m2 slotu var . hardisk de yerinde kalsın diyorum. ram içinde aynı marka laptopun videosunda dd4 2400 4gb taktı, daha iyisi varmıdır? 2. el almayacağım . bunlardan ne tavsiye edersiniz.O işlemciye M2 takman anlamsız. M2 Slotu varsa bile olsa olsa SATA olur, NVME değil.
Kısacası M2 bakmana değmez.
RAM DDR3 ise ikinci el bak. CL değeri, çalışma voltajı aynı olsa yeter.
açıkçası m2 almak istiyorum pcden pek anlamayan biri olarak , hardiskten klon yapıp ssd ye aktaracağım. internetten kingston m2 ssd ler var 300 tl civarı , ama dediğim gibi neye dikkat etmem gerektiğini tam bilemedim. dd4 4gb alıp taksam , iş görmezmi? pc çok yavaş bunu çözmeye çalışıyorum.Cihazın özelliklerine baktım, SATA M2 destekliyormuş.
Hem HDD hem SSD kullanmak istiyorsanız alırsınız, onun dışında bir avantajı yok.
RAM ise DDR4 CL13 bakmanız lazım.
İşlemciniz en yüksek 2133 MHz destekliyor.
CL13 bulmak samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Sıfır alırken.
Siz en iyisi çift kanal yani dual kit bakın.
Elinizdeki RAM'e göre ikinci bir RAM bulmanız zor.
Belki ikinci el bulabilirsiniz.
Sahibinden, Letgo gibi yerlere bakmanız lazım.
SSD olarak DRAM'i olan (MX500, 860 EVO gibi) SSD'leri öneririm ama onlar da bütçenizin önemli bir kısmına denk geliyor.
Ucuz yollu bir şey ararsanız Crucial BX500'e falan bakabilirsiniz.
SSD taksanız hızlanır ama o işlemciden de çok bir şey beklemeyin. M2 SATA bir SSD alıp takın o zamanaçıkçası m2 almak istiyorum pcden pek anlamayan biri olarak , hardiskten klon yapıp ssd ye aktaracağım. internetten kingston m2 ssd ler var 300 tl civarı , ama dediğim gibi neye dikkat etmem gerektiğini tam bilemedim. dd4 4gb alıp taksam , iş görmezmi? pc çok yavaş bunu çözmeye çalışıyorum.
Bu 120 , 240 bakmıştım ben neye dikkat etmeliyim?SSD olarak da şuna bakabilirsiniz;
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
al 240 burda varBu 120 , 240 bakmıştım ben neye dikkat etmeliyim?
SU630 sorunlu bir SSD'dir, almayınız.Eski hdd onuda kullan adata ssd indirim var bu ikisini al eski hdd yedek disk olsun
Bütçeniz gereği dikkat etmeniz gereken fazla bir şey yok maalesef.Bu 120 , 240 bakmıştım ben neye dikkat etmeliyim?