Kurutma makinası "Kurutmama" sorunu

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Merhaba.

Makina Bosch Serie4 self cleaning. Son zamanlarda kurutma ile ilgili sıkıntılar yaşamaya başlamıştık. Ben bızıklayana kadar, son kurutmalarında iyice ıslak çıkarmaya başladı. Daha doğrusu saatlerce çeviriyordu, sıkılıp açtığımızda çamaşırların yüklediğimiz gibi olduğunu gördük. Bu arada filtreleri her kurutma öncesi temizlenir, tankı boşaltılır, havalandırma programında tank içinde mutlaka su olmasına dikkat edilir.

Filtreleri alıp filtre yatağından kondensere baktığımda resmen önünün kaymak bağladığını gördüm. Kıl, tüy, yün, tiftik, toz ne ararsan birleşmiş çamur gibi olup sıvamış önünü. Elim giriyor içeri. Bir diş fırçası ile elimden geldiğince temizledim, sonra biraz dolandım ve şu videoyu gördüm. Parçayı aldım, kestim, temizledim, kapağı taktım. Keşke kesmeseydim, parça parası cebimde kalırdı, zira dediğim gibi elim içeri giriyor. Bahsettiğim video:

Sonrasında da kazan içinden, sıcak havanın geldiği arka delikleri elektrik süpürgesi ile elimden geldiğince temizledim.

kurutma.jpg

Ancak yine de ilk zamanlardaki, geçtim ilk zamanları, 3-5 ay öncesindeki performansı yok.

Bu durumda soğutucu gazda bir eksilme kaçak vb. olma olasılığı var mıdır yoksa yaptığım temizlik yeterli gelmedi ve makinanın kapaklarını açıp içinde temizlemem gereken başka yerler mi var? Ya da başka neler yapmam gerekmekte. Okullar açılmak üzere, bizim sıpa gene seri çamaşır çıkarır :kiskis

Bombayı en son patlatayım; Alaman abimiz yukarıya yapıştırdığım videoda, evcil hayvanı olanlarda bu sorunun illa ki yaşanacağını (ya da o minvalde birşeyler) söylemiş. Bizde de 17 yaşında bir hanımefendi var. Mevsim geçişlerinde bir parça tüy sorunu oluyor. Bu sorunu da örtüleri havalandrmaya atarak çözüyorduk.

Hanımefendi de bu:haha

musti389241461a38cef2.jpg

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Filtrelerini falan iyice temizleyip, kondenseri kontrol edip saat 9:15 gibi yükledim makinayı. Alttaki beyaz kapak açık çalışıyordu bir süredir. Kapağı da taktım. Açılışta 2:44 saat dedi tahmini süre için. Çamaşırın da miktar ve ıslaklığına göre kabaca 12 gibi bitirmesi lazım. Tabi yine 20-30 dakika kala süreyi 1-1 buçuk saate uzatır mı bilmem. Öyle bir hareket yaparsa aldık demektir başımıza derdi.

Ekleme: 1 saaten fazla uzatıp 4 saate yakın sürede bitirdi. Çok da yüklü değildi. :alala:alala:alala

Son düzenleme:
R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Peşine tamamen pamuklu beyazlardan 7kg civarında yükleme yaptım. Bir buçuk saate yakın uzatma oynattı.

Galiba sağlam dert aldık başımıza. Condenser temizlemek yetmiyor, bir karış kadar arkasında evap var ve onu da temizlemek gerek, ama ona ulaşmak için tambur da dahil dağıtmak gerekiyor makinayı. Offf, ortalık fena dağılacak.

Tam bir çakallık. Ne satarken satıcı, ne de kurarken servis bahsediyor bu durumdan. Belli periyotlarda ücreti mukabilinde bakım yapılması gerekiyormuş. Ve bu sorunlar da bilin bakalım ne zaman peydahlanıyor: Garanti bitince...

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Peşine tamamen pamuklu beyazlardan 7kg civarında yükleme yaptım. Bir buçuk saate yakın uzatma oynattı.

Galiba sağlam dert aldık başımıza. Condenser temizlemek yetmiyor, bir karış kadar arkasında evap var ve onu da temizlemek gerek, ama ona ulaşmak için tambur da dahil dağıtmak gerekiyor makinayı. Offf, ortalık fena dağılacak.

Tam bir çakallık. Ne satarken satıcı, ne de kurarken servis bahsediyor bu durumdan. Belli periyotlarda ücreti mukabilinde bakım yapılması gerekiyormuş. Ve bu sorunlar da bilin bakalım ne zaman peydahlanıyor: Garanti bitince...
Yolu yarılamışsın artık :ok :)

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Yolu yarılamışsın artık :ok :)
Emmi yolun aslında onda dokuzu geçildi ama geçilen kısım otobandı. Kalan onda birlik kısım eski Ezine virajlarından daha bet, taşlı...

Ne yalan söyleyim 444lü numarayı aramadan çatkapı servise gidip, derdimi anlatıp, bu işi kaça yapacaklarını soracam. Ehven birşeyler söylerler ise buyurun alın makinayı derim. Yok abartırlar ise o Ezine virajlaını dolanacaz el mahkum.

İşin rezil yanı, "amaaan, %25 fazla yaksın, accık süre uzayıversin" demek de çözüm değil zira böyle devam etmek, yangına davetiye çıkarmakla aynı.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Lets fight begin..!!!! :haha :haha

P41008-1544241.jpg

Tek başıma ç.makinasının üstğnden indirmek zordu baya. Moruklamışım bazı işler için :kiskis

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Valla Emmi, servis 2500 çekince içinden geçtim acımadım.
Topladım bi yarım saat oluyor.
Yarın deneme sürüşü.
Benim öyle yazdığıma bakma, bizimkini dinlemem sökerdim zaten :hihi Bu arada İstanbul trafiğe bildirdim, yarın sizin mahalledeki yolları trafiğe kapatacaklar :kiskis

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Benim öyle yazdığıma bakma, bizimkini dinlemem sökerdim zaten :hihi Bu arada İstanbul trafiğe bildirdim, yarın sizin mahalledeki yolları trafiğe kapatacaklar :kiskis
hayırdır???
Şansa kopil okula gitmeyecek yarın.
Arabayı da 3-5 günlüğüne, akrabamız kadar yakın bulduğum bi arkadaşın yeğenine verdim, yurtdışından geldiydi.
Kafam rahat yani :sirit

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65

hayırdır???
Şansa kopil okula gitmeyecek yarın.
Arabayı da 3-5 günlüğüne, akrabamız kadar yakın bulduğum bi arkadaşın yeğenine verdim, yurtdışından geldiydi.
Kafam rahat yani :sirit
Valla Emmi, servis 2500 çekince içinden geçtim acımadım.
Topladım bi yarım saat oluyor.
Yarın deneme sürüşü.
Bak en büyük puntadan en küçüğe belirttim :hihi

Geri
Üst Alt