ek: Tuvaleti hunharca kokutan misafir riskine karşı bir adet metan/doğalgaz sensörü paralel bağlanabilir :haha

Ek2: Kokunun en büyük nedeni, pimaşların şaftın tepesine, baca şapkasına kadar uzatılmaması.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,249
Bi kaç mola tesisinde görmüştüm; zaman ayarlı pır sensör.
Tuvalete giren olunca çalışıyor, çıktıktan sonra ayarlanan zamana göre de, bir süre daha çalışmaya devam ediyor.

Ek: Tuvaleti hunharca kokutan misafir riskine karşı bir adet metan/doğalgaz sensörü paralel bağlanabilir :haha

Ek2: Kokunun en büyük nedeni, pimaşların şaftın tepesine, baca şapkasına kadar uzatılmaması.
Pimaşların ucu eskiden baca içinde kalıyordu burdan süphelenip bacadan 2mt yukarı kadar çıkardım yinede oluyor.
Simdi de bina girişinin deve boyununu düzelttirip onune cekvalf ekledim bakalim seneye yaza nasıl olacak.

Fotoseli yazdım aklıma :ok

K Çevrimdışı

KingOfShadow 

Aktif Üye
13 Kas 2021
159
23
Şöyle bir sey buldum ise yararsa 10 numara alet küçük pil derdi yok kendinden röleli
AliExpress'te az önce şunu buldum:
760,48TL | Tuya Wifi 16A 3000 w Akıllı Sıcaklık Nem Anahtarı Güç Monitörü Termostat Probu Sensörü ile Balık Tankı Sera için

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,249
Şöyle bir sey buldum ise yararsa 10 numara alet küçük pil derdi yok kendinden röleli
AliExpress'te az önce şunu buldum:
760,48TL | Tuya Wifi 16A 3000 w Akıllı Sıcaklık Nem Anahtarı Güç Monitörü Termostat Probu Sensörü ile Balık Tankı Sera için
stc 3028 düşünmüştüm nem - sıcaklığı ayrı ayrı tetikleme imkanı var.

Tuya wifi olmasi güzelmiş başka projede mutlaka kullanırım

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
23,249
Ürünleri bugün temin ettim. Yarin da yerlerini hazırlar testini yaparim

IMG-20251020-WA0010.jpg
IMG-20251020-WA0012.jpg
IMG-20251020-WA0008.jpg
IMG-20251020-WA0014.jpg

Geri