Kurutma makinası "Kurutmama" sorunu

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Bak en büyük puntadan en küçüğe belirttim :hihi
Deneme sürüşü banyoda. Sorun çıkmazsa deneme uçuşu ile ç.makinasının tepesine tüneyecek :kiskis

Bu arada bi, bifor eftırt koyayım da evap ne hale geliyor görsün millet.
Yine bu arada, kondensere erişim var ama evap tam arkada, ulaşmak için tambur dahil dağıtmak gerekiyor. Self cleaning geyiği hikaye.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Deneme sürüşü banyoda. Sorun çıkmazsa deneme uçuşu ile ç.makinasının tepesine tüneyecek :kiskis

Bu arada bi, bifor eftırt koyayım da evap ne hale geliyor görsün millet.
Yine bu arada, kondensere erişim var ama evap tam arkada, ulaşmak için tambur dahil dağıtmak gerekiyor. Self cleaning geyiği hikaye.
Hadi bekliyoruz bir fotoroman :ok

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Hadi bekliyoruz bir fotoroman :ok
Beceremedim resim eklemeyi bi türlü yav.
Alıntıya deneyim bakiim...
Aha oldu galiba.

WhatsApp-Image-2024-10-09-at-00.54.3384061d7460bf4376.jpg

WhatsApp-Image-2024-10-09-at-00.54.11.jpg

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Bu gün, kurusu 4kg olan tamamı havlu (bornoz, el havlusu, plaj havlusu, kurulama bezi kıl tüy ne varsa artık) itina ile yıkandı, kurutucuya yüklendi. Arttırılan 2 vida sorun çıkarmadı. Makinanın 2 saat 44 dakika dediği en uzun programı seçtim, 2 saat 5 dakikada bitirdi işini.

Demek ki becermişik :sirit

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bu gün, kurusu 4kg olan tamamı havlu (bornoz, el havlusu, plaj havlusu, kurulama bezi kıl tüy ne varsa artık) itina ile yıkandı, kurutucuya yüklendi. Arttırılan 2 vida sorun çıkarmadı. Makinanın 2 saat 44 dakika dediği en uzun programı seçtim, 2 saat 5 dakikada bitirdi işini.

Demek ki becermişik :sirit
Ohhh, ellerine sağlık güle güle kullanın :ok

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
20 günlük bir kullanım sonunda artık heralde yorum yapabilirim:

Makina yeni gibi oldu. Parampinçik edip, temizleyip topladım, yeni "gibi" olsun bi zahmet. Kurutma süresi yazdığı gibi, hatta daha kısa (muhtemelen daha iyi sıkılmış ya da ful kapasiteye göre daha az çamaşır olduğunda) sürüyor. Ancak dün dank etti, keşki motor kömürlerini de değiştireydim dağıtmışken. 10 yaşında makina ve kömür benim gözümde bir "sarf malzeme". Normalde her sene 2500 verip bakım yaptırmak gerekmekte imiş, olmadı 2 senede bir. Eh, 2 sene sonraki dağıtma toplama seansında değiştiririz olmadı. :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
20 günlük bir kullanım sonunda artık heralde yorum yapabilirim:

Makina yeni gibi oldu. Parampinçik edip, temizleyip topladım, yeni "gibi" olsun bi zahmet. Kurutma süresi yazdığı gibi, hatta daha kısa (muhtemelen daha iyi sıkılmış ya da ful kapasiteye göre daha az çamaşır olduğunda) sürüyor. Ancak dün dank etti, keşki motor kömürlerini de değiştireydim dağıtmışken. 10 yaşında makina ve kömür benim gözümde bir "sarf malzeme". Normalde her sene 2500 verip bakım yaptırmak gerekmekte imiş, olmadı 2 senede bir. Eh, 2 sene sonraki dağıtma toplama seansında değiştiririz olmadı. :ok
Bana yakın olsan bir ofis açardık :tara

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Bana yakın olsan bir ofis açardık :tara
Hanım duymasın, Adanaya tayin ister... :sirit

Ekleme: Yukarıdaki mesajlarda yazdım mı bilmiyorum ama bi daha yazalım. Özellikle ısı pompalı makinalarda belli periyotlarda bakım gerekmekte. Makina servise gidiyor, dağıtılıp toplanıyor. Bunu bilerek alın. 10 yıl önce böyle bir derdin başlarına geleceğini bilmedikleri için belli periyotlarda bakım olayı dillendirilmemekte imiş. Zaman içinde kullanıcı geri dönüşleri ile bu işin anca böyle yürüyeceği anlaşılmış. Özellikle kendi kendini temizleyen makinelerde kondensere ulaşılabiliyor, makina kendi temizleyemese de bir şekilde kullanıcı temizleyebiliyor ama evap geride olduğu için makinayı dağıtmadan temizlenme şansı yok.

Alırken bunu bilerek alın. Youtube'ta kurutma makinası temizliği diye aratın, makinaların hallerini görün.
Eskinin bacalılarında yoktu bu dert sanırım. Nemli hava bacadan çörle çöple şutlanmaktaydı dışarı. Tabi onların eneri tüketimleri de belki 10kat fazlaydı.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt