Kurutma Makinesi Tavsiye

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
733
50
Bsh grubunda sol alt filtre kısmı açılmıyor ise kendi kendini temizleme özelliği var diyorlar.
O kullanıma göre yılda 1 defa, 2 yılda 1 defa servis istiyormuş.
3.800 TL dedi servis.
Ben o yüzden kendim temizleyeceğim makine aldım.
Her kullanımda tamburu içi filtreler temizlenir ise aşağı pek bir şey gitmiyor.
YouTube de bakım videoları var.
Bosch=Siemens=Profilo.

Bosch için var olan temizlik hikayesi siemens için de vardır. Sadece marka farkı var.
O dediğiniz siemensin WQ51G200TR makinası düğme ve makyaj farkı ile birebir burada, buyrun:

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
780
Yukarıda Bsh yazdım ya.
Koç grubu alınmasın sebebi şu.
Bsh alınsın sebebi şu dedim.
Ayrıca o bölümü açılmayan modellerde var Bsh de.
Ben açılan tercih ettim.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
733
50
Yukarıda Bsh yazdım ya.
Koç grubu alınmasın sebebi şu.
Bsh alınsın sebebi şu dedim.
Ayrıca o bölümü açılmayan modellerde var Bsh de.
Ben açılan tercih ettim.
Açılsın ya da açılmasın bir önemi yok. Kondenseri temizlemek çocuk işi.
Açılmayanlarda kapaktan el giriyor, diş fırçası ile temizlediğim çok olmuştur. Olmadı mı, kasadaki ilk kapağı sökünce kondenserin önündeki plastikt kısımda bir iz var, oradan kesilip gri plastik çıkarılıyor, kondenser temizleniyor, sonra oraya özel bir kapak var, o takılıyor.

Ama kimsenin bilmediği bir durum var. Mesele kondenser değil, evap. Evaporatöre ulaşmak için de Makinanın tasarımı gereği komple dağılması gerek. Serviste bunu yapıyorlar. Bakıyorsun kondenser cillop ama evap halıya dönmüş. Makiayı komple dağıtmadan onu nası temizleyeceksiniz...???

Hepsi aynı nanenin laciverti.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
733
50
O yüzden Bsh açılabilir olanları alın. Koç grubuna bulaşmayın diyorum.
Validedeki arçelik bahsettiğiniz zaymıns gibi kondenser filtreli. her kullanımdan sonra kapak filtreleri ve kondenser önündeki sünger takımı (ki sanırım süngerin biri de karbonlu) temizleniyor. 6 sene önce :kiskis almıştı. Ha ben gittin boş aldım, çünkü ç.makinam da aynı marka ve üst üste koymak durumundaydım. Kule derdi olmasa canının istediği 2 markayı al geç...

bojack Çevrimdışı

bojack

Aktif Üye
10 Mar 2019
95
Değerli yorum ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim.
Bekodan çamaşır ve kurutma makinesi almaya karar verdik.

Çamaşır makinesi Beko CMX 10120 (10 KG)
Kurutma makinesi Beko KMB 900 I (9 KG)

2 makineyi Beko bayisinden 41 Bin TL ye 7 taksitle almayı düşünüyorum. Ama kafama takılan bir durum var. Görevli çamaşır makinesinin garantisi benim üzerime dedi. Makinelerin fiyatları da bu nedenle uygun tutulmuş. Bunun nedenini sordum, müşterilere kolaylık olsun diye kendi adımıza aldık dedi. Yarın ya da sonraki gün gideceğiz bu durumun bana sıkıntısı olur mu? Makineye bir şey olursa benim adımı söyleyin fatura zaten sizin adınıza olacak dedi. Nasıl bir iş dönüyor anlamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatsın ayak üstü zarara uğramayalım.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
733
50
Değerli yorum ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim.
Bekodan çamaşır ve kurutma makinesi almaya karar verdik.

Çamaşır makinesi Beko CMX 10120 (10 KG)
Kurutma makinesi Beko KMB 900 I (9 KG)

2 makineyi Beko bayisinden 41 Bin TL ye 7 taksitle almayı düşünüyorum. Ama kafama takılan bir durum var. Görevli çamaşır makinesinin garantisi benim üzerime dedi. Makinelerin fiyatları da bu nedenle uygun tutulmuş. Bunun nedenini sordum, müşterilere kolaylık olsun diye kendi adımıza aldık dedi. Yarın ya da sonraki gün gideceğiz bu durumun bana sıkıntısı olur mu? Makineye bir şey olursa benim adımı söyleyin fatura zaten sizin adınıza olacak dedi. Nasıl bir iş dönüyor anlamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatsın ayak üstü zarara uğramayalım.
Garanti belgesinin "birinin adına olması", o birinin adına makinanın kurulumunun yapıldığını gösterir. Gerisini siz düşünün.

bojack Çevrimdışı

bojack

Aktif Üye
10 Mar 2019
95
Garanti belgesinin "birinin adına olması", o birinin adına makinanın kurulumunun yapıldığını gösterir. Gerisini siz düşünün.
Benim de kafamı karıştıran durum o zaten. Neyse bu sefer sadece kurutma makinesi alsam yeter. Boşu boşuna ek masraf olmasın. Mevcut çamaşır makinemiz ile bir süre daha devam ederiz.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
780
Y8ı
Açılsın ya da açılmasın bir önemi yok. Kondenseri temizlemek çocuk işi.
Açılmayanlarda kapaktan el giriyor, diş fırçası ile temizlediğim çok olmuştur. Olmadı mı, kasadaki ilk kapağı sökünce kondenserin önündeki plastikt kısımda bir iz var, oradan kesilip gri plastik çıkarılıyor, kondenser temizleniyor, sonra oraya özel bir kapak var, o takılıyor.

Ama kimsenin bilmediği bir durum var. Mesele kondenser değil, evap. Evaporatöre ulaşmak için de Makinanın tasarımı gereği komple dağılması gerek. Serviste bunu yapıyorlar. Bakıyorsun kondenser cillop ama evap halıya dönmüş. Makiayı komple dağıtmadan onu nası temizleyeceksiniz...???

Hepsi aynı nanenin laciverti.
Evet bazıları bilmiyor olabilir.
Ben YouTube de bütün videoları izledim.
Herkes uğraşmak istemez o yüzden ön taraftan basitçe her kullanım temizlik yapılırsa yıllarca servis yüzü görmez millet benim gibi.
Ben günde 3 - 5 sefer temizlediğim için 3 yıl sonra açılsada fazla kir olmuyor.
5 yıl sonrada yenisini alırım zaten.
Servise giden üründen hayır gelmez.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
733
50
Y8ı

Evet bazıları bilmiyor olabilir.
Ben YouTube de bütün videoları izledim.
Herkes uğraşmak istemez o yüzden ön taraftan basitçe her kullanım temizlik yapılırsa yıllarca servis yüzü görmez millet benim gibi.
Ben günde 3 - 5 sefer temizlediğim için 3 yıl sonra açılsada fazla kir olmuyor.
5 yıl sonrada yenisini alırım zaten.
Servise giden üründen hayır gelmez.
Yav hocam n'ettin sen ya. 5 yılda makina mı değiştirilir...
Benim kurutucuyu 9 sene kullandık, 3 saatlik süre 5 buçuk saate çıkınca dedim ki zamanı geldi artık, paramparça edip evap'ı temizledim. Topladım gene. Bi 9 sene daha gitmezse ıslak kızılcık zopasınna döverim onu. Hani 9 olmaz 8 olur, bilemem. Bakır korozyondan delinene kadar yolu var. Yok bizde öyle 5-10 yılda bir beyaz eşya almak. Çamaşır makinası da 17 yıl gitti. Geçenlerde konusu geçtiydi. Baktım amortisörler gitmiş, olsun dedim, yedeği var, e motor revizyon istiyo, onu da çözeriz, kazanı bir çevirdim rulmanlar hırtlamakta, bu kadar sökmüşken onlara da el atalım, en son baktım ki örümcek değişmeli, bakıştık hanımla, ayırdık emekliye. Örümceği de hallederdim ama kasa içten alt beline kadar çürümüş. Kartla ilgili bi dert çıkmadığı sürece şansları yok yani, çalışacaklar, bizim cihazlara yok öyle EYT. :haha

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
733
50
Bir de kurutucu kullananlar hele ki sabit kondenserli ve ısı pompalı makinaya sahip olanlar aman diyim; kapak filtrelerinin temizliğine çok ama çok dikkat etsinler. Ooof hiç uğraşamam şimdi, temiz görünüyo zati dediğiniz an makinayı hançerlediğiniz andır. Hatta üşenmeyin, mutlaka kaba temizliğin ardından yıkayın filtreleri. Islak kullanmakta sıkıntı yok. Şırk ıslak olmasın yeter. Hafif nemli olduğunda kaçıracağı mikropartikülleri de tutar başta. Sonra kurur zaten. Her partide bu işlemi eksiksiz yapın. Ya da yapmayın, en fazla makina ömrünün yarısı gider.

İkinci konu, özellikle yine self cleaning özellikli ise ve havalandırma programı da varsa, havalandırma programını kullandığınızda depoda bir miktar su olmasına dikkat edin. Kondenseri yoğunlaştırdığı su ile yıkıyor bu arkadaşımız. Ama havalandırmada zaten tozu, kılı, yünü, kokusu gitsin diye kuru çamaşır attığımız için, kondensere temizlik gerekirse su bulamayacak, kuru kalan kondenserden kaçan tozz pislik evapa yapışacak. Uzun vadede al başına belayı demek. Gitti gene ömrün yarısı.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
R rabitelli, teklifim hala geçerli gel ofis açalım kendi arızalı cihazlarımızı rahat rahat tamir etsek yeterli.
Dün akşam kahve makinası ve tost makinasının arızalarını giderdim. ortalık savaş alanına döndü :kiskis

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
733
50
R rabitelli, teklifim hala geçerli gel ofis açalım kendi arızalı cihazlarımızı rahat rahat tamir etsek yeterli.
Dün akşam kahve makinası ve tost makinasının arızalarını giderdim. ortalık savaş alanına döndü :kiskis
Valla var ya; Adanaya gidiyom tükan açacam desem, en çok hanım sevinir, zil takar oynar. :haha
Bunaldı garibim buralarda.
Var bazı planlarım aslında. Olmamı. Olu. Kim bili... :alala

ŞAKAYDIIII, GERÇEK OLDUUUUU.:tara

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Valla var ya; Adanaya gidiyom tükan açacam desem, en çok hanım sevinir, zil takar oynar. :haha
Bunaldı garibim buralarda.
Var bazı planlarım aslında. Olmamı. Olu. Kim bili... :alala

ŞAKAYDIIII, GERÇEK OLDUUUUU.:tara
kışın ısınma işi kolay ( biraz benden de kaynaklı bu kış daha 2 defa uzun kollu giydim :kiskis ) yaz için söz veremem vantilatör felan kesmez klima şart.
Aç kalmazsın sebze, meyve sizin oralara göre ucuz olur.

Geri
Üst Alt